Zadovoljna.si
Vsako astrološko znamenje stavi na drugačno žensko.

Horoskop znamenja

Retrogradni Jupiter: Skrajne okoliščine zahtevajo skrajne ukrepe

Špela Plemelj
14. 06. 2021 07.41
0

V letu 2021 je Jupitrovo potovanje zaznamovano s prestopi iz znamenja vodnarja v znamenje rib. Po hitrostnem potovanju skozi znamenje vodnarja je Jupiter 13. maja 2021 prestopil v svoj dom, v znamenje rib. Tukaj je v tek kratkem času nakazal, kaj vse lahko ponudi s pravo podporo in ob pravih okoliščinah. Kljub mokremu maju so se razmere le ustalile in začutili smo nekakšno svobodo in svež veter.

Vendar nas v letošnjem letu čaka Jupitrov obrat retrogradno, ki se bo zgodil 20. 6. 2021 na 2° rib. Jupiter bo na svojem potovanju retrogradno znova zašel na področje znamenja vodnarja, saj drugam ne more. V znamenju vodnarja bo vse do 17. 10. 2021, ko se na 22° vodnarja znova obrne direktno in nadaljuje svojo pot v svoj dom. 

Jupiter v znamenju ribi bo razkril marsikatero resnico
Preberi še
Jupiter v znamenju ribi bo razkril marsikatero resnico

Jupiter je vladar znamenja tako rib kot tudi strelca in predstavniki teh znamenj bodo najbolj občutili njegovo dinamiko. Kot je v navadi, je planet na samem obratu v retrogradno smer zelo počasen in pravimo celo, da je stacionaren. V tem času so energije planeta bolj izpostavljene, močnejše in včasih lahko celo vzamejo sapo. To lahko pričakujemo tudi v primeru Jupitrovega gibanja v retrogradno smer. 

Ko bodo Jupitrove energije zbrane in nakopičene na določeni stopinji, bomo predvsem zaznavali veliko vznesenosti in nekateri tudi notranje zadovoljstvo. Biti obdarjen s tako veliko obrega in pozitivnega, nam lahko preusmeri in odmakne pogled od realnega stanja. Vprašanje bo, ali bomo sposobni prepoznati vse okoliščine, ki nas bodo obkrožale in katere bodo tiste, ki bodo najboljše in najbolj upravičene za nas. Kot bi bili vrženi na sam začetek, popolnoma nebogljeni, izgubljeni in naivni. Svež veter nas bo božal in slišali bomo samo tisto, kar bo podpiralo naše osebno stališče. 

Retrogradni Merkur v dvojčkih prinaša več nejasnosti, zmedenosti in zasanjanosti
Preberi še
Retrogradni Merkur v dvojčkih prinaša več nejasnosti, zmedenosti in zasanjanosti

Sama simbolika retrogradnega Jupitra nas vodi v obrat vase, v iskanje svoje lastne vere in prepoznanje lastnih prepričanj ter vrednot. Jupiter v ribah nas nagovarja nežno in pozitivno. Nevarnost, ki se skriva za tem, je, da nas lahko obrača v napačno smer in nam kaže drugačne podobe, kot dejansko so. Preden bo pogumno zakorakal nazaj v znamenje vodnarja, bomo pod njegovim vplivom predvsem bolj naivni in nemočni. Iskanje pravega pomena bo na prvem mestu in to naznanja iskanje pravih informacij, vzeti si čas, da se spoznamo z dejstvi in se pogovorimo predvsem sami s sabo. 

V obdobju retrogradnega Jupitra in prehajanju znamenja vodnarja bomo znova spoznali, da je v slogi moč.
V obdobju retrogradnega Jupitra in prehajanju znamenja vodnarja bomo znova spoznali, da je v slogi moč.FOTO: iStock

Tako se lahko zgodi, da bomo poglobili svojo vero, svojo samozavest, svoja znanja, svoja predvsem moralna prepričanja in se tako prepoznali v vsakem sočloveku in vsakem živem bitju. Ali to pomeni, da bomo iskali pravico in se podali na pot razsvetljenja? V tem koraku še ne. Predvsem bomo potrebovali sočloveka, ki bo podobnega mnenja kot mi, s katerim bi lahko začeli iskati smisel in uporabno vrednost tega načina življenja, kot ga živimo. Pripravljeni smo lahko tudi na to, da bomo zavoljo trenutnih osebnih in kolektivnih omejitev zavrgli večji del sebe in svojih dosedanjih navad. Ker bo zdaj čas za to. Četudi bomo stopili na negotovo področje, nam bo to na koncu pokazalo, da zmoremo veliko več, kot smo sprva mislili. Skrajne okoliščine zahtevajo skrajne ukrepe. 

Kdaj nas v letu 2021 čakajo retrogradna obdobja
Preberi še
Kdaj nas v letu 2021 čakajo retrogradna obdobja

V obdobju retrogradnega Jupitra in prehajanju znamenja vodnarja bomo znova spoznali, da je v slogi moč, da lahko s skupnim prizadevanjem in povezovanjem dosežemo več in rezultati bodo tako boljši. Največ pestrih energij in pretiravanj lahko pričakujemo konec julija, ko bo Jupiter tvoril neharmoničen aspekt z Marsom, kar nam bo dalo več energije, kot je bomo lahko prenesli. Napetost, ki bo prisotna v tem času, nas lahko postavi pred neljubo dejstvo in svojega nezadovoljstva zagotovo ne bomo zadrževali zase. Postavili se bomo v vlogo aktivnega bojevnika in izkoristili prvo priložnost, da izrazimo svoje stališče in začrtamo novo pot. Vseeno bomo v iskanju pravih načinov še ves čas retrogradnega Jupitra. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375