Zadovoljna.si
Sončni mrk

Horoskop znamenja

Kaj pomenijo mrki na osi oven – tehtnica?

Špela Plemelj
12. 04. 2024 15.24
0

Mrki so tako astronomski pojavi, saj jih lahko fizično spremljamo in vidimo, ko Luna zakrije Sonce ali pa Sonce zakrije Luno in ob teh dogodkih se velikokrat odzove tudi narava sama (spremenita se samo vzdušje, energija, v najhujših primerih pa se lahko sprožijo tudi drugi pojavi, kot so potresi, poplave, plazovi, izbruhi vulkanov in še marsikaj).

Tako kot v astrologiji so mrki tudi skozi astronomsko opazovanje in računanje v naprej napovedani in tudi precej točno izračunani. Gre predvsem za ekliptično gibanje in križanje poti Sonca in Lune hkrati oziroma poravnavo Sonca, Zemlje in Lune v določenem zaporedju in v določenih ozvezdjih. 

To so vsi mrki za leto 2024
Preberi še
To so vsi mrki za leto 2024

Iz astrološkega stališča pa imajo mrki še dodatno, psihološko vrednost, zato po jih lahko interpretiramo in prejudiciramo določene osebnostne izzive, ki bodo bolj aktualni v teh obdobjih in bodo močneje zaznamovali tako posameznika kot tudi družbo. Tokrat se bodo Mrki, hkratno križanje Sonca, Lune in Zemlje, dogajali na osi oven – tehtnica. 

Ker se astrologija za lažje in bolj specifično tolmačenje računa v simboliki kroga in krožne elipse, pomeni, da ima vsaka točka na tej krožnici svojo točno nasprotno točko. Tokrat sta ti točki postavljeni v astrološka znamenja ovna in tehtnice.

Letos se bodo mrki dogajali na osi oven – tehtnica.
Letos se bodo mrki dogajali na osi oven – tehtnica. FOTO: AP

Rojstna karta je največje izhodišče posameznikove interpretacije njegovega življenja, doživljanja in odzivanja. Tranziti, ki so prisotni vsak dan (kot je gibanje vsakega od planetov, mlajev, polne Lune in tudi mrkov), vzdramijo in aktivirajo določen vzgib, reakcijo v posamezniku, kar vpliva na njegovo naslednje življenjsko stanje. 

Ker smo ljudje kompleksna in zelo dinamična bitja, imamo v sebi nemalo področji in načinov odzivanja ter sprejemanja odločitev. Zaradi naše naravne danosti, da se tako fizično kot psihično ves čas spreminjamo in rastemo, na naš življenjski slog vpliva veliko dejavnikov. Tako zunanjih kot notranjih. 

Kaj nam prinaša konjunkcija Jupitra in Urana?
Preberi še
Kaj nam prinaša konjunkcija Jupitra in Urana?

Astrologija ima to lastnost, da lahko z veliko natančnostjo poda informacijo, kaj se bo v naslednjem obdobju dogajalo in kje bo večji fokus. Kje se bodo dogodili večji osebnostni pa tudi kolektivni premiki.

Kot že omenjeno, astrologija ločuje med Severno točko sečišča Lune in Sonca ter Južno točko sečišča Lune in Sonca. Zato je Lunin mrk 25. marca 2024 zaznamovan z močno energijo Tehtnice, saj bo Sonce takrat v znamenju ovna, 8. aprila pa bosta oba svetila v znamenju ovna, zato bo tudi Sončni mrk zaznamovan z močno energijo ovna. 

To so vsi retrogradni Merkurji za leto 2024
Preberi še
To so vsi retrogradni Merkurji za leto 2024

To narekuje povečano dinamiko pri vseh, ki imajo pomembne točke svoje rojstne karte v teh dveh znamenjih. Predvsem to nakazuje dinamiko med Jaz sem (ego/oven) in Drugi so (partner/tehtnica). 

Pomembno bo prepoznati svoje pluse in minuse. Pomembno si bo priznati svojo pozicijo in se zavedati nasprotnega pola. Kaj je tisto, kar nas z Južnim sečiščem ohranja v coni udobja in varnosti ter kaj je tisto, kar nas sili v konkreten premik, Severno sečišče, in nas spravlja iz cone varnega udobja. Te premiki in pritiski so tu za naš lasten napredek in rast. 

Letos se bodo mrki dogajali na osi oven – tehtnica.
Letos se bodo mrki dogajali na osi oven – tehtnica. FOTO: AP
Kaj današnji mrk v ovnu prinaša posameznemu znamenju?
Preberi še
Kaj današnji mrk v ovnu prinaša posameznemu znamenju?
Danes nas čaka močan astrološki dogodek
Preberi še
Danes nas čaka močan astrološki dogodek
Mailing

Horoskop

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Prvič objavljeno 1. 3. 2024.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368