Zadovoljna.si
Astrologija

Horoskop znamenja

Znamenja, ki bodo najbolj čutila vpliv retrogradnega Saturna

Špela Plemelj
27. 06. 2023 05.00
0

Saturn, naš veliki in najpotrpežljivejši učitelj, ki se zdaj premika na področju znamenja rib, se je 17. junija 2023 na 7 stopinjah znamenja rib obrnil retrogradno. Njegova retrogradnost bo tokrat trajala vse do 4. novembra 2023, ko se bo na 0 stopinjah znamenja rib zopet obrnil direktno.

Saturn je vladar dveh astroloških znamenj – kozoroga in vodnarja. To pomeni, da so predstavniki, rojeni v znamenju kozoroga ali vodnarja, bolj dovzetni za energije, ki jim jih pošilja gibanje planeta Saturna. Zato je tudi njihovo odzivanje bolj previdno, lahko zadržano, strogo, strokovno, lahko pa tudi bolj skeptično. 

Odkar je Saturn v znamenju rib, so tudi predstavniki, rojeni v znamenju rib, bolj dovzetni za njegov vpliv. In ker se bo naslednjih nekaj mesecev Saturn premikal retrogradno po znamenju rib, bodo zanimivih preizkušenj deležni prav vsi, ki so vsaj nekako povezani s temi znamenji. 

Da v življenju ni nikoli dolgčas, poskrbimo sami, ali pa se znajdemo na področju in v okoliščinah, ki od nas zahtevajo posebne reakcije, odzive, premisleke, s katerimi se moramo spoprijeti. Saturnove zgodbe so vedno nekaj posebnega, zahtevnejšega in nekaj, od česar se sami tudi največ naučimo. Lekcije, ki nam jih zastavlja Saturn, so vedno tiste, ko se moramo dejansko seznaniti sami s sabo, s svojo zgodovino in s tistim, kar smo in kar nismo. 

Kdaj nas letos čaka retrogradni Merkur?
Preberi še
Kdaj nas letos čaka retrogradni Merkur?
Zaradi retrogradnega gibanja Saturna, bomo v fazi ponavljanja in hkrati utrjevanja lekcij.
Zaradi retrogradnega gibanja Saturna, bomo v fazi ponavljanja in hkrati utrjevanja lekcij.FOTO: Adobe Stock

Pokazala se bo močna potreba po temeljitem razmisleku in ovrednotenju sebe in trenutne situacije, v kateri smo. 

Čeprav se morda zdi, da je vsa teža sveta padla na naša ramena, bomo lahko prav zaradi te izkušnje ponovili vse skupaj in dobili še eno priložnost. K sreči se bomo spoprijemali s stvarmi, ki nas bogatijo in prispevajo k našemu zorenju ter nas postavljajo na višjo raven. Naj bo to tista točka v našem življenju, ko si bomo priznali, da si moramo za dosego svojih ciljev bolj prizadevati in se močno potruditi za svoj uspeh.

Zaradi retrogradnega gibanja Saturna bomo v fazi ponavljanja in hkrati utrjevanja lekcij, ki jih do zdaj nismo uspeli uspešno realizirati. S Saturnovo pomočjo bomo lahko dokončno postavili določene stvari v okvir, v obliko, jim dali svoje mesto in priznanje. Nihče ni rekel, da bo vse skupaj lahko. Saturnove lekcije zagotovo niso lahke, so pa na koncu ene najpomembnejših in najbolj odločilne. Zaradi Saturnove trde, stroge in neprizanesljive drže si bomo tokrat morali odrezati najmanjši kos pogače. Odločen in zelo potrpežljiv učitelj nas ne bo izpustil, dokler ne bomo res zadovoljili njegovim zastavljenim zahtevam.

To bo vplivalo na nas kot celoto. Na dojemanje sebe, svojih vrednot, prepričanj, načel. S tem bomo kalili svojo osebnost in svoj Jaz. Previdni bodite, kje ste tokrat začutili največji poraz oziroma padec. To je hkrati tudi tisto področje v vaši karti, kjer se trenutno Saturn giba retrogradno. Potrebno bo pokazati veliko doslednosti, odgovornosti, prizadevanja, da boste lahko dosegli norme, ki jih postavlja Saturn.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 387