Zadovoljna.si
V tem času se kar nekoliko zapremo vase in razmišljamo o stvareh, o katerih prej nismo imeli časa.

Horoskop znamenja

Preverite, kako na vas vpliva retrogradni Merkur

Jasmina Voler
17. 07. 2019 07.47
0

Verjetno ste v zadnjem času že zasledili novico, da je Merkur ponovno retrograden. Astrološko obdobje pa ponovno prinaša številne zaplete in težave v naša življenja, zaradi česar se marsikdo sprašuje, kdaj se bo julijski retogradni Merkur končal!

Približno trikrat na leto se zgodi, da planet, ki je najbližji Soncu ’prehiti’ Zemljo in za to obdobje pravimo, da je Merkur retrograden. Če vam je torej v zadnjih dneh načrt splaval po vodi, so vsi okrog vas slabe volje ali pa vam gre vse narobe, je prav mogoče, da je za to kriv planet, ki je najbližje Soncu. In glede na to, da se bo to astrološko obodobje končalo šele 31. julija, vas ta mesec lahko doleti še kar nekaj neprijetnosti. Obdobje retrogradnega Merkurja je namreč znano po tem, da prinaša izzive na področjih, na katerih smo sicer uspešni, težje se osredotočimo in izrazimo misli, pojavijo pa se tudi številne napetosti pri sklepanju poslov, pogajanjih in v odnosih. In medtem ko vsako obdobje retrogradnega Merkurja prinaša napetosti in težave, pa je tokratno še posebej močno.

HOROSKOP: bike čakajo najlepši trenutki, raki bodo nezadovoljni
Preberi še
HOROSKOP: bike čakajo najlepši trenutki, raki bodo nezadovoljni
"Merkurjeva retrogradnost je eden od pomembnejših vplivov, ki jih poznamo v astrologiji," pojasnjuje astrologinja Špela Plemelj, pri kateri lahko naročite tudi astrološki posvet.
"Merkurjeva retrogradnost je eden od pomembnejših vplivov, ki jih poznamo v astrologiji," pojasnjuje astrologinja Špela Plemelj, pri kateri lahko naročite tudi astrološki posvet. FOTO: osebni arhiv

"Merkurjeva retrogradnost je eden od pomembnejših vplivov, ki jih poznamo v astrologiji. To je tisto, kar vpliva na našo interakcijo z drugimi, s komunikacijo, tudi bontonom, misli in reakcijski čas. Vse to je lahko pretirano hitrejše ali pa počasnejše. Večinoma pa velja, da nas Merkurjeva retrogradnost ustavi in nam naloži še nekaj dodatnega dela, ki ga pred tem nismo uspeli narediti. Seveda je za obdobje, ko Merkur začenja svojo retrogradno pot značilno, da je ta vpliv močnejši, kar nas na tak ali drugačen način zaustavi. Predstavniki znamenja dvojčkov in devic najmočneje občutijo to spremembo, ne smemo pa spregledati, da ta vpliv prav tako zaznajo vsi tisti, ki imajo ti dve znamenji na svojem ascendentu, oziroma na svojem začetku karte," nam je pojasnila astrologinja Špela Plemelj.

Merkur se je 7. julija v levu obrnil retrogradno in nam že takrat pokazal, da misli resno. Ker je ob tem času posredoval tudi Mars, smo bili priča večim nesporazumom, prepirom in raznim napadom. Tudi večje nesreče so značilne za takšno planetarno srečanje.

"Na splošno pa nam vsem to prinaša izkušnje, da bomo morali res čakati dlje časa kot po navadi v kakšnih trgovinah, poštah, na uradih. To je tudi priložnost za nesporazume in nejasno izražanje, saj smo lahko kar preveč leni in se nam sploh ne da pogovarjati ali razlagati stvari, lahko pa imamo veliko in preveč misli, ki jih le s težavo spravimo v koherentno celoto. Vse to močno vpliva tako na nas same kot na naše sogovornike. Pojavljajo se težavice povezane z aparati, računalniki, telefoni. Lahko celo kaj izgubimo ali založimo, zaradi česa bomo porabili vsaj še enkrat več časa, da to spet najdemo ali dobimo. V tem obdobju se tudi odsvetuje podpisovanje pogodb in sporazumov ter kupovanje novih dragocenosti, s katerimi bomo skoraj zagotovo imeli kar nekaj postranskih sitnosti."

