Zadovoljna.si
Planeti - preživetje človeka

Horoskop znamenja

Začel se je retrogradni Uran, kaj to pomeni?

Špela Plemelj
25. 08. 2022 05.00
0

Pred nami je obdobje petih mesecev, ko se bo Uran gibal retrogradno. Kot večina astroloških planetov, z izjemo svetil Sonca in Lune, imajo vsi planeti, ki jih astrologija obravnava, svoje retrogradno obdobje.

Čas, ko je planet navidezno retrograden in upočasni svoj ritem, je čas, ko se nam v življenju po večini dogajajo večje prelomnice oziroma čas, ko ozavestimo in spoznamo določene stvari. Tokrat se bo Uran na svoji poti skozi znamenje bika ponovno obrnil retrogradno na 1855'. Njegova faza retrogradnosti se bo začela 24. avgusta 2022 in bo trajala vse do 22. januarja 2023, ko se bo Uran na 1456' znamenja bika zopet obrnil direktno. Pomembne bodo te stopinje, ki jih imate v svojem osebnem horoskopu, saj te stopinje predstavljajo točke, kjer se bodo dogajale največje zgodbe. 

Uran v astrologiji velja za največjega upornika in je največji inovator. Je vladar znamenja vodnarja in njegov vpliv je lahko zelo brutalne narave. Prinaša nenadne preobrate, velike spremembe in dela velike reze ter ločitve. Kako boste sami doživeli njegove vplive, je v veliki večini odvisno od tega, kje v vašem horoskopu imate znamenje bika in s kakšnimi planeti se povezujejo točke, kjer se trenutno giba Uran. Čeprav njegov vpliv prinaša velike ločitve in dela velike čistke, to pomeni tudi, da končno najdete prostor in čas, ko lahko zaživite svoje največje sanje in celo ideale. Naredi se prostor, ki je potreben zato, da lahko zasije novo Sonce in zraste nova sekvoja. Kakorkoli, v tem času velikih in pomembnih sprememb je čas, ko začnejo nastajati resnično nove poti. 

Astrologija
AstrologijaFOTO: Adobe Stock

Ker se uran vedno giba po znamenju trdnega, zemeljskega in vztrajnega bika, to predstavlja vse tisto področje, ki za nas pomeni varnost, stabilnost, tudi zavetje in vrednost. To implicira idejo, da se bodo prav na teh področjih dogajale največje spremembe, ki so trenutno najbolj potrebne transformacije in drugačnih obravnav. V globalnem oziru bi sem lahko šteli tudi spremembe vrednot, načel, razvijanja odnosov do materialnih stvari in zagotovo tudi do narave, posebno zemlje. Vprašanje, ki si ga lahko postavimo, je, do kakšnega uničenja lahko pride, da začnemo graditi nove temelje in nove zgodbe. 

Retrogradnost vselej ponuja priložnost za ponoven premislek, za revizijo in podrobno analizo vsega tega, kar se je dogajalo do sedaj. Tako na osebni kot na globalni ravni. Včasih se zdi, da se stvari odvijajo samodejno, brez našega vpliva, in da ne moremo posegati v samo dogajanje. To je čas učenja in spuščanja. Kadar so v dogajanje vpletene nacije in večje populacije, je zagotovo čas, da spoznamo, prepoznamo in se začenjamo pripravljati na resnično pomemben čas, ki bo zaznamoval tok zgodovine in nas dvignil ali spustil na drug nivo bivanja ter delovanja. Uran zagotovo prinese izboljšave in drugačen, inovativen pogled na stvari, s katerimi operiramo in jih uporabljamo v svojih življenjih. Včasih so ti koraki veliki in bolj očitni, drugič pa so te spremembe manjše in potrebujejo več časa in daljše obdobje, da so razlike bolj opazne in začnejo dobivati večji vpliv. Tokrat sta v samo dogajanje vpletena tudi severni in južni vozel, ki dodata še večjo težo in še pomembnejši odraz vsega. Zagotovo bodo posledice, ki jih bo prineslo tokratno dogajanje, zelo pomembne in bodo opazne še dolgo v toku zgodovine, ki se piše. 

Mailing

Horoskop

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 387