Zadovoljna.si
Super luna

Horoskop znamenja

Kaj je s seboj prinesel popolni lunin mrk?

Špela Plemelj
26. 05. 2021 07.37
0

Sonce in Luna sta del narave in del našega življenja. Za nas imata veliko sporočil in to so ljudstva vedela in opazila že zelo zgodaj. Če pomislimo samo na osnovno sporočilo dneva in noči, je to že prvi znak, ki mu sledimo iz dneva v dan. Sem spadajo tudi letni časi in pa tudi lastne, osebne obletnice, ki smo si jih zadali na podlagi koledarsko določenih terminov. Nekateri dogodki imajo za nas večji pomen in drugi manjšega. Tako si s pomočjo gibanja nebesnih teles lahko pomagamo pri vsakodnevnih načrtih in tudi počutju.

Vpliv, ki ga ima Luna skozi svoje cikle in faze, je opazen skoraj pri večini ljudi, včasih pa se njen vpliv pokaže na celotni skupini ljudi ali določeni populaciji. Večji in pomembnejši sestav ali pozicija Lune je zagotovo pojav, ki mu rečemo lunin ali sončev mrk, ki se dogodi samo ob določenih planetarnih konstelacijah in obdobjih. 

Vpliv mrka zagotovo čutimo vsi, saj nam prinese pomembnejša spoznanja. 

Predvsem je to znak, da se pripravljamo na pomembnejše spremembe v svojem življenju, ki se bodo realizirale v določenem obdobju našega življenja. Vsekakor je prisoten element zaključevanja določenih projektov in obdobij v življenju posameznika in s tem si naredimo prostor, da lahko pričnemo z novimi življenjskimi usmeritvami. 

Ta mesec bo polna luna videti večja, svetlejša in bolj rdeča kot običajno, saj bo 26. maja v nekaterih delih sveta prišlo do sočasnega pojava super lune in luninega mrka.
Ta mesec bo polna luna videti večja, svetlejša in bolj rdeča kot običajno, saj bo 26. maja v nekaterih delih sveta prišlo do sočasnega pojava super lune in luninega mrka. FOTO: Ervin Čurlič

Kaj prinaša tokratni sončev oziroma lunin mrk?

Tokratni sončev mrk na 5° strelca nam prinaša pomembna sporočila predvsem v povezavi z novimi znanji, nazori, načeli, poznanstvi in za koga celo novo življenjsko okolje s kopico novih ljudi, navad, odzivov in načinov komunikacije. Kako lahko ali težko se bomo lahko privadili in sprejeli tokratne izzive, bo seveda odvisno od naših osebnih dosedanjih izkušenj in lastnih karakternih značilnosti, zaradi katerih se odzivamo tako, kot se. Če smo si priznali, da so naši vzorci, s katerimi živimo, neustrezni in da je čas za drugačen način odzivanja, bomo veliko lažje in z več spodbude sprejeli energije, ki nam jih prinaša tokratni mrk. 

To implicira dejstvo, da opuščamo svoje stare navade in načine reagiranja ter smo pripravljeni na nove, boljše in predvsem drugačne načine delovanja. To pomeni, da opuščamo staro in sprejemamo novo, kar je glavni namen in sporočilo sončevega mrka. Da je čas za spremembo, smo zagotovo zaznali že pred časom, in tokrat smo v polni pripravljenosti, da resnično začnemo slediti temu, kamor smo usmerili svoje energije in svojo tarčo. 

Če se bomo tem novim načinom delovanja upirali in ne bomo pripravljeni sprejeti teh sprememb, bomo skozi to obdobje prešli težje in z več napora. Vsekakor je čas, ki je pred nami, namenjen temu, da ozavestimo svoj miselni tok, da začnemo poslušati sebe in v odnosu do drugih, ki nas obkrožajo, zmoremo podati tudi svoje mnenje. Vsekakor je vpetost v kolektiv tisto glavno vodilo, vendar nas pravi izziv, s katerim se soočamo, nagovarja, da izberemo tiste informacije, ki so za nas koristne in potrebne. Izmed poplave besed, informacij, formul, "nebuloz", komentarjev, sporočil ipd. je naša naloga, da postavimo tudi meje in se odločimo, kaj bomo upoštevali ter sprejeli kot vodilo, ki nam koristi, in kaj bomo zavrgli. Vprašanje determinizma in vpetosti v določeno okolje, nacijo, miselnost ali versko podlago bo v večini primerov postavljeno v ospredje, saj je to močan člen, ki vpliva na naše razmišljanje ter odločanje. 

V tokratnem mrku bo imel eno izmed glavnih vlog tudi Merkur, ki se pripravlja na svoj retrogradni obrat. 

Tudi z njegovim vplivom bomo bolj dvomljivi, skeptični in tudi neodločni ali še bolj nezainteresirani za zunanje dražljaje. Pomembno bo samo to, da spoznamo, kaj je za nas kot posameznika resnično pomembno.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375