Ljubezenski horoskop: preverite, kako vroče bo letošnje poletje
Preberi še
Ljubezenski horoskop: preverite, kako vroče bo letošnje poletje

"Pojavljajo se težavice, povezane z aparati, računalniki, telefoni. Lahko celo kaj izgubimo ali založimo, zaradi česa bomo porabili vsaj še enkrat več časa, da to spet najdemo ali dobimo."
"Pojavljajo se težavice, povezane z aparati, računalniki, telefoni. Lahko celo kaj izgubimo ali založimo, zaradi česa bomo porabili vsaj še enkrat več časa, da to spet najdemo ali dobimo."FOTO: iStockphoto

Je pa obdobje retrogradnega Merkurja spodbuden za zaključevanje že začetih projektov, za srečanje s starimi prijatelji, in tudi vsi šolarji so bolj uspešni pri izpitih v tem obdobju. V tem času se kar nekoliko zapremo vase in razmišljamo o stvareh, o katerih prej nismo imeli časa. Čutimo večjo potrebo po tem, da naredimo nekaj zase in to lahko pomeni tudi, da spremenimo svoj urnik, vzorec delovanja, dieto ipd. "Za tiste, ki so rojeni v času retrogradnega Merkurja, pa to obdobje prinese nekaj več jasnosti, učinkovitosti in spodbude. V teh energijah se bolje počutijo in tudi izražajo ter dosežejo stvari, ki so jim prej bile težje ali celo nedosegljive. To je obdobje, ki je njim bolj pisano na kožo in tudi dobijo več priložnosti, da pokažejo svoje sposobnosti in talente," pravi Špela Plemelj.

18. julija bo Merkur na svoji retrogradni poti prestopil nazaj iz znamenja leva v znamenje raka. Zopet bomo soočeni s svojim egom, s svojo samopodobo in samozavestjo, ki bo tokrat morala kloniti in bo tudi padla. "Pokazati bomo mogli več ponižnosti, strpnosti in skromnosti, čeprav nas lahko zapopade velik strah pred to spremembo in bomo v svoji izgubljenosti in občutkom nemoči kar preveč napadalni. Ker bomo imeli veliko potrebo, da ohranimo svoj status in svoje imetje, bomo to zaščitniško držo zelo močno čutili, a bomo izpadli kot da ˝lajamo v prazno˝. V samem začetku bomo le s težavo zadrževali svoje reakcije in vzgibe, saj bomo tako močno prepričani v svoj prav, ki pa na žalost ne bo najbolj pravilen ali primeren." Vseeno se bomo uspeli pomiriti, in ko bomo uspeli zlesti na zeleno vejo, po dolgem in temeljitem premisleku, bomo uvideli neko drugo resnico. To nam bo dalo moč in več samozaupanja ter samozavesti, da nadaljujemo svoje poslanstvo. S tem vzgibom in zavedanjem bomo tudi v naslednjih dneh pokazali, da smo sposobni sodelovati in se povezati s pravimi ljudmi, s katerimi bomo spletli še lepše odnose.

Tega v času retrogradnega Merkurja ne smete početi
Preberi še
Tega v času retrogradnega Merkurja ne smete početi

31. julija Merkur na 23 stopinji zaključuje tokratno retrogradnost in se bo 1. avgusta obrnil direktno. To med drugim pomeni tudi, da bomo vsaj približno že zaključili s stvarmi, ki so nas težile v tem obdobju, pa vendar bomo morali še enkrat ponoviti večji del tega, kar smo doživljali v preteklih tednih. "15. avgusta bo Merkur dosegel 4. stopinjo leva, na kateri je začel retrogradnost, in od tu naprej bomo že dodobra pripravljeni na nove izzive, ki nam jih namenja," je za konec še pojasnila Špela Plemelj.

Merkur se je 7. julija v levu obrnil retrogradno in nam že takrat pokazal, da misli resno.
Merkur se je 7. julija v levu obrnil retrogradno in nam že takrat pokazal, da misli resno.FOTO: Dreamstime

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 314