Zadovoljna.si
Kozorog - astrološko znamenje

Horoskop znamenja

Kozorogom vlada planet Saturn: to so zreli, odgovorni, dosledni in strogi ljudje

Špela Plemelj
22. 12. 2022 05.00
1

Ljudje rojeni v obdobju, ki mu vlada kozorog, so znani po tem, da so zelo zreli, odgovorni, dosledni, strukturirani in strogi. To so lastnosti, ki jih lahko prepoznamo že v samem obdobju, ki je zaznamovan z zimskim časom in prestopom v novo leto.

V tem času vlada nekakšno zatišje, saj je tudi ritem narave v enem izmed bolj pasivnih obdobij, ko samo čakamo, da hlad in mraz naredita svoje in v svojem tempu tudi odmakneta. To predstavnikom znamenja kozoroga podaja to lepo lastnost, ki ji rečemo vztrajnost in tudi potrpežljivost. Ti ljudje si znajo vzeti čas, se tudi poglobiti v določeno stvar, jo naštudirati in se temu posvetiti. Vse kar je povezano s časovno enoto, ki daje možnosti za temeljito obravnavo. Za nekatere to pomeni, da so ti ljudje prepočasni in si vzamejo preveč časa za karkoli. To je drug vidik, ki se kaže v teh okoliščinah. Takšne energije nam daje tudi narava, saj se vse odvija bolj počasi, bolj previdno in nekako zadržano.

Kozorogom vlada planet Saturn in njegova pestra simbolika.
Kozorogom vlada planet Saturn in njegova pestra simbolika.FOTO: Dreamstime

Upoštevati pa moramo tudi vladarja znamenja kozoroga, kot ga imenujemo astrologi. Kozorogom vlada planet Saturn in njegova pestra simbolika. Saturn je tako imenovani moški planet in od tu dobi svoje značilnosti razumskosti, racionalnosti, preudarnosti, vztrajnosti, vzdržljivosti. Med drugim to prinaša posamezniku, ki je rojen pod njegovim okriljem, izredno dober spomin, ki vodi v raznorazne strokovne in znanstvene prakse. To so ljudje, ki si bodo vzeli čas in pokazali veliko predanost temu, kar jih zanima. Pri tem bodo dolgo časa tudi vztrajali in to bodo posredovali naprej tudi zelo strokovno. Tu izstopa simbolika velikega učitelja, profesorja, ki je nepopustljiv in ob vsaki napaki zahteva nadaljnjo razlago in zelo natančne odgovore. Je strog učitelj, ki pa si bo vedno vzel čas, da učenci ponovno pišejo izpit in tako poglobijo in izurijo svoje znanje. Vendar znanje in veščine bo treba pokazati točno tako, kot je pokazal profesor. Zelo omejeno, natančno in z veliko gotovostjo, kar pa s sabo prinaša strahospoštovanje in s tem povezane pritiske.

Kako ga osvojiti, če je po horoskopu kozorog?
Preberi še
Kako ga osvojiti, če je po horoskopu kozorog?
Ti ljudje si znajo vzeti čas, se tudi poglobiti v določeno stvar, jo ˝naštudirati˝ in se temu posvetiti.
Ti ljudje si znajo vzeti čas, se tudi poglobiti v določeno stvar, jo ˝naštudirati˝ in se temu posvetiti. FOTO: iStock

Saturn je bog časa in gospodar karme. Kot v predhodnem opisu, kjer profesor daje učencem dovolj možnosti za ponavljanja, iz tega lahko vidimo, kako zelo je to podobno simboliki karme in tega večnega vračanja. Potreba po ozaveščanju je toliko bolj pomembna, saj nas čakajo vedno isti preizkusi in naloge, dokler ne spoznamo, da moramo začeti delati drugače in bolj pravilno. Namreč, vajo bomo ponavljali toliko časa, dokler ne bo popolna. Karma tako vlada času in temu, čemur mi rečemo preteklost, prihodnost in sedanjost. To pomeni, da v sedanjem trenutku živimo svoje življenje na tak način in zaradi takšnih odločitev, ki smo jih sprejeli v preteklosti oziroma v predhodnem času. In naše zdajšnje življenje in odločitve, ki jih sprejemajo, bodo imele vpliv na našo prihodnost. Ne samo tega življenjskega ciklusa, v katerem živimo, pač pa izhaja iz vseh preteklih življenj, se odraža v tem življenju in se projicira v prihajajoče življenje. Vse dokler nekega področja no bomo v popolnosti osvojili.

Simbolika časa ima zagotovo veliko povezano s to predpostavko, da si moramo vedno vzeti dovolj časa za svoje naloge, projekte, procese, razmišljanja. Predstavniki znamenja kozoroga si tako svoje življenje in svoj status gradijo zelo postopno vendar vztrajno in dosledno. To velikokrat pomeni tudi, da ne zaupajo in morajo dobiti veliko potrditev in dokazov, da lahko nekaj potrdijo in pokažejo določeno zaupanje in vero. Zaradi lastne negotovosti, dvomov in strahu pred neuspehom in porazom, se bodo pripravljeni truditi veliko bolj in mnogo dlje kot kdorkoli drug. Razen v primeru velike ponižanosti in zatiranja, takrat bodo razvili velike travme, strah, bojazljivost, nezaupanje in nesamozavest, katero bodo morali razvijati in ozaveščati večji del svojega življenja.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368