Zadovoljna.si
Astrologija

Horoskop znamenja

Prihaja retrogradni Merkur, kaj nas čaka?

Špela Plemelj
27. 12. 2022 05.00
0

Simbolično in tudi konkretno se bomo z Merkurjevim obratom v retrogradno smer še pred koncem leta imeli priložnosti soočiti z določenimi zadevami, ki so nas pestile v zadnjem mesecu dni.

Merkur se bo na 24 stopinj znamenja kozoroga 28. decembra 2022 začel obračati v svojo retrogradno smer. Retrogradno gibanje bo izvajal dobre tri tedne vse do 18. januarja 2023, ko se bo v začetku znamenja kozoroga obrnil v direktno stran. To bo čas, ki bo za vse predstavnike znamenja device in dvojčkov, ki vedrijo pod vladavino planeta Merkurja, nekoliko bolj zahteven in trd. To bo čas, ki zaradi povečanega trenja in odzivanja prinaša priložnosti velikih dosežkov in urjenje svoje moči ter potrpežljivosti. 

Ker je Merkur planet, ki simbolizira komunikacijo, način razmišljanja, rokovanje s predmeti in odzivanje v prometu, bomo vpliv njegovega retrogradnega gibanja lahko zaznavali vsi posredno ali neposredno prek okoliščin, v katerih se bomo znašli. 

Takšen vpliv bo imel zadnji super mlaj tega leta
Preberi še
Takšen vpliv bo imel zadnji super mlaj tega leta

Kozorog je znamenje, ki najbolj od vseh znamenj predstavlja našo držo, naš javni jaz in kako se soočamo s stvarmi, ki jih predstavlja hiša pod okriljem znamenja kozoroga. Dobro je torej, da poznamo svoj horoskop in pozicijo astroloških hiš, da lahko z večjo lahkoto prepoznamo tisto področje, kjer bomo najbolj čutili vpliv. Zagotovo pa je, da bosta vsaj na začetku v naših mislih prevladala dvom in zaskrbljenost. Potrebovali bomo veliko potrditev, dokazov in jasnosti, da bomo lahko zadovoljili svojo potrebo po pravem odgovoru in ustrezni rešitvi. Tokrat se bomo učili potrpežljivosti, vztrajnosti, pa tudi resnosti, strokovnosti in odgovornosti. V nas bo prevladovala želja in potreba po doslednosti ter konkretnih rezultatih. Zemeljsko in kardinalno znamenje kozoroga nas bo sililo, da smo v stiku z dejanskimi razmerami in ne iščemo opravičil ter izgovorov. V tem primeru bomo soočeni z avtoritetami, ki bodo od nas zahtevale, da ponovimo izkušnjo in poiščemo boljši ter primernejši način.

Ker je retrogradnost planeta zelo usmerjena v pregledovanje stvari iz preteklosti, bomo sami v tem času imeli več možnosti, da ponovimo določena znanja in določene primere, ki jih potrebujemo za svoje nadaljnje življenje. To, kar bomo osvojili v teh dneh retrogradnega Merkurja, bo ostalo z nami še dolgo. Naj bodo lekcije, ki nas čakajo, še tako nevzdržne in zahtevne, bodo prinesle veliko obetavnih razmer. Krepili bomo svoje moči tako fizično in psihično kot tudi mentalno. Izkušnje, ki nas bodo doletele, bodo okrepile naš značaj in naš status, ki ga imamo. V danih razmerah bomo prisiljeni opustiti določene navade in razvade, zaradi česar bo to še posebno dober čas, da se zavestno odločimo za nova znanja in navade, ki bodo v naše življenje prinesle veliko več dodane vrednosti. Svoja prepričanja bomo lahko nadgradili in poiskali okrepitev.

Kaj pomeni, če ste rojeni z Merkurjem v znamenju?
Preberi še
Kaj pomeni, če ste rojeni z Merkurjem v znamenju?

Soočeni pa bomo tudi s kruto resnico in realnim stanjem, za katerega bomo morali prevzeti odgovornost in se soočiti z vsemi okoliščinami. Naj bo to tudi opomin, da je retrogradnost Merkurja čas, ki zahteva več premisleka. Marsikatera odločitev bo tokrat potrebovala več časa in pravih informacij, da bomo lahko z več gotovosti potrdili svojo izbiro. Tudi pri nakupih bomo bolj previdni in morda bomo zaradi svoje previdnosti celo zamudili kakšno priložnost za dober nakup. Vseeno se bo v nadaljevanju izkazalo, da je za nas boljša druga možnost, o kateri nismo razmišljali. 

Zaradi obilice časa, ki ga bomo imeli, bomo uskladili svoje urnike z znanci in prijatelji, s katerimi bi se radi družili, a nikakor ne bomo uspeli narediti dobrega načrta. Po morebitnih začetnih zapletih bomo v nadaljevanju prepoznali svoje najboljše lastnosti in okoliščine, s katerimi bomo lahko dosegli največ. Prepoznali bomo kakovost časa, ki je do sedaj nismo zmogli prepoznati in si tako še bolj prizadevali za resnejše in bolj kakovostne odnose, ki bodo krepili naš značaj in osebnostno rast.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375