Zadovoljna.si
Jupiter

Horoskop znamenja

Kaj nam prinaša konjunkcija Jupitra in Urana?

N. Č.
12. 04. 2024 05.00
1

Jupiter in Uran se združita približno na vsakih 14 let, tokrat pa bomo priča njuni konjunkciji 20. aprila 2024 na 21. stopinji bika. Medtem ko ta dan predstavlja vrhunec konjunkcije, je to dolgotrajna energija, ki brni v ozadju našega kozmičnega neba že od konca leta 2023. Njuna energija se bo čutila tudi v mesecu maju, nato pa bo počasi zbledela v ozadje.

Konjunkcija med Jupitrom in Uranom se pojavi približno na vsakih 14 let. Jupiter in Uran sta se tako zadnjič srečala leta 2010, njuno energijo pa se je čutilo vse od maja pa do oktobra 2010. V kolikor se želite dobro pripraviti na njuno tokratno konjunkcijo je pomembno, da se ozrete nazaj na tisti čas in razmislite o stvareh, ki so se dogajale v tistem času. Ne gre za to, da se bodo iste stvari ponovile, vendar vam bo morda ta pogled nazaj pomagal pridobiti idejo o vrsti energije, ki se bo odvijala.

To so vsi retrogradni Merkurji za leto 2024
Preberi še
To so vsi retrogradni Merkurji za leto 2024

Jupiter, planet širitve, se sreča z Uranom, planetom inovacij

Jupiter je planet širitve, obilja, uspeha in sreče. Velja za srečen planet, ki nam lahko pomaga, da se osredotočimo na širšo sliko in se navdušimo nad prihodnostjo.

Uran je planet inovacij, sprememb in prebujanja. Velja tudi za planet prihodnosti, vlada pa stvarem, kot sta tehnologija in napredek. Na bolj osebni ravni nam Uran pomaga vzbuditi občutke svobode in pristnosti. Spodbuja nas, da kršimo pravila, opustimo družbene norme in razmišljamo z lastno glavo.

Kaj pomenijo mrki na osi oven – tehtnica?
Preberi še
Kaj pomenijo mrki na osi oven – tehtnica?

Kaj se zgodi, ko se srečata?

Ko se Jupiter, planet širitve, sreča z Uranom, bo razširil vse zgoraj omenjene Uranove lastnosti. Vodil nas bo, da začnemo drugače razmišljati o svetu okoli nas. Združitev teh dveh planetov lahko prinese tudi napredek za prihodnost, zlasti na področju tehnologije.

Kaj se zgodi, ko se srečata Jupiter in Uran?
Kaj se zgodi, ko se srečata Jupiter in Uran?FOTO: Dreamstime

Srečanje Jupitra in Urana v biku 2024

Bik vlada denarju, kmetovanju in okolju, zato so to vsa področja, ki bodo v tem času v ospredju. Morda bomo lahko videli nekaj novih inovacij na področju kmetijstva, a ne bodite neučakani, rezultati konjunkcije ne bodo vidni takoj, temveč šele čez čas.

Leta 2031 se Jupiter in Uran premakneta v medsebojno opozicijo in šele takrat bomo dobili jasnejšo predstavo o tem, kako je njuna konjunkcija oblikovala naša življenja.

Horoskopska znamenja, ki se zaljubijo le enkrat v življenju
Preberi še
Horoskopska znamenja, ki se zaljubijo le enkrat v življenju

Kaj konjunkcija Jupitra in Urana v biku pomeni za nas?

Jupiter in Uran nas spodbujata, da začnemo spreminjati svoje razmišlanje o uspehu in bogastvu.

V zahodnih kulturah smo nagnjeni k temu, da svoj uspeh vedno povezujemo s svojo poklicno potjo, zdi pa se, da se bo to v času te konjunkcije spremenilo. Zakaj bi svoj namen povezovali z delom? Res je, da naša kariera obsega velik del našega življenja, a to ni edina stvar, ki je pomembna. 

Uran želi, da se osvobodimo družbenih norm in ne počnemo stvari samo zato, ker to počnejo vsi drugi. Uran želi, da razmišljamo sami in sledimo svojemu resničnemu pristnemu klicu. Uran nas opominja, da smo na lastnih edinstvenih potovanjih in svojih edinstvenih časovnih premicah in da se nam ni treba ujemati s tem, kar nam govori družba.

Katero cvetje podariti osebi, glede na astrološko znamenje
Preberi še
Katero cvetje podariti osebi, glede na astrološko znamenje

Jupiter nam lahko pomaga, da bomo občutili srečo, če bomo naredili nekaj, česar običajno ne počnemo, z drugimi besedami, sprejeli nekaj te samosvoje energije Urana. Uran nas lahko tudi preseneti, zato lahko v tem času prejmemo kakšno nepričakovano novico ali pa presenetimo sami sebe s tem, kako čutimo ali kako razmišljamo o nečem. Če si dovolimo, lahko odpremo svoj um in srce za spremembo in vidimo stvari iz sveže perspektive.

Kaj se zgodi, ko se srečata Jupiter in Uran?
Kaj se zgodi, ko se srečata Jupiter in Uran?FOTO: Adobe Stock
Danes je lunin mrk v znamenju tehtnice, kaj nam prinaša?
Preberi še
Danes je lunin mrk v znamenju tehtnice, kaj nam prinaša?
Znamenja, ki bodo najbolj čutila vpliv polne lune
Preberi še
Znamenja, ki bodo najbolj čutila vpliv polne lune

Vir: foreverconscious.com

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375