Zadovoljna.si
Astrologija

Horoskop znamenja

Prihajata dva mrka: povečana bo čustvena odzivnost, izsiljevanje ter manipulativnost

Špela Plemelj
20. 10. 2022 05.00
0

Včasih ne razmišljamo. Včasih enostavno vemo. Pred nami sta delni in popolni mrk v škorpijonu kot odgovor na mrke, ki so se dogajali že v spomladanskem času letos. Če smo takrat svojo pozornost usmerjali predvsem nase in na svoje življenjske potrebe in pogoje za obstajanje ter življenje, bomo kot posledico ali odgovor lahko zaznavali energije mrkov, ki so pred nami. Če smo v kompletu spomladanskih mrkov prepoznavali svojo vrednost in potrebe, ki nas ohranjajo pri življenju, bomo v obdobju, ki je pred nami, bolj zagrizeno postavljali meje in se zavzemali za vse tisto, kar nam pripada in daje življenje. Če smo bili v prvi epizodi pripravljeni na dogovore in kompromise, tokrat to ne bo igralo nobene vloge.

Mrki v škorpijonu nas bodo odpeljali po poti, s katero se sami niti ne želimo soočiti. 

Določen odstotek ljudi pa bo svojo potrebo po doseganju pravice in resnice močno in izraziteje izživel prav zaradi podpore in časovnih okvirjev, ki nam jih ponujajo mrki. Obdobje bo najbolj zaznamovano z energijo soočanja in brezkompromisnosti. V to sodi tudi prepoznanje svojih lastnih omejitev, sposobnosti in zmožnosti ter moči samoobrambe ali ohranitvenega instinkta. 

Prvi Sončev delni mrk v škorpijonu, ki bo na vrsti 25. oktobra, se bo dovršil na 2 znamenji skupaj s podporo in spodbudo Venere, kar nas bo še močneje opomnilo na naše potrebe in predvsem naše finančno stanje. Druga stopinja v vaši karti bo tokrat močneje zavibrirala in vas opozorila, kaj točno morate popraviti in dopolniti v svojem življenju, da boste lahko zaživeli v polnosti. V globalnem smislu pa je to trenutek, ki bo še dodatno opozoril na vrednote, s katerimi se sooča človeštvo, in kje je potrebno zrušiti staro ter začeti graditi novo. Koliko lahko naredimo in se uskladimo z ustaljenimi pravili in normami ter koliko je vredno popuščati pri starih in ustaljenih kompromisih, ki so že odslužili?

Polna luna 2022
Preberi še
Polna luna 2022

Popolni Lunin mrk, ki sledi 8. novembra 2022, se bo dovršil 16. 

Tokrat bo Luna postavljena nasproti Sonca v škorpijonu, zato bodo energije še dopolnjene z znamenjem bika. Ta močna konstelacija, ki jo bo zasedel Lunin mrk, bo s sabo nosila še energije planetov Merkurja, Urana, Saturna pa tudi Venere, ki bodo ujeti v orbise. Vse to kaže na povečane energije brezkompromisnosti, direktnosti, brutalne iskrenosti ter ostre resnice. Kljub vsem tem nabitim energijam, ki jim bomo priča, bomo imeli čas do naslednje epizode mrkov v prihajajočem letu 2023, da se z vsem tem bolj ali manj uspešno soočimo ter jasno pokažemo svoje najmočnejše karakteristike, svojo karizmo, borbenost, željo po uspehu in dokazovanju svoje pravice. 

Ne smemo pozabiti, da znamenje škorpijona predstavlja eno najbolj subtilnih energij zodiaka in prav iz te subtilnosti se poraja največja moč. Moč transformacije, ponovnega rojstva, moč preobrazbe in klenosti. Slaba stran, ki jo nosi znamenje, je povečana čustvena odzivnost in z njo povezano izsiljevanje ter manipulativnost. V vsakem primeru bomo primorani uporabiti svoj notranji čut in občutek, ki nas bo vodil skozi vse dogajanje, ki je pred nami.

Sonce
SonceFOTO: Dreamstime

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 395