Zadovoljna.si
Mars

Horoskop znamenja

20. marca se bo zgodil pomemben astrološki dogodek

J.V.
05. 01. 2023 05.00
0

Vsako leto vlada druga zvezda ali planet. Leto 2023 bo z astrološkega vidika Marsovo leto. To pomeni, da bo zelo energično in tudi hrupno. Marsovo leto se uradno začne z začetkom novega astrološkega leta ob spomladanskem enakonočju, ko bo sonce 20. 3. 2023 prešlo v znamenje ovna.

Energični Mars prvi in večji del leta do marca 2023 preživi v zračnem znamenju dvojčkov. Poziva nas k temu, da se branimo, da svoje notranje želje spravimo na dan in se postavimo zanje. Že v srednjem veku so Mars imenovali "svetla in goreča" zvezda, ki jo je mogoče videti s prostim očesom z Zemlje. Obenem pa nam ta planet s svojo izrazito energijo kaže, da moramo prebroditi tudi težke čase in se – ko pride čas – postaviti zase v vseh razmerah. Ta planet nas motivira, da zjutraj vstanemo, da čutimo svojo prisotnost, da prevzamemo stvari, ki se nam zdijo pomembne, in se uveljavljamo v svetu in v stiku z drugimi.

Leto 2023 bo leto Marsa in akcije
Preberi še
Leto 2023 bo leto Marsa in akcije

Pomembno pa je vedeti, da je energija Marsa lahko konstruktivna ali destruktivna. V starih časih je bil Mars bog vojne in je lahko bil le brutalno nasilen. Ta razlaga je bila predvsem posledica njegove rdeče barve, za katero danes vemo, da izhaja iz plasti prahu železovega oksida na njegovi površini. Tako je rdeči planet dobil ime po "Marsu", rimskem bogu vojne. Ta energija še vedno izvira s tega planeta, vendar nas leta 2023 prosi, da jo uporabimo v dobro sebi in človeštvu.

Ne glede na to, ali gre za športne dosežke, konflikte ali žejo po akciji – energija Marsa bo na delu. V astrologiji je pomemben položaj Marsa glede na različne planete. V konjunkciji z Merkurjem se na primer aktivira um; v konjunkciji z Venero želja po telesni ljubezni.

Glede na zorni kot imajo njegove energije včasih moteč, včasih navdihujoč učinek. Na Mars lahko gledamo kot na vir energije. Prinaša nam vztrajnost, odločnost, zagnanost in pogum. In to predvsem v pozitivnem smislu. Nadse se lahko dvignemo, dosežemo svoje cilje in uresničimo svoje sanje le, če smo jim predani. In ko se nam na poti postavijo ovire, je Mars kritičen in nam pomaga. Mars potrebujemo za samouresničitev in za to, da se postavimo zase. 

Seveda lahko tranziti Marsa prinesejo tudi težave. V nekaterih primerih ljudi naredi bolj prepirljive, brezkompromisne, agresivne, vzkipljive in nepotrpežljive. Lahko sproži destruktivnost, bojevitost in pretirane tekmovalne misli.

Prihaja retrogradni Merkur, kaj nas čaka?
Preberi še
Prihaja retrogradni Merkur, kaj nas čaka?

Značilnosti Marsa:

Vladar zodiakalnega znamenja oven.

Kakovost: kardinal (pri raku, tehtnici in kozorogu je zavest usmerjena k sebi)

Element: ogenj (z levom in strelcem)

Moč: odločnost, pogum, asertivnost, moč volje, pripravljenost na tveganje (preudarno), vztrajnost, samouveljavljanje in vodstvene lastnosti.

Težava: destruktivnost, nepotrpežljivost, egoizem, brezobzirnost, bojevitost, pretirana tekmovalnost.

Prednosti: prinaša potrebno moč za samouresničitev in doseganje ciljev.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375