Zadovoljna.si
Jesen

Horoskop znamenja

Kaj nam prinaša jesensko enakonočje?

N. Č.
22. 09. 2023 05.00
0

Pred nami je zelo pomemben datum. 23. septembra bomo tudi uradno vstopili v jesen, nastopilo bo namreč jesensko enakonočje.

Kaj je pomeni enakonočje?

Jesensko enakonočje bo na severni polobli nastopilo 23. septembra. Enakonočja se sicer zgodijo dvakrat letno, jesensko nastopi v septembru, spomladansko pa v mesecu marcu.  Ko se jesensko enakonočje začne na severni polobli, se spomladansko enakonočje zgodi na južni polobli (in obratno).

Beseda "enakonočje" sicer izhaja iz latinskih besed, ki pomenita "enako" in "noč", nanašata pa se na približno 12-urne dni in 12-urne noči, ki se zgodijo dvakrat na leto. Enakonočje na nek način označuje trenutek mirovanja, preden Zemlja spremeni smer. 

Jesensko enakonočje sicer v astrološkem letu prinaša prelomnico. Gre za čas, ko se energije pričnejo pomikati v novo smer, stvari se pričnejo spreminjati, razvijati in rasti. Pomembno je, da se zavedamo, da je jesen čas, ko se energija premika navznoter, pomlad pa je čas, ko se energija premika navzven. 

Ne pozabite na svoje dostojanstvo kljub ljubezni
Preberi še
Ne pozabite na svoje dostojanstvo kljub ljubezni

Kaj prinaša letošnje jesensko enakonočje?

Pravijo, da so poletni meseci namenjeni rasti in doseganju maksimuma naših prizadevanj, jesensko enakonočje pa naj bi bilo namenjeno pregledu minulih mesecev.

Tako kot narava gremo tudi mi v tem trenutku skozi velike osebne spremembe. Jeseni začnemo vedno več časa preživljati v zaprtih prostorih, saj se želimo izogniti muhastemu vremenu, to pa brez dvoma vpliva tudi na naše počutje in družbene odnose.

Pomembno je, da v tem času ne pozabimo na prijateljstva in komunikacijo z drugimi. Druženja vseh oblik bodo v naslednjih mesecih zelo pomembna za vse nas. 

September je namenjen pregledu preteklosti in načrtovanju prihodnosti.
September je namenjen pregledu preteklosti in načrtovanju prihodnosti. FOTO: Dreamstime

Kako praznovati jesensko enakonočje?

Obstaja veliko različnih načinov za praznovanje jesenskega enakonočja. Eden izmed najboljših načinov je povezovanje z lokalno skupnostjo. Ne glede na to, ali se odločite prirediti pogostitev v svojem bloku, organizirati dvoriščno razprodajo s sosedi in dati dobiček v dobrodelne namene ali pa narediti lepo gesto za prijatelja, boste ugotovili, da vam vračanje skupnosti omogoča ustvariti povezavo z drugimi.

Lahko se odločite tudi za pohod in uživanje v naravi, odlična ideja pa je tudi meditacija.

'Vsaka misel, ki jo ustvarimo, ima takojšen učinek na biokemijo celice'
Preberi še
'Vsaka misel, ki jo ustvarimo, ima takojšen učinek na biokemijo celice'

Začetek sezone tehtnic

Jesensko enakonočje označuje tudi prehod Sonca v Tehtnico. Ta prehod nam pomaga najti ravnotežje in mir v vsakdanjem življenju, pa tudi razumeti naše občutke. V tem času si ne želimo strasti – samo odnosov, ki so smiselni, in enakovredna partnerstva.

Ključnega pomena bo zagotoviti, da najdemo svoj center in ga vzdržujemo za vsako ceno. Nič ne sme stati med našim iskanjem sreče in umirjenosti. Ekstremna čustva nam v tem času ne bodo pomagala pri razumevanju situacij ali drugih – zato nam bo trenutek hladnosti zelo koristil.

Več o jesenskem enakonočju na sploh si lahko preberete TUKAJ!

Mailing

Horoskop

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Jeseni nikar ne pozabite na kakovostni čas s prijatelji, družino in partnerjem.
Jeseni nikar ne pozabite na kakovostni čas s prijatelji, družino in partnerjem.FOTO: Dreamstime
Kaj prinaša jesensko enakonočje?
Preberi še
Kaj prinaša jesensko enakonočje?

Vir: refinery29.com, almanac.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493