Zadovoljna.si
Astrologija

Horoskop znamenja

Začel se je retrogradni Merkur, kaj prinaša?

J.V.
08. 09. 2022 05.00
0

9. septembra se prične novo obdobje, ki ga bo zaznamoval retrogradni Merkur, in se bo končalo 2. oktobra. To je tretja retrogradnost letos, tekom katere se bo Merkur 22. septembra poravnal s Soncem. To je lahko razsvetljujoč dan, zato bodite pozorni na sporočila, ki vam pridejo naproti, in na vse znake, ki jih pošilja vesolje.

Retrogradnost Merkurja se začne 9. septembra in bo trajala do 2. oktobra. To je čas, ko bo Merkur vstopil v retrogradnost v zračnem znamenju tehtnice in se 23. septembra vrnil v zemeljsko znamenje device. V tem času lahko opazimo teme, povezane z našimi odnosi in kako se povezujemo z drugimi, ko bo potoval skozi znamenje device, pa lahko opazimo teme v zvezi z našim ravnotežjem med poklicnim in zasebnim življenjem ter našim zdravjem, zlasti našimi navadami, ki se nanašajo na naše zdravje.

O Merkurju smo se v zadnjih letih naučili veliko, med drugim tudi to, da Merkur velja za glasnika bogov. Starodavni astrologi so verjeli, da bo Merkur, ko bo retrograden, zdrsnil v podzemlje, okrepil našo podzavest in intuicijo ter na površje prinesel skrita, izgubljena ali pozabljena sporočila. Čas retrogradnega Merkurja je čas, ko se energija premakne v notranje stanje, kar nam omogoča, da gremo vase in prisluhnemo svojemu notranjemu svetu namesto glasovom sveta okoli nas. Prav tako nas spodbuja, da razmislimo in pogledamo nazaj v preteklost, preden nadaljujemo, pišejo na portalu Foreverconscious.com.

Česa ni dobro početi, ko je Merkur retrograden?
Preberi še
Česa ni dobro početi, ko je Merkur retrograden?

Obenem pa vsi dobro vemo, da je to tudi čas, ki lahko prinese marsikatero težavo in po vodi splava marsikateri načrt. Retrogradno gibanje planetov namreč prinaša  energijo, ki moti komunikacijo, ustvarja številne nesporazume in na splošno moti pretok informacij, zlasti ko gre za Merkur. Previdni morate biti v medosebni komunikaciji, odsvetuje se iskanje nove službe, kaj šele sprejetje novega delovnega mesta, zato se zdi, da lahko v obdobju retrogradnega Merkurja zgolj čakamo, da mine, a temu sploh ni tako.

In nikar ne pozabite, septembrski retogradni Merkur se bo začel dan pred polno luno v znamenju ribi. Energijo tega astrologoškega znamenja lahko primerjamo z glasbo, saj rada teče v ritmu in harmoniji. Je brez oblike, pa vendar nas premika, navdihuje, zdravi in lahko aktivira vsako čustvo v našem telesu. 

Merkur konča svojo retrogradnost 2. oktobra, vendar se bo vrnil v svojo nekdanjo moč in energijo šele 16. oktobra. Naslednji cikel retrogradnega Merkurja se začne 29. decembra, vendar bomo učinke čutili že 12. decembra.

Začel se je retrogradni Uran, kaj to pomeni?
Preberi še
Začel se je retrogradni Uran, kaj to pomeni?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375