Zadovoljna.si
Astrologija-3

Horoskop znamenja

Ascedent: Kaj imajo skupnega dvojčki, strelci, device in ribe?

Špela Plemelj
04. 05. 2021 08.02
0

Astrologija razkriva marsikatero lastnost in karakteristiko človeka. Astrološka karta je kot prstni odtis posameznika, za vsakega edinstvena in drugačna. In kot velja za vsako stvar, ima tudi astrološka karta svoj začetek. Astrologi in vsi, ki berejo astrološko karto, začetku in vstopu v samo branje astrološke karte rečemo ascendent ali podznak.

To je vstopna točka, ki poleg splošnega astrološkega znamenja še najbolj zaznamuje in celo definira posameznika, ki je rojen s temi energijami. Samo znamenje na ascendentu tako razkriva prvo naravo človeka, s katerim stopamo v kontakt. Tokrat so pred nami opisi znamenj z gibljivim modusom. To so DVOJČKI, DEVICE, STRELCI IN RIBE. Tem sta skupna velika prilagodljivost in iznajdljivost.

Znamenje dvojčka je prvo od gibljivih znamenj. Oseba, ki začenja svojo astrološko karto s tem znamenjem, je zelo mladostniška, razposajena in izredno radovedna. Znamenje dvojčka je zaznamovano s komunikacijo in prenašanjem informacij, včasih celo neresnic. Vseeno je vsako sporočilo, ki ga je treba posredovati, vsekakor v domeni dvojčkov. Ti ljudje so v povprečju zelo komunikativni in agilni. Brez težav se lotijo vsake stvari in vedno najdejo rešitev, ki ustreza pogojem naloge in je primerna njihovim zmogljivostim in sposobnostim. To so ljudje, ki se radi družijo, povezujejo različnosti v življenju in se težav lotevajo z nekakšnim nasmehom na obrazu. Kdor dela, ta greši. To je nekakšno njihovo vodilo, saj napak ne delajo namenoma. Napake in zmote so del življenja in del lekcij, s katerimi se vsi soočamo. To bodo ljudje z znamenjem dvojčka na ascendentu prvi priznali in se v naslednjem hipu že lotili novega izziva, ki jih bo zanimal. Njihova šibka lastnost je največkrat velika površinskost in zaradi tega niso temeljiti, natančni ali redoljubni.

Devica je znamenje, ki opisuje najbolj redoljubne, natančne in dosledne ljudi. Oseba z znamenjem device na ascendentu je torej nekdo, ki je rad dosleden in to pričakuje tudi od drugih. To opisuje človeka, ki je zelo delaven, marljiv, razumen in analitičen. Ljudje z znamenjem device na ascendentu so tudi vedno v pripravljenosti, vedno radi ponudijo pomoč, hitro najdejo rešitev in znajo biti izredno razumevajoči. Ker razum pri njih večkrat prevlada, lahko zanemarijo svoja čustva in občutja, zaradi česar lahko veliko časa posvetijo delu in tako pozabijo nase. Izmed gibljivih znamenj so najvztrajnejši. Zaradi svoje razgledanosti, izobrazbe ali načitanosti pa znajo hitro povezati različne vidike in elemente ter na tak način izrazijo svojo iznajdljivost in priročnost. Drugi radi poiščejo pomoč pri njih, saj oni vedno najdejo nekaj, kar ustreza situaciji. Ker pa je znamenje device tudi zelo analitično, lahko hitro zapadejo v detajle in tako razvijejo pikolovski odnos do stvari ali ljudi. Četudi kakšno zadevo preveč zakomplicirajo, se na koncu vedno izkaže za zelo praktično.

Gibljivo in hkrati ognjeno znamenje strelca na ascendentu pred nas postavi človeka, ki je v svojih dejanjih in pogovorih zelo hiter. Hitre misli in dejanja pa lahko včasih privedejo do malomarnosti in brezbrižnosti. Kar je treba narediti, to je pač treba narediti, brez dodatnih pomišljanj in razglabljanj. To je eden izmed načinov delovanja oseb z znamenjem strelca na ascendentu. Njihova prioriteta je akcija. In to aktivno reagiranje nam daje zelo direktne ljudi, ki ne okolišijo, ampak radi povejo tako, kot je. Svojega mnenja ne bodo skrivali, še posebej, če jih vprašamo za njihovo mnenje. Veselje, optimizem, odprtost in pozitivna naravnanost pa so tiste lastnosti, ki pred nas postavijo človeka, ki se zaveda vrednot in univerzalnih zapovedi, ki povzdignejo človeka na raven, ki je vredna življenja. Polni modrosti in presenečenj nas bodo navduševali na vsakem koraku, tudi ko ne bodo najboljše volje. V njihovi družbi bomo vedno krepili telo in duha. Na svoj iskriv način nas bodo poučili o marsikateri skrivnosti življenja in tako tudi pokazali, da je vsak sodnik le sebi.

Oseba, ki ima na ascendentu znamenje rib, je najbolj preprosta in nežna oseba. Čeprav lahko delujejo zelo čustveno in občutljivo, so to kljub vsemu zelo senzitivni, sočutni in tudi razumevajoči ljudje. Včasih so oni tisti, ki potrebujejo več spodbude in motivacije, a ko oni stopijo v čevlje motivatorja in mentorja, to naredijo z največ ljubezni, potrpežljivosti, pa tudi zanosa in navdiha. Njihova preprostost je tista, ki bo prepričala še tako skeptične ter jim vlila upanje in vero v boljši jutri. To so zelo intuitivni, kreativni, iznajdljivi in ustvarjalni ljudje. V nekaterih primerih lahko delujejo bolj zmedeno in razpršeno, kar jim jemlje kredibilnost in zanesljivost. Vseeno je vaša skrivnost pri njih vedno na varnem mestu. Prav tako so tudi oni polni skrivnosti in res nikoli ne boste povsem vedeli, kaj vse nosijo s seboj. Vseeno so to ljudje čustev in te bodo pokazali na tak ali drugačen način. Svojo naravo zelo radi izrazijo na svoj umetniški način in tako razvijajo talente. Prav v tem se skrivajo tudi njihova prilagodljivost, raznolikost in svojevrstna praktičnost.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375