Zadovoljna.si
Astrologija

Horoskop znamenja

Prihaja retrogradni Merkur, kaj nas čaka?

Špela Plemelj
19. 04. 2023 05.00
2

Tokratni april in maj bosta zaznamovana z vplivi retrogradnega Merkurja. Njegova retrogradnost bo trajala od 21. aprila do 14. maja 2023.

Poznavalci astrologije in vplivov gibanja nebesnih teles vejo, da je Merkurjeva retrogradnost nekaj, kar lahko obravnavamo zelo resno in z veliko previdnostjo, ali pa nam bo opozorilo, da se bo Merkur zopet obrnil retrogradno, v veliko korist, saj bomo na ta način pripravljeni na situacije in morebitne zaplete, ki nas čakajo v naslednjem obdobju. 

Ker je Merkur vladar znamenja dvojčka in device, predstavniki teh dveh znamenj najbolj občutijo to vrsto spremembe in vplivov energij, ki prežemajo takšno obdobje. Preden se Merkur zares obrne retrogradno, je v zraku čutiti veliko nepotrpežljivosti, nemira, hitenja, površnosti in raztresenosti, pa tudi jeze in konfliktnosti. Vse te stresne okoliščine bodo prispevale k vašemu psihičnemu in čustvenemu doživljanju. Marsikdo bo v tem času imel povečane težave z nespečnostjo in nesproščenostjo. To bo kljub vsemu dobra naloga, da se naučimo poslušati sebe in delovati v skladu s svojo energijo. Kljub nestrpnim in hitrim energijam pa Merkurjeva retrogradnost prinese tudi veliko več pozitivnih in uporabnih energij.

Kdaj nas letos čaka retrogradni Merkur?
Preberi še
Kdaj nas letos čaka retrogradni Merkur?
Retrogradnost je v vsakem primeru zelo dobrodošla, da opravimo z vsemi stvarmi, ki nam ne služijo več.
Retrogradnost je v vsakem primeru zelo dobrodošla, da opravimo z vsemi stvarmi, ki nam ne služijo več.FOTO: Adobe Stock

Tokratno retrogradnost bodo v veliki večini zaznavali tudi vsi tisti, rojeni v znamenju bika, saj se bo Merkur gibal retrogradno v tem znamenju.  Njegove zgodbe nas bodo tokrat učile veliko potrpežljivosti in vztrajnosti. Zemeljsko znamenje bika je najbolj podvrženo uživanju in zagotavljanju varnosti, tako bodo te teme najbolj v ospredju. Kako in na kakšen način si bomo lahko zagotovili vse tisto, kar bo prispevalo k našemu najboljšemu načinu življenja, brez večjega napora in odrekanja. Zagotovo bo v tem obdobju primeren čas za razmislek o svojih razvadah in o tem, kakšen vpliv imajo na naše življenje. To je zagotovo tudi eden od največjih pokazateljev našega razsipavanja s financami oziroma prihranki. Čas bo tudi, da začnemo resneje razmišljati o svojih obljubah in njihovih realizacijah. 

Retrogradnost je v vsakem primeru zelo dobrodošla, da opravimo z vsemi stvarmi, ki nam ne služijo več in si na ta način priznamo, kaj resnično potrebujemo in česa ne. O prihajajočih ciljih tokrat niti ne bo časa razmišljati, saj bomo kar okupirani z obveznostmi in nalogam, ki jih do tega časa še nismo uspeli dokončati ali pa jih celo začeli nismo. Vse, s čimer ste odlašali, boste imeli v tem času priložnost začeti in spraviti v pogon. To bo dobra lekcija za tiste najbolj lene in flegmatične, saj bodo dojeli, da odlašanje in odlaganje ne prineseta nikakršnih bonusov, saj pride čas, ko se bo treba z vsemi nalogami, ki so se nabrale, soočiti in jih začeti konkretno in korenito reševati. 

Nagrade, ki jih prinese retrogradni Merkur, pa so, da končno najdemo tisto izgubljeno stvar, da končno najdemo čas za svoje najboljše prijatelje, da si iskreno in brez zadrege priznamo, kaj so naše slabe in dobre lastnosti. Da se zazremo vase in prisluhnemo svojemu notranjemu glasu, ki nam sporoča, kaj si resnično želimo in po čem hrepenimo. V tokratnem obdobju si bo marsikdo priskrbel večino tega, kar si želi ali potrebuje. Zaloge in rezerve bodo dobile nove oblike, mesta in razsežnosti. Preudarnost in funkcionalnost lahko dobijo popolnoma novo in konkretno mesto v življenjskem stilu posameznika. 

Levi bodo morali sprejeti veliko odločitev, tehtnice čaka prijeten teden
Preberi še
Levi bodo morali sprejeti veliko odločitev, tehtnice čaka prijeten teden

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375