Zadovoljna.si
Mars

Horoskop znamenja

Začel se je retrogradni Mars, kaj to pomeni?

Špela Plemelj
12. 10. 2022 05.00
0

30. oktobra 2022 se je na astrološko znamenje dvojčka v retrogradno smer obrnil Mars, planet akcije, borbe, moči, moškosti, osvajanja in tudi vojne ter jeze. V fazi retrogradnosti bo vse do 12. januarja 2023, ko se na znamenja dvojčka obrne neposredno.

Čeprav je Mars vladar znamenja ovna in škorpijona, bomo njegove energije in premike lahko zaznavali vsi, posredno ali neposredno. Ker se Mars premika po znamenju dvojčka, bodo seveda v samo zgodbo močneje vpleteni tudi predstavniki znamenja dvojčka. 

Samo retrogradno gibanje vedno pomeni, da je potrebno čas predrugačiti. Najprej je potrebno zbrati veliko več volje, moči in strpnosti, da se soočimo z zbrano energijo, ki se v času stacionarnosti pojavi. To lahko v primeru stacionarnega Marsa prinese in povzroči veliko več nakopičene energije jeze, napadalnosti, nepotrpežljivosti, prepirov, nedoslednosti, primerjanja moči in izsiljevanja. Ker je znamenje dvojčka predvsem znamenje, ki zastopa komunikacijo, dialog in iskanje rešitev, bodo prav na teh področjih vsem nam opazne večje težave. Predvsem bomo soočeni z več jeze, pregovarjanja, brezkompromisnosti in dokazovanja svojih moči. Svoj epilog lahko marsikdo doživi tudi v prometu oziroma razmerah na cesti. 

Kaj pomeni datum 10. 10.?
Preberi še
Kaj pomeni datum 10. 10.?
Samo retrogradno gibanje vedno pomeni, da je potrebno čas predrugačiti.
Samo retrogradno gibanje vedno pomeni, da je potrebno čas predrugačiti. FOTO: Shutterstock

Biti del te zgodbe pomeni biti v samem dogajanju. Marsikdo bo rekel, da moramo biti za svoj, predvsem uspešen del življenja, aktivni in v določenih razmerah pokazati tudi več volje, zagrizenosti, odzivnosti in napadalnosti, da si izborimo svoje mesto. V času Marsove retrogradnosti se bo marsikomu tudi zdelo, da mu je ta potencial aktivnega odzivanja pošel. Pravzaprav bo to čas, ko se bomo morali resno soočiti sami s sabo in se pogovoriti o svojih najbolj intimnih stvareh. V teh zadevah bomo mnogo bolj uspešni, če bomo resnično iskreni in si priznali vsak detajl, s katerim bomo v tem času soočeni. 

Lahko bomo priča še večjim napadalnim odzivom, ki bodo izbruhnili tudi ob napačnem času, vendar nas bo to opomnilo, da nikoli ni napačen čas. Ko bo napočil trenutek, se bomo morali močneje odzvati in si priznati, kaj sploh želimo v tem primeru: Se želimo boriti ali želimo pobegniti? Vsak bo izbral sam. Kljub vsemu bo potreba po skupnem odzivu in zbiranju skupnih moči bolj v ospredju. Ne bo šlo toliko za dokazovanje in zmago, ampak za dokazovanje pravice in resnice. V ozadju bo tlelo zavedanje, da resnica vedno zmaga in to bo tisto najboljše orožje, ki se ga bomo lahko polotili. 

Kateri planeti bodo retrogradni oktobra?
Preberi še
Kateri planeti bodo retrogradni oktobra?

Veliko vlogo pri vsem tem bodo imeli tudi mediji, ki bodo želeli s sporočanjem in pisano besedo pokazati in sporočiti novice. Mi bomo na veliki preizkušnji, saj se bomo morali odločiti, ali bomo vsemu temu verjeli ali ne. Tudi to bo pomembna lekcija, ki jo bo prinesel retrogradni Mars. V kolikšni meri bomo ostali zvesti sami sebi in ne bomo dovolili zunanjim vplivom in manipulaciji, da vpliva na nas same? Kako močan je naš jaz? Kako močna je naša volja? Naša samozavest? Koliko ognja je v nas samih, da ne bomo popuščali pri svojih prepričanjih in verjetjih?

V tem času se torej kaže dober čas za kakovostno in konkretno nadgradnjo samih sebe. Ko bo Mars v fazi neposrednega gibanja zopet prehajal vse te stopinje v znamenju dvojčka, bomo imeli še eno priložnost, da pokažemo, kaj smo se uspeli naučiti in utrditi svoje znanje in svoje veščine. Brez nepotrebnega pregovarjanja in dokazovanja svojih moči tokrat ne bomo mogli. Okoliščine bodo od nas zahtevale junake in borce, ki bodo morali pokazati svoje moči in si izboriti svoje mesto. Neustrašnost bo tista, ki bo pokazala svoj dvojni obraz. Ali bomo zagovorniki pravice in šibkejših ali zagovorniki slepe in surove moči ter avtoritete? Pozornost zagotovo ne bo odveč.

Čeprav je Mars vladar znamenja ovna in škorpijona, bomo njegove energije in premike lahko zaznavali vsi.
Čeprav je Mars vladar znamenja ovna in škorpijona, bomo njegove energije in premike lahko zaznavali vsi. FOTO: Dreamestime

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 324