Vrača se retrogradni Merkur, letos kar štirje

M. A.
05.01.2022, 7:30
0
V zadnjih letih se vse bolj govori in tudi zaveda vpliva retrogradnega Merkurja, ki s seboj pogosto prinaša nejasno in zmedeno komunikacijo, več nesreč in številne propadle načrte. Če smo bili vajeni, da nas retrogradni Merkur 'obišče' trikrat na leto, bo v letu 2022 na naša vrata potrkal kar štirikrat.

Prvi retrogradni Merkur leta prihaja že zelo kmalu, od 14. januarja do 4. februarja, ta pa bo tokrat sprva v znamenju vodnarja, nato pa se bo pomaknil v kozoroga. V prvih dneh lahko pričakujemo veliko težav v prometu, tehnologiji in komunikaciji, na udaru naj bi bila znova tudi družbena omrežja, ki lahko prav verjetno ponovno odpovedo. Prihodnji tedni retrogradnega Merkurja bodo najbolj na udaru medosebni odnosi in komunikacija v njih, prav tako pa se zna narediti, da boste razočarani, ko se načrti, ki ste jih izpolnjevali dlje časa, ne bodo uresničili tako, kot ste pričakovali. 

Retrogradni Merkur bo sprva v znamenju vodnarja, nato pa se bo pomaknil v kozoroga.
Retrogradni Merkur bo sprva v znamenju vodnarja, nato pa se bo pomaknil v kozoroga.FOTO: Dreamstime

Astrologinja Stephanie Campos-Powell v tujih medijih opozarja, da je zanimiv pojav, ko se retrogradni Merkur pojavi v dveh znamenjih, ki sta si povsem različni, hkrati pa oba vodi Saturn, planet odraslosti, odgovornosti in discipline. Medtem ko naj bi se v času znamenja vodnarja predvsem obračali sami vase in razmišljali ter spreminjali navade v našem življenju, ki nam ne prinašajo pozitivnih sprememb, pa čas kozoroga do naših navad pristopa precej bolj previdno in jih poskuša ščititi. 'Zdi se, da imata podobne cilje, a zelo drugačno pot, ki nas do tega pripelje,' je še dejala omenjena astrologinja. 

Vprašanja, ki se jim moramo posvetiti v tem obdobju, so: kakšne so moje potrebe v življenju, kaj mi odgovarja in kaj ne, pa tudi to, ali se dovolj postavim zase ali bi lahko na tem področju naredil več.

Retrogradni Merkur se bo 26. januarja pomaknil v kozoroga.
Retrogradni Merkur se bo 26. januarja pomaknil v kozoroga.FOTO: iStock

Česa ni dobro početi, ko je Merkur retrograden?

Številni poudarjajo, da v času retrogradnega Merkurja ni pametno opravljati večjih nakupov, kot so avtomobili ali pa nepremičnine, še posebno ne elektronskih naprav ali aparatov, prav tako naj to ne bi bil pravi čas za selitve.

V tem času tudi ne bi smeli sklepati večjih odločitev, niti jih ne smete pričakovati od drugih; četudi jih sklenejo sami, se pozneje pogosto zgodi, da si premislijo. 

Previdni morate biti v medosebni komunikaciji, odsvetuje se iskanje nove službe, kaj šele sprejetje novega delovnega mesta, zato se zdi, da lahko v obdobju retrogradnega Merkurja zgolj čakamo, da mine, a temu sploh ni tako.

Novi projekti bodo morali še nekoliko počakati, razen če bodo v fazi zaključevanja.

Vse, kar je povezano s preteklimi načrti, bo v tem obdobju doseglo nek epilog ali primeren zaključek, ki smo si ga želeli že dalj časa. 

Merkur
MerkurFOTO: Shutterstock