Zadovoljna.si
Lunin mrk

Horoskop znamenja

Kaj nam prinaša marčevski lunin mrk?

Špela Plemelj
21. 03. 2024 05.00
0

Kot že rečeno, se bodo v letu 2024 mrki odvijali na osi oven tehtnica. Astrologija razume mrke kot velike prelomnice, ki so pomembne tako na individualni kot na kolektivni ravni.

Mrk je astronomski, nebesni pojav, ki ga lahko opazujemo iz Zemlje. Gre za interakcijo Sonca, Lune in Zemlje. To pomeni, da je največkrat Zemlja tista izhodiščna točka, ki opazuje in vrednoti pojav, ki ga med seboj izvajata Sonce in Luna. 

Tokrat bo Zemlja zasedla sredinsko mesto in se bo postavila točno med opozicijski položaj, ki ga bosta tvorila Sonce in Luna. Temu pojavu v splošnem jeziku rečemo Lunin mrk. To je pojav, ko bo Luna v določenem trenutku izgubila svojo svetilnost, saj bo stopila v senčni položaj, ki bo posledica prekrivanja Sonca in Zemlje. 

To so vsi mrki za leto 2024
Preberi še
To so vsi mrki za leto 2024

Za astrologe je pojav bolj usmerjen v psihološke utrinke in odločitve ali pojave, ki imajo znaten vpliv tako na osebno ali kolektivno dogajanje. Ker sta glavna akterja Sonce in Luna, se upošteva njun odnos. Tokrat se Luna, ki je hitrejši planet/svetilo postavi točno nasproti Soncu, kar tvori opozicijo. Vseeno pa ni vsaka opozicija že mrk. Potrebno je upoštevati zunanje dejavnike, ki so pomembni za pojav, ki ga imenujemo mrk.

Sama dinamika Sonca in Lune nam govori, da se bo v znamenjih ovna in tehtnice odvijala največja dinamika. Sonce v znamenju ovna opozarja na individualnost, na pomembnost ega, sebe, jaza kot tudi na borbenost, tekmovalnost in prodornost. 

Kaj pomenijo mrki na osi oven – tehtnica?
Preberi še
Kaj pomenijo mrki na osi oven – tehtnica?

Kaže se torej potreba po izstopanju in opolnomočenju svojega jaza ter samozavedanja. Vedno je druga stran, ki jo velikokrat ne upoštevamo in zanemarjamo. Tokrat temu ne bo tako. Luna v znamenju tehtnice kaže na pomembnost odnosov, zaljubljenosti in prepoznave lepote. Dinamika, ki nas bo jasno in glasno opozarjala, da je individualizem pomemben člen v odnosih in nas uči, da smo kot individuumi potrebni, da se zgradi celica, ki ji rečemo partnerstvo ali odnos. Ta odnos je lahko sestavljen iz minimalno dveh oseb, individuumov ali več. En sam individuum ali posameznik, človek, ni in ne more tvoriti odnosa oziroma partnerstva. 

Kaj nam prinaša marčevski lunin mrk?
Kaj nam prinaša marčevski lunin mrk?FOTO: AP

Ne gre zanemariti, da je partnerstvo lahko zgrajeno tudi iz več objektov, ki lahko predstavljajo različne figure ali vloge. Ne gre samo za intimen in ljubezenski odnos dveh, ampak je treba partnerstvo gledati in občutiti tudi širše, kot kolektiv. In ni kolektiva brez odličnega vodje kot tudi drugih, ki so pomemben člen pri soustvarjanju družbe ali skupine, ki ima isti cilj. 

Bližnji biser narave, ki ga preprosto morate obiskati
Preberi še
Bližnji biser narave, ki ga preprosto morate obiskati

Lunin mrk daje priložnost zaključkov in začetkov. Kaj moramo opustiti, da bi dosegli boljše rezultate in pogoje bivanja predvsem zase, saj bomo le tako lahko odigrali najboljšo vlogo in najboljši del v partnerski celici. In časovno okno, ki bo ohranjalo energijo tega mrka, bo odprto dobrih 6 mesecev. 

Spomladanska mrka se bosta dogajala 25. marca na  stopinj ovna in tehtnice ter 8. aprila na 19. stopinji ovna, bosta svoj epilog dosegla v jesenskem času, ko se bosta dovršila mrka v septembru na 25. stopinji rib in device ter oktobra na 10. stopinji tehtnice.

Vse to in še več vam ponuja Sarajevo
Preberi še
Vse to in še več vam ponuja Sarajevo

Pred nami je torej čas zavedanja moči skupnosti in mesto, ki ga posameznik zavzema v tej skupnosti. Na ljubezenskem področju pa se bomo morali naučiti predvsem, kdaj moramo povzdigniti svoj glas ter kdaj moramo pokazati več sodelovanja in medsebojnega razumevanja. Le tako bomo lahko uživali v harmoniji in dobrih rezultatih. 

Kaj nam prinaša marčevski lunin mrk?
Kaj nam prinaša marčevski lunin mrk?FOTO: AP
Goran Dragić ponovno v Sloveniji, z njim tudi njegova srčna izbranka
Preberi še
Goran Dragić ponovno v Sloveniji, z njim tudi njegova srčna izbranka
Mailing

Horoskop

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375