Zadovoljna.si
Astrologija

Horoskop znamenja

Marčevsko enakonočje: pričetek pomladi prinaša novo energijo

J.V.
18. 03. 2022 05.00
0

Spomladansko enakonočje, ki pomeni tudi začetek pomladi, se je zgodilo 20. marca 2022.

Marčevsko enakonočje označuje trenutek, ko imata dan in noč enako število ur, obenem pa pomeni tudi prehod Sonca v znamenje ovna. Ker velja oven za prvo znamenje zodiaka, je marčevsko enakonočje tudi začetek astrološkega novega leta in predstavlja začetek novega zodiakalnega cikla. Enakonočje pa prinaša tudi prihod novega letnega časa – pomladi. 

Marec - edini mesec letos brez retrogradnih planetov
Preberi še
Marec - edini mesec letos brez retrogradnih planetov

Zaradi vseh zgoraj omenjenih začetkov je to dober dan za obnovo, nove začetke, svežo energijo in premik v naši perspektivi. Glede na to, kar počne okoli nas mati narava, se lahko počutimo poklicane, da zacvetimo in vzklijemo ali pa da se sprostimo in prepustimo, da se pripravimo na novo. Mati narava je lahko naša vodnica in nam pokaže, v katero smer se premikajo energije.

Ker marčevsko enakonočje letos poteka brez planetov v retrogradnem gibanju, imamo nekaj močne energije, ki se premika naprej in nas spodbuja, naj opravimo stvari in  napredujemo. Pomislite, kako bi se želeli premakniti naprej v svojem življenju, in se lotite ukrepanja. Vetrovi vesolja vas bodo hitro ponesli višje. Samo prvi korak morate narediti. To je vaša priložnost, da se ozrete v prihodnost in razmislite, kaj lahko naredite s tem, kar imate danes. Če se počutite poklicane, je ta letni čas koristen tudi za razmislek in kot zaključek zadnjih 12 mesecev.

To je najslabši dan za poroko v letu 2022
Preberi še
To je najslabši dan za poroko v letu 2022
Spomladansko enakonočje, ki pomeni tudi začetek pomladi, se bo zgodilo 20. marca 2022.
Spomladansko enakonočje, ki pomeni tudi začetek pomladi, se bo zgodilo 20. marca 2022. FOTO: Shutterstock

Vir: foreverconscious.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375