Zadovoljna.si
Astrologija-3

Horoskop znamenja

Kvadrat Saturna in Urana bo najpomembnejši aspekt leta 2021

Špela Plemelj
13. 03. 2021 06.00
0

"Od viška ne boli glava." Ste že opazili, da se vam določene stvari v življenju ponavljajo? To so življenjske lekcije, ki jih v prvem poizkusu nismo najbolje opravili. Določene stvari se dogajajo na povsem osebni in individualni ravni, druge pa so mnogo bolj odzivne in njihovo dogajanje se pozna in opazi širom sveta, globalno in splošno.

Leto 2021 zaznamujejo astrološke konfiguracije in pomembnejše povezovanje Saturna in Urana. Ta dva počasna planeta se bosta v letu 2021 v zahtevnejši odnos zapletla kar trikrat: prvič 17. 2., drugič 16. 9. in tretjič 26. 9. To za vse nas pomeni, da bomo imeli zahtevnejše in bolj dinamično-uporniške preizkušnje, ki bodo od nas zahtevale velike spremembe. 

Saturn je planet in vladar karme ter časa, veliki učitelj in zvesti sopotnik, ki nam pomaga postaviti trdne temelje in ne želi, da bi se kar koli spreminjalo brez njegovega privoljenja. Zaprisežen tradiciji in neizprosen pri svojih zahtevah ne popušča in ne kloni pod nikakršnimi nevihtami ali upori. Seveda je kot avtoriteta najbolj spoštovan, stoičen in vseveden. 

Uran pa je planet in vladar neba ter strele. S svojo energijo prevetri in naredi razdejanje povsod, kjer se pojavi in kjer se ne počuti sprejetega. Svoje pravice bo zahteval na zelo nenavaden in revolucionaren način. Je planet revolucije in intenzivnih ter eksplozivnih vzgibov, saj ne priznava ustaljenih zakonov in standardov. Je borec in zagovornik svobode ter enakopravnosti.

Leto 2021 zaznamujejo astrološke konfiguracije in pomembnejše povezovanje Saturna in Urana.
Leto 2021 zaznamujejo astrološke konfiguracije in pomembnejše povezovanje Saturna in Urana. FOTO:

Ko se bosta ta dva planeta srečevala v neharmoničnem aspektu, bomo vsi morali kolektivno sprejeti, da je potreba po spremembi temeljev in zakonov na veliki preizkušnji. Stvari se ne bodo spremenile same po sebi, niti iznenada ali hipoma. Imeli bomo več kot dovolj časa, da se pripravimo in oblikujemo svoja stališča o tem, na katero stran se bomo postavili in kakšno igro želimo igrati. Vsi se zavedamo, da čas (Saturn) zahteva svoje in da moramo poslušati predvsem sebe ter poskrbeti zase z ignoriranjem sistema (Uran). Kako močna bo ta borba in koliko časa se bomo potrebovali, da najdemo srednjo pot, bo odvisno tudi od okoliščin in od tega, katere možnosti nam bodo ponudile na izbiro. 

Vprašanje je, ali bomo v teh pogojih aktivni ali bomo pasivno čakali, da se stvari poležejo. Potreba po svežem vetru naj bi prevladala, tako da se začnejo postopoma luščiti plasti in se začnejo odstirati nove podobe, z njimi pa novi pogoji, ki jih bomo morali sprejeti ali pa bomo še celo zahtevali, da stopijo v veljavo. Tako se spreminjanje vsakega sistema začne z  minimalnimi spremembami, saj je treba zaradi ene postavke spremeniti cel spis (ki je bil v uporabi vse do sedaj). 

Vprašanje je, ali bomo v teh pogojih aktivni ali bomo pasivno čakali, da se stvari poležejo.
Vprašanje je, ali bomo v teh pogojih aktivni ali bomo pasivno čakali, da se stvari poležejo. FOTO: Dreamstime

Čeprav je Saturn v znamenju vodnarja močnejši od Urana v znamenju bika, bo njun dvoboj pomemben za vse človeštvo, saj bo močno in vztrajno kazal na nepravilnosti, ki so trenutno aktualne. To nas kljub vsemu uči, da ozavestimo svoje (osebo) stanje in si končno priznamo, ali se nam zdi v redu, da delujemo iz navade in "ker so vedno tako govorili", ali je za nas bolje, da končno nekaj spremenimo, pa četudi je to samo neka malenkost, ki se ne zdi tako zelo pomembna. 

V astrologiji so neharmonični aspekti tisti, ki kažejo na neko medsebojno borbo in upor ter potrebo po uveljaviti svojih principov (pa naj bo to v prehrani, ljubezni, odnosih, karieri, izobrazbi, družini itd.). Povečana dinamika in želja sta tisti, ki težita k spremembi, četudi je ta težko dosegljiva, izvedljiva ali celo uresničljiva. Prinašata tudi odgovor na vprašanej, ali bomo lahko uporabili vse svoje zaloge moči, da naredimo korak in uredimo svoj prostor, kot nam ustreza. Vsekakor ni vedno vse lepo in enostavno. Tudi juha se ne poje tako vroča, kot se skuha.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493