Zadovoljna.si
Jesen

Horoskop znamenja

Kaj prinaša jesensko enakonočje?

J.V.
22. 09. 2022 05.00
0

Dnevi postajajo krajši in temperature nižje. To pomeni, da je jesen tik za vogalom, uradno pa jo bo otvorilo jesensko enakonočje, ki se bo zgodilo 23. septembra.

Kaj je jesensko enakonočje?

23. september je dan, ko se zgodi jesensko enakonočje, ki v astrološkem letu prinaša prelomnico. Gre za čas, ko se energije pričnejo pomikati v novo smer, stvari se pričnejo spreminjati, razvijati in rasti v novo smer. Tako marčevsko kot tudi septembrsko enakonočje označujeta začetek pomladnega in jesenskega časa na Zemlji. Jesen je čas, ko se energija premika navznoter, pomlad pa je čas, ko se energija premika navzven. Enakonočje v septembru je začetek jeseni na severni polobli in začetek pomladi južno od ekvatorja.

Beseda "enakonočje" izhaja iz latinskih besed, ki pomenita "enako" in "noč", nanašata pa se na približno 12-urne dni in 12-urne noči, ki se zgodijo dvakrat na leto. Označuje trenutek mirovanja, preden Zemlja spremeni smer. Ekvinokcij že dolgo časa velja za sveti čas, ko se tančica med fizičnim in duhovnim svetom stanjša in energijska mreža preide v višjo vibracijo in harmonijo. Ta premik v energiji lahko začutimo ne glede na to, kje živimo. Jesensko enakonočje ima tudi duhovni pomen, in sicer pomeni učenje, kako najti ravnovesje med svojo identiteto in identiteto tistih okoli vas.

8 razlogov, zakaj bo tehtnica osvojila vaše srce
Preberi še
8 razlogov, zakaj bo tehtnica osvojila vaše srce
Jesen
JesenFOTO: Dreamstime
Spomladansko enakonočje prinaša močne energije
Preberi še
Spomladansko enakonočje prinaša močne energije

Enakonočje v septembru je priložnost, da svojo preteklost in prihodnost prenesemo v sedanji trenutek.

Septembrsko enakonočje prinaša tudi začetek sezone tehtnic, znamenja zodiaka, ki je močno povezano z iskanjem našega ravnovesja in pretoka med dajanjem in prejemanjem v življenju. 

V ospredje bo stopila želja po druženju in marsikdo bo polno zaposlen z organizacijo dogodkov, obiskovanjem zabav in sklepanjem novih prijateljstev. Z začetkom nove sezone, ko se bo Sonce prestavilo v znamenje tehtnice, se v nas prebudi želja po novih prizadevanjih in tokrat se bodo ta vrtela okoli povezovanja in grajenja odnosov. 

Kardinalna znamenja, kot je tehtnica, ki ji vlada Venera, so vedno natančno usklajena s solsticiji in enakonočji ravno zaradi tega razloga; lahko prinesejo aktivno, osvežujočo energijo, ki nas popelje v nov letni čas. Ker je na obzorju sezona tehtnic, je duhovni pomen jesenskega enakonočja 2022 osrediščenje soodvisnosti, zato se pripravite na to, da boste z drugimi ljudmi preživeli veliko kakovostnega časa.

Na dan enakonočja se bo retrogradni Merkur poravnal s Soncem ter se mu pridružil na točki moči nič stopinj tehtnice. Če sta Sonce in Merkur skupaj na tej stopnji moči, njuno energijo dodatno napolni in dopolni.

Marčevsko enakonočje: pričetek pomladi prinaša novo energijo
Preberi še
Marčevsko enakonočje: pričetek pomladi prinaša novo energijo

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375