Zadovoljna.si
Rože

Horoskop znamenja

Kaj nam prinaša spomladansko enakonočje?

N. Č., Zadovoljna.si
12. 03. 2024 05.00
0

Spomladansko enakonočje bo v sredo 20. marca ob 4.08 po lokalnem času. Enakonočje označuje trenutek, ko imata noč in dan enako število ur, po spomladanskem enakonočju pa bo dan vedno daljši. Ker je to tudi dan, ko se prične tudi novo astrološko leto, ga je priporočljivo izkoristiti za pregled vsega, kar se nam je zgodilo v minulem letu.

Spomladansko enakonočje ali pomladni ekvinokcij 

Mnogi se sprašujejo, zakaj je spomladansko enakonočje tako zelo pomembno. Gre za dan, ko imata temnejši in svetlejši del dneva enako ur, hkrati pa se na ta dan prične koledarska pomlad

Spomladansko enakonočje prinaša močne energije
Preberi še
Spomladansko enakonočje prinaša močne energije

Rečeno je, da se na enakonočje energijska mreža planeta premakne v višjo harmonijo, kar nam omogoča, da se lažje vpijemo v zdravilne moči matere narave. Z živo in prebujeno energijsko mrežo planeta lahko napolnimo tudi lastne energijske centre v telesu ter pošljemo svoje misli in namere v vesolje.

Ste pripravljene na pomlad?
Ste pripravljene na pomlad?FOTO: Shutterstock
Spomladi bomo nosile nohte v barvi sivke
Preberi še
Spomladi bomo nosile nohte v barvi sivke

Začetek novega astrološkega leta

Skupaj s to močno energijo enakonočja na ta dan praznujemo tudi začetek astrološkega leta, marčevsko enakonočje namreč sovpada s pričetkom sezone ovna, ki velja za prvo znamenje zodiaka od dvanajstih. To je čas, ko začnemo novo potovanje, pozdravimo nove začetke in si zastavimo cilje za prihodnost. 

Kakšen vpliv bo imelo srečanje Chirona in severnega vozla v ovnu?
Preberi še
Kakšen vpliv bo imelo srečanje Chirona in severnega vozla v ovnu?

Marčevsko enakonočje 2024

Energije marčevskega enakonočja bodo letos še močnejše, bliža se namreč tudi lunin mrk v znamenju tehtnice, kateremu bomo priča 25. marca 2024 ob 8:13. Čeprav je ta mrk skoraj teden dni oddaljen od enakonočja, je potrebno, da se zavedamo, da mrke običajno čutimo že mesec dni pred samim dogodkom.

To so vsi mrki za leto 2024
Preberi še
To so vsi mrki za leto 2024

Mrki navadno prinašajo visoko intenzivno, transformativno energijo, ki lahko strese in omaja naša življenja. Mrki lahko na vsakega izmed nas vplivajo drugače, vendar na neki točki prav vsi doživimo neke vrste preobrazbo.

Z mrkom na obzorju lahko uporabimo energije enakonočja, da določimo svoje namere o tem, kar želimo manifestirati v svoje življenje. Njegove energije lahko uporabimo za ustvarjanje ciljev, spreminjanje rutine in ukrepanje glede zdravih navad. 

Začenja se koledarska pomlad, ste pripravljene?
Začenja se koledarska pomlad, ste pripravljene?FOTO: Adobe Stock

Kako uporabljati energije marčevskega enakonočja?

Dovolite novemu navdihu, novim idejam in novim perspektivam, da se vpijejo v vaše bitje pod marčevskim enakonočjem. Dovolite si sprati vse zastarