Zadovoljna.si
Retrogradni merkur

Horoskop znamenja

Česa ni dobro početi, ko je Merkur retrograden?

J.V., M.A.
06. 10. 2021 07.50
0

Približno trikrat na leto se zgodi, da planet, ki je najbližji Soncu ’prehiti’ Zemljo in za to obdobje pravimo, da je Merkur retrograden. Če vam je torej v zadnjih dneh načrt splaval po vodi, so vsi okrog vas slabe volje ali pa vam gre vse narobe, je prav mogoče, da je za to kriv planet, ki je najbližje Soncu.

Letošnja Merkurjeva retrogradnost je v zračnih znamenjih, kar nas bo še bolj spodbujalo k mentalnim in komunikacijskim spremembam, refleksiji, lahko tudi k regresiji, saj bomo zelo radovedni in hkrati tudi platonski. 27. septembra se je Merkur podal na svojo retrogradno pot v znamenju tehtnice. Obrat je začel na 25° tehtnice in se vrnil vse do 10° tehtnice, ko se bo po treh tednih, torej 18. novembra, obrnil v direktno smer.

Prihaja retrogradni Merkur v tehtnici: kaj prinaša?
Preberi še
Prihaja retrogradni Merkur v tehtnici: kaj prinaša?

"Merkurjeva retrogradnost je eden od pomembnejših vplivov, ki jih poznamo v astrologiji. To je tisto, kar vpliva na našo interakcijo z drugimi, na komunikacijo, tudi bonton, misli in reakcijski čas. Vse to je lahko pretirano hitrejše ali pa počasnejše. Večinoma pa velja, da nas Merkurjeva retrogradnost ustavi in nam naloži še nekaj dodatnega dela, ki ga pred tem nismo uspeli narediti. Seveda je za obdobje, ko Merkur začenja svojo retrogradno pot značilno, da je ta vpliv močnejši, kar nas na tak ali drugačen način zaustavi. Predstavniki znamenja dvojčkov in devic najmočneje občutijo to spremembo, ne smemo pa spregledati, da ta vpliv prav tako zaznajo vsi tisti, ki imajo ti dve znamenji v svojem ascendentu, oziroma na svojem začetku karte," nam je pojasnila astrologinja Špela Plemelj in dodala, da je Merkur drugi najhitrejši planet in v enem letu običajno naredi tri retrogradna gibanja v različnih znamenjih. "Njegov vpliv najmočneje zaznavajo tisti, ki so rojeni v znamenju dvojčka ali device, katerih vladar je." 

Kdaj bo retrogradni Merkur v letu 2021?
Preberi še
Kdaj bo retrogradni Merkur v letu 2021?

Česa ni dobro početi, ko je Merkur retrograden?

Številni poudarjajo, da v času retrogradnega Merkurja ni pametno opravljati večjih nakupov, kot so avtomobili ali pa nepremičnine, še posebno ne elektronskih naprav ali aparatov, prav tako naj to ne bi bil pravi čas za selitve.

V tem času tudi ne bi smeli sklepati večjih odločitev, niti jih ne smete pričakovati od drugih; četudi jih sklenejo sami, se pozneje pogosto zgodi, da si premislijo. 

Previdni morate biti v medosebni komunikaciji, odsvetuje se iskanje nove službe, kaj šele sprejetje novega delovnega mesta, zato se zdi, da lahko v obdobju retrogradnega Merkurja zgolj čakamo, da mine, a temu sploh ni tako.

Novi projekti bodo morali še nekoliko počakati, razen če bodo v fazi zaključevanja.

Vse, kar je povezano s preteklimi načrti, pa bo v tem obdobju doseglo nek epilog ali primeren zaključek, ki smo si ga želeli že dalj časa. 

V tem času tudi ne bi smeli sklepati večjih odločitev.
V tem času tudi ne bi smeli sklepati večjih odločitev.FOTO: Dreamstime

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 407