Zadovoljna.si
Krvava polna luna

Horoskop znamenja

Kaj nam prinaša današnja krvava luna?

Zadovoljna.si
27. 10. 2023 05.00
0

Danes, 28. oktobra ob 22:24, bomo lahko opazovali lovsko luno na vrhuncu njene moči. Lovska oz. krvava luna, tako kot žetvena luna minuli mesec, več noči zapored vzhaja ob istem času, zato lahko njen vpliv čutite že nekaj dni prej.

Pred kratkim, 14. 10. ob 20.00, smo bili priča sončevemu mrku, zdaj pa nas čaka še lunin mrk. Za nas je to še posebej pomembno zato, ker so mrki navadno prisotni ob vseh velikih prelomnicah v našem življenju. Jutrišnji lunin mrk bo imel še posebej velik vpliv na škorpijone in bike, v ospredje pa bo pri večini znamenj prišla potreba po finančni stabilnosti, velik poudarek bo pa tudi na spolnosti.

Zakaj se imenuje krvava luna?

Lovsko luno, ki jo bomo na nebu lahko opazovali 28. oktobra, pogosto imenujejo tudi "krvava luna." Izraz "krvava luna" se nanaša na lunin mrk, gre za trenutek, ko se Zemlja postavi med Sonce in Luno ter delno senči Luno. V tem času se lahko Luna obarva v rdečkasto oz. oranžkasto barvo, kar je posledica loma sončne svetlobe skozi Zemljino atmosfero. Gre za zanimiv astronomski pojav, ki je poskrbel, da je dobila takšno ime.

Kaj nam prinaša škorpijonovo obdobje 2023?
Preberi še
Kaj nam prinaša škorpijonovo obdobje 2023?

Zakaj se imenuje lovska luna?

Izraz "lovska luna" se nanaša na prvo polno luno v oktobru. To ime je povezano s tradicionalnim lovskim koledarjem in obdobjem, ko je bilo lovstvo še posebej atraktivno. 

Oktobra naj bi se začela lovska sezona na številne divje živali, polna luna pa naj bi v tem času svetila dovolj svetlo, da so lovci dobro videli tudi v večernih in nočnih urah, kar je bilo še posebej pomembno za lov in sledenje divjadi.

Kaj je žetvena polna luna in zakaj se tako imenuje?
Preberi še
Kaj je žetvena polna luna in zakaj se tako imenuje?

Kaj prinaša posameznemu znamenju?

Oven (Aries) 

Lovska luna ovnom prinaša možnost preloma na področju financ. Možno je, da boste videli konec določenega finančnega toka, vendar se hkrati odpira prav posebna priložnost za dodaten zaslužek, bodisi v obliki povišice, stranskega posla ali nove ponudbe za delo.

Bik (Taurus)

Za bike zvezde napovedujejo, da je pred njimi zelo pomembno obdobje v njihovem življenju, pridejo lahko do pomembnih zaključkov ali prebojev, zlasti na področju odnosov. Za njih je to čas, ko morajo preteklosti pomahati v slovo in se pripraviti na novo življenjsko obdobje.

Biki bodo pomahali preteklosti v slovo in se pripravili na novo življenjsko obdobje.
Biki bodo pomahali preteklosti v slovo in se pripravili na novo življenjsko obdobje. FOTO: Adobe Stock

Dvojčka (Gemini)

Dvojčki se v tem času soočajo s svojo preteklostjo in karmo, kar lahko povzroči spremembe v njihovem telesnem in duševnem zdravju. Opozoriti moramo tudi na možnost razkritja skrivnosti, do katerega lahko pride v tem času.

Rak (Cancer)

Rakom prinaša lovska luna velik trenutek v družabnem življenju. Morda se vam bo uresničila pomembna želja ali pa boste dosegli pomemben cilj. Prihajajo tudi spremembe v prijateljskih odnosih.

Lev (Leo)

Lovska luna levom prinaša razcvet kariere. Do izraza bodo prišli vaši dosežki in ambicije, morda pa vas čaka tudi širša prepoznavnost. To je čas za nagrade, napredovanje, nove ponudbe za delo in/ali medijsko prepoznavnost.

Lev: značaj, ljubezen in kariera
Preberi še
Lev: značaj, ljubezen in kariera

Devica (Virgo)

Lovska luna bo device spodbudila k temu, da končno zberejo pogum in stopijo izven cone udobja. Morda boste v tem času dosegli pomemben cilj v zvezi z dolgotrajnimi projekti, potovanji ali izobraževanjem. Prav tako vam ta čas lahko prinese pomembne novice oz. informacije iz medijev, založništva ali mednarodnega poslovanja, na katere že dolgo čakate. 

Tehtnica (Libra)

Tehtnice čaka obdobje, ko bodo morale razmisliti o svojih odnosih in o tem, kako deliti, dajati in prejemati. To je lahko čas za intimnost, lahko pa je čas za reševanje morebitnih sporov. Ta čas vas prav tako opozarja na možnost pomembnih finančnih dogodkov, kot so nasledstva ali naložbe.

Škorpijon (Scorpio)

Škorpijonu prinaša intenzivno obdobje, ko se odloča o prihodnosti odnosov. Lahko se odločite za nadaljevanje ali pa za prekinitev nekega odnosa. Prav tako opozarja na morebitna partnerstva na poslovnem področju, kot so zastopniki, asistenti, odvetniki ali računovodje.

Strelec (Sagittarius)

Strelce čakajo prelomni dogodki na področju zaposlitve in odgovornosti. To je čas za iskanje novega dela, ki je bolj skladno z vašimi veščinami in urnikom. Pripravite se tudi na spremembe v zdravju, telesni pripravljenosti, prehrani in vadbi.

Strelce čakajo prelomni dogodki na področju zaposlitve in odgovornosti.
Strelce čakajo prelomni dogodki na področju zaposlitve in odgovornosti. FOTO: Adobe Stock

Kozorog (Capricorn)

Kozorogi bodo doživeli val strasti. Prihajajo spremembe na področju romantike, ustvarjalnosti, plodnosti in hobijev. To je pravi čas, da obnovite strasti v že obstoječem odnosu! 

Vodnar (Aquarius)

Vodnarja čaka intenzivno obdobje, ki bo vplivalo predvsem na dom in družino. To je čas za premislek o svojem domu in družinskem življenju, pa tudi za spremembe na področju nepremičnin ali pomoč družinskim članom. 

Ribi (Pisces)

Lovska luna bo vplivala predvsem na komunikacijo, intelekt in ideje rib. To je lahko čas za objavo ali najavo pomembnih projektov, je pa tudi čas za ustvarjalnost in pisanje. Obstaja tudi možnost potovanja in pomembnega izobraževanja, čaka pa vas tudi vedno več interakcij z ljudmi, predvsem zaradi vaših kreativnih idej.

Mailing

Horoskop

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Lovska luna bo vplivala predvsem na komunikacijo, intelekt in ideje rib.
Lovska luna bo vplivala predvsem na komunikacijo, intelekt in ideje rib. FOTO: Adobe Stock
Kakšen je astrološki pomen jagodne lune?
Preberi še
Kakšen je astrološki pomen jagodne lune?
To pomeni položaj Lune v različnih astroloških znamenjih
Preberi še
To pomeni položaj Lune v različnih astroloških znamenjih

Vir: people.com, almanac.com, universetoday.com, vogue.com.au

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375