Zadovoljna.si
Astrologija-2

Horoskop znamenja

Kdaj bo retrogradni Merkur v letu 2021?

Špela Plemelj
02. 02. 2021 07.59
0

Vsak planet v astrologiji nas nagovori s svojo energijo in na svoj simboličen način. In astrološka znamenja, v katerih se planeti v določenem trenutku gibajo, dodajajo tiste potrebne začimbe ali značilnosti, zaradi katerih je vse skupaj toliko bolj zanimivo in predvsem individualno.

Če smo s sabo resnično iskreni, smo v vsakem življenjskem obdobju soočeni z revizijo svojega življenja, nekim čiščenjem in novimi začetki. To se odraža tudi v gibanju astroloških planetov, ki nas na svojstven način opozarjajo in vodijo skozi procese, ki so nam v tem trenutku namenjeni. Kadar smo na določene spremembe pripravljeni, je nekoliko lažje potrpeti in sprejeti vse naloge, ki nas čakajo. Zato je dobro, da spremljamo tudi astrološka premikanja, ki nas opozarjajo, na katerem področju in na kakšen način se bodo dogajale določene stvari v naših življenjih tako na kolektivnem kot na povsem osebnem nivoju.

Kaj prinaša prvi retrogradni Merkur letos?
Preberi še
Kaj prinaša prvi retrogradni Merkur letos?

Merkur je drugi najhitrejši planet in v enem letu običajno naredi tri retrogradna gibanja v različnih znamenjih. Njegov vpliv najmočneje zaznavajo tisti, ki so rojeni v znamenju dvojčka ali device, katerih vladar je. 

V letu 2021 bo njegova prva retrogradnost v znamenju vodnarja, od 30. januarja do 21. februarja. Druga retrogradnost se začne 31. maja v znamenju dvojčkov in konča 21. junija. Tretjo retrogradnost v letu 2012 Merkur naredi v znamenju tehtnice, in sicer od 28. septembra do 20. oktobra. Letošnja Merkurjeva retrogradnost bo v zračnih znamenjih, kar nas bo še bolj spodbujalo k mentalnim in komunikacijskim spremembam, refleksiji, lahko tudi k regresiji, saj bomo zelo radovedni in hkrati tudi platonski. Zračna znamenja si želijo lahkotnosti in brezbrižnosti, zato bo tokratno obdobje retrogradnosti toliko zahtevnejše – sililo nas bo v poglabljanja in razčiščevanja, česar pa ne bomo želeli storiti. Veliko bo najrazličnejših informacij, ki nas bodo še bolj begale. 

Horoskop za februar: končno prihaja obdobje napredka
Preberi še
Horoskop za februar: končno prihaja obdobje napredka

V znamenju vodnarja bo opominjal na soočanja z novim redom in upravljanje z na novo postavljenimi merili. Seveda bo vsak moral zase premisliti in si priznati, kaj je pripravljen narediti za to, da bo kar najbolj kakovostno in smotrno uporabil novosti tega časa. Sprememba je potrebna, a koliko časa bomo pripravljeni posvetiti temu, da sprejmemo to, kar je novo? Merkurjeva retrogradnost v znamenju dvojčkov nas bo zopet usmerila k temu, da izberemo tiste stvari, ki nas najbolj bogatijo in prinašajo več veselja ter radosti.

Čeprav se bo zdelo, da se je nabralo že čisto preveč stvari, bomo prisiljeni presoditi, kaj je bolj in kaj manj pomembno, in na tem področju bomo očistili svoje življenje ter se tako razbremenili in vnesli drugačne navade, ki nam bodo olajšale življenje. Ko bo Merkur svojo retrogradnost začel v znamenju tehtnice, bo sprva ponagajal odnosom in priznati bomo morali, kaj in kakšne odnose si v svojem življenju resnično želimo. Opomnil nas bo, da ni vse zlato, kar se sveti, in da se je včasih treba spustiti res globoko, da pridemo do najlepših darov. Ali bomo pripravljeni pogledati na drugo stran ogledala? To bo vprašanje, ki nas bo v tem času vodilo.

V znamenju vodnarja bo opominjal na soočanja z novim redom in upravljanje z na novo postavljenimi merili.
V znamenju vodnarja bo opominjal na soočanja z novim redom in upravljanje z na novo postavljenimi merili.FOTO: Dreamstime

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375