Zadovoljna.si
Astrologija-5

Horoskop znamenja

Astrološke hiše s spremenljivim ali gibljivim modusom

Špela Plemelj
05. 10. 2021 07.26
0

Pred nami so tako imenovane hiše s spremenljivim ali gibljivim modusom, kar nakazuje, da so to področja v našem življenju, kjer imamo največ svobode predvsem pri izražanju in delovanju. Vse to je seveda pogojeno s postavitvijo planetov, ki sodelujejo pri oblikovanju zgodbe in načina delovanja, ki ga imamo. Pred nami so 3., 6., 9. in 12. hiša.

V tem zadnjem sklopu poznavanja astroloških smernic so nam ostala še poslednja poglavja, ki dopolnjujejo astrološko analizo. Vse ima svoje mesto in čeprav se zdi zadnje, ni zato nič manj pomembno. 

3. astrološka hiša je hiša sporočanja in tudi nesporočanja. To je hiša osnovnega znanja in prenosa informacij. Skozi to hišo vladarja znamenja na začetku hiše, planetov v hiši je moč videti način komunikacije posameznika. Torej govorimo o tem, kako govorimo. Gibljiva tretja hiša pove, kako spreten je nekdo v sporazumevanju in izražanju samega sebe. Razberemo lahko tudi, če so možne ali celo izrazite kakršnekoli blokade in omejitve v povezavi s komunikacijo ter kako bo posameznik znal najti način, da izrazi svoje misli. Pretok podatkov se nanaša tudi na pretok in prenos podatkov, ki jih želimo posredovati drugim, predvsem tistim v naši bližnji okolici. Ali bomo zmogli povedati? Prenos se dotika tudi prometnih razmer in s tem tretja hiša nakazuje, kakšen je naš odnos v prometnih situacijah, kako sunkovito ali subtilno se bomo odzvali, ko bomo izzvani v najrazličnejših okoliščinah.

9. astrološka hiša je predvsem hiša visokih znanj, šolanja na fakultetah in tujine.
9. astrološka hiša je predvsem hiša visokih znanj, šolanja na fakultetah in tujine. FOTO: Dreamstime

6. astrološka hiša daje informacije o zdravju, vitalnosti oziroma o bolezni. Kako pomembna nam je dnevna rutina, prilagajanje dnevnim dejavnostim kot tudi priznavanje, kaj je tisto, kar ima v našem življenju prednost. Ali bomo znali načrtovati vse svoje obveznosti in naloge, ki jih imamo in moramo opraviti? To bi lahko tolmačili tudi kot, ali smo sposobni biti sam svoj šef ali potrebujemo vodstvo od zunaj. Sem sodijo tudi ljudje, s katerimi imamo opravka na dnevni bazi. To so največkrat naši sodelavci in ljudje, ki jih srečujemo večino časa, pa niso družinski člani ali tisti, s katerimi smo tesneje povezani. Zapolnjena 6. astrološka hiša govori tudi o tem, kako bomo v svoje življenje znali sprejeti hišne ljubljenčke in jih vključiti v svoje življenje. Pomembno je, kako prilagodljivi in iznajdljivi smo lahko, ko se je treba soočiti z dnevnimi izzivi, ki nam prekrižajo načrte.

Kaj se dogaja v astroloških hišah?
Preberi še
Kaj se dogaja v astroloških hišah?

9. astrološka hiša je predvsem hiša visokih znanj, šolanja na fakultetah in tujine. V tem sklopu se skrivajo pomeni, ki nam dajejo vedeti, kako spretno in učinkovito se bomo spopadli z zadevami, ki niso na voljo čisto vsem. Ali je to nekaj, kar bomo priznavali, s čimer se bomo bojevali ali lahko sprejeli. To je hiša, ki govori o visokih znanjih, osebni filozofiji, subjektivni naravnanosti, lastni etiki in veri. Kako iskreno in kakovostno se bomo lahko posvetili tem temam? Tujina, tuji jeziki in kulture se odsevajo skozi 9. hišo in tudi naš odnos do neznanega ter tistega, ki kliče po dolgoročnih prizadevanjih, osvajanjih in projektih. Skozi to hišo je razvidno tudi področje razsodbe in pravnih razmer ter kako je posameznik sposoben narediti in sprejeti pomembne odločitve v svojem življenju. Poudarjena deveta hiša spodbuja nova znanja, odkritja in osebno svobodo.

12. astrološka hiša je zadnja v vrsti, vendar zaradi tega nič manj pomembna. Kot vsak del celote, je tudi ta hiša pomembna za posameznika in njegovo dojemanje življenja. Kot zadnja v sebi skriva veliko skrivnosti. To med drugim pomeni neiskrenosti, zaprtih prostorov in zavodov, pa tudi izrazitejše bolezni in načine delovanja, povezane z intuicijo. Predvsem so to teme, ki so skrite pred vsemi in največkrat še celo pred samim seboj. Sem lahko štejemo razne strahove in tudi psihične težave ter odvisnosti, ki jih posameznik lahko razvije. Lepša plat te hiše pa je, da kaže na moč intuicije, spodbujeno je dojemanje in razumevanje sanj, simbolov in drugih načinov, ki v sebi nosijo večji pomen, kot se kaže na zunaj. Iz te pozicije lahko razberemo tudi glede posameznikovih talentov ali znanj, ki so lastna samo njemu in na kakšen način bo sposoben to podeliti s svetom.

Astrološke hiše: kakšen pomen imajo fiksne hiše?
Preberi še
Astrološke hiše: kakšen pomen imajo fiksne hiše?
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478