Zadovoljna.si
Polna luna

Horoskop znamenja

To prinaša današnji sončev mrk

J.V.
30. 04. 2022 05.00
0

30. aprila 2022 bo Luna zasenčila Sonce, kar nam bo omogočilo prvi sončev mrk v letu, in sicer v znamenju bika. Sončni mrki se vedno zgodijo v času mlaja in čeprav bo to le delni sončev mrk, bo izjemno močan in nosi težo stotih novih lun. Obenem pa mrk označuje tudi prihod tako imenovane črne lune.

Luna svoj cikel začenja v fazi mlaja ali mlade lune, ko je na nebu skoraj ne vidimo s svojim prostim očesom. To pa se pojavi zato, ker takrat pride do poravnave zemlje, sonca in lune v eni in isti liniji. Luna je med zemljo in soncem, zato njenega obličja ne moremo videti, saj zemlji jemlje svetlobo in se skriva. S strani zemlje vidimo njeno senčno stran. To je tudi čas, ko je lunin vpliv na nas zelo majhen in zato pravimo, da imamo manj energije. To je čas počitka in čas, da napolnimo svoje energije, saj se pripravljamo na nove podvige in že začenjamo kovati nove cilje.

Astrologija
AstrologijaFOTO: Adobe Stock

Medtem ko je lanski lunin mrk potencialno sovpadal z nekaterimi konci, sončev mrk, ki se bo zgodil 30. aprila 2022, pomeni, da vabi nove začetke v rojstne karte vsakega posameznika, tisti, ki bodo zagotovo najbolj občutili to energijo od vseh, pa so fiksna znamenja. Najmanj vpliv bodo čutile osebe rojene v znamenju dvojčka, device, strelca in rib, po drugi strani po bodo največji vpliv čutili levi, škorpijoni, vodnarji in kozorogi.

Ker so mrki po navadi nekoliko nestanovitni, kar zadeva energijo, astrologi v tem času ne priporočajo izvajanja kakršnih koli manifestacij s to lunacijo, po drugi strani pa je to odličen čas, da se usedete in razmislite o nekaterih novih spremembah, ki ste jih morda opazili v vašem življenju. Mlaj vedno predstavlja nove začetke, zato bo ta mrk verjetno odpiral vrata in okna ter vam zarisal povsem nove poti na kozmičnem nebu.

Ključna beseda tega sončevega mrka bo priložnost, zato če si nekaj želite, je to vaše kozmično povabilo, da se povežete s svojo srčno željo in opazujete, kaj prileti. 

Polna luna
Polna lunaFOTO: Dreamestime

Kaj je črna luna?

Obstaja več opredelitev črne lune, najpogostejša pa je ta, da je to druga nova luna v enem mesecu. Ker je bila 1. aprila prva mlada luna oziroma mlaj, se bo mlada luna 30. aprila štela za črno luno ali temno luno oziroma luno Lilith. To je zelo redek pojav, saj se zgodi približno enkrat na 29 mesecev. Črna luna lahko pomeni tudi tretjo novo luno v enem od naših štirih letnih časov, ko vsebuje štiri nove lune namesto samo treh. To je bolj zapletena oblika črne lune in se pojavi približno vsakih 33 mesecev.

Mlaj je simbol novih začetkov, idej in zamisli, njegovo energijo pa lahko najlepše ponazorimo s sajenjem semen, ki kasneje vzklijejo in se razvijejo v plod.

Vir: thoughtcatalog.com, elitedaily.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375