Zadovoljna.si
Astrologija-3

Horoskop znamenja

Kdaj nas v letu 2021 čakajo retrogradna obdobja

Špela Plemelj
24. 02. 2021 06.00
0

Kadar smo na določene spremembe pripravljeni, je nekoliko lažje potrpeti in sprejeti vse naloge, ki nas čakajo. Zato je dobro, da spremljamo tudi astrološka premikanja, ki nas opozarjajo, na katerem področju in na kakšen način se bodo dogajale določene stvari v naših življenjih – tako na kolektivnem kot na povsem osebnem nivoju. Preverite, kdaj nas v letu 2021 čakajo retrogradna obdobja!

Konec aprila 2021 se na svoj retrogradni obrat pripravlja Pluton, vladar škorpijonov in simbolični vladar preporoda, smrti in transformacije. Pluton je v znamenju kozoroga že veliko let in v tem znamenju je imel že kar nekaj retrogradnih obdobij, vsak njegov obrat pa nam je prinesel velika presenečenja in silovite spremembe. Tudi on zahteva veliko moči in strpnosti na svojem področju, a on je v odnosu z avtoriteto sam svoja avtoriteta. Njegova retrogradna pot bo trajala od maja do začetka oktobra 2021. Njegove lekcije nas bodo zopet preizkušale v samem jedru in nas učile prepoznavati svoje prave lastnosti, pa tudi resnične lastnosti drugih. S kakšnim nasprotnikom imamo opravka in na kakšen način se bo najbolje soočiti z okoliščinami, ki se bodo dogajale? Njegove zgodbe zadenejo v samo jedro in zahtevajo popolno predajo ali popolno transformacijo, saj ustaljeni red nikakor ni več primeren – zlasti ker se pomika v znamenju kozoroga.

Kdaj bo retrogradni Merkur v letu 2021?
Preberi še
Kdaj bo retrogradni Merkur v letu 2021?
Saturn in Jupiter
Saturn in Jupiter FOTO: Dreamstime

Saturn je vladar znamenj kozoroga in vodnarja. Načeloma smo v enem letu priča eni Saturnovi retrogradnosti, ki pa traja dobrih šest mesecev. Njegove lekcije so ene izmed zahtevnejših, rečemo jim tudi karmične lekcije. Saturnova retrogradnost v letu 2021 bo v znamenju vodnarja od konca maja, pa vse do oktobra 2021. Lekcije, ki jih bomo prestajali v tem času, bodo zahtevale revizijo in sprejetje ustaljenih norm ter uveljavljanje svoje persone pri vseh teh zahtevah, omejitvah in postulatih, ki jim bomo priča. Vsekakor je to najtežavnejši del preizkusa, saj se avtoritetam in skalam ne gre upirati za vsako ceno. Kako bomo tudi sami vstopili v postopek spreminjanja in koliko časa bomo potrebovali, da doumemo lekcije, ki nam jih bo naložil Saturn? Predvsem se kažejo velike spremembe na družbeno-socialnem nivoju, kar med drugim prinaša tudi nove položaje, nove in drugačne zaposlitve, drugačne voditelje in spremembo na področju dojemanja kolektivnega. Čas bo, da se končno preobujemo in zavržemo stara obuvala.

Jupiter je vladar znamenja strelca in rib, a je učitelj drugačne sorte. Njegova retrogradnost se bo začela junija 2021 v znamenju rib in bo prav tako trajala do oktobra 2021, ko bo Jupiter svojo retrogradnost zaključil v znamenju vodnarja. Jupiter bo želel, da si tokrat priznamo, kaj je naše mesto v tem svetu in v tem življenju, saj bo potreba po obratu navznoter zelo močna, pomembna in predvsem široka, zaradi česar bomo toliko težje doumeli in sprejeli, katera stran je pravšnja za nas in katera pot je tista prava, ki naj ji sledimo. Zopet se bomo ukvarjali z družbo, predvsem pa s svojo umestitvijo in mestom, ki ga zasedamo v družbi. To bo prineslo velike vzpone in mogočne padce. Ozavestiti bomo morali, na katerem koncu gugalnice sedimo in na kakšen način si želimo izstopiti. Največ pa bo ta retrogradnost prinesla vsem, ki si želijo duhovnih in etičnih premikov, pa tudi na področju pravnih sodb. Na tem področju se bodo začele dogajati spremembe, ki si jih želimo in jih potrebujemo že več let. 

Astrološkemu znaku ribi vladata planeta Jupiter in Neptun
Preberi še
Astrološkemu znaku ribi vladata planeta Jupiter in Neptun

Kmalu po Jupitrovem retrogradnem obratu se bo v znamenju rib retrogradno obrnil tudi Neptun. Tudi ta je vladar znamenja rib in njegovim retrogradnim potovanjem v znamenju rib smo bili priča že večkrat, saj je Neptun eden izmed počasnejših planetov. Tako bo v retrogradnem gibanju od julija do decembra 2021. Njegova simbolika govori o daljnosežnosti, nežnosti, navdihu, občutljivosti in čustvenosti, pa tudi o manipulaciji, zmedenosti, varljivosti in očaranosti. Lahko pa nas preseneti z novicami iz sveta kemije, zdravstva, bolezni in nege. Neptunove zgodbe so polne vode, poplav, čustev, očaranosti in zamegljenosti. Na veliki preizkušnji bosta naša vera in vdanost v življenje samo. Uči nas, naj najdemo nek smisel v svojih dejanjih, ali pa nas bo odnesel tok in bomo na milost in nemilost prepuščeni trenutnim okoliščinam. 

Venera bo v letu 2021 retrogradna ob samem koncu leta, v decembru, in sicer v znamenju kozoroga, svoje retrogradne lekcije pa bo delila vse do januarja 2022. Venera je v astrologiji vladarica znamenj bika in tehtnice, njena simbolika pa je usmerjena predvsem v tisto, kar je lepo in kar nam prinaša ugodje in ljubezen. Sledi tudi pregovoru "v življenju imaš denar ali ljubezen, ne pa obojega". Njena retrogradnost v znamenju kozoroga nas bo ob koncu leta resnično odpeljala na področje vrednot in trdnih temeljev. Spoznavali bomo, kaj pomeni pravo, zvesto partnerstvo, kako pomemben je zakonski stan in ali je treba izkazovati ljubezen na točno tak način, kot veli tradicija. Vpeljala nas bo tudi v preurejanje svojega prostora – tako osebnega kot bivanjskega. Za kič v teh mesecih ne bo prostora. Vse bo moralo imeti neko kakovost, uporabnost in dolgoročno namembnost, ta selekcija pa bo prisotna tudi v partnerstvu ter na karierni poti.

Horoskop
HoroskopFOTO: Dreamstime

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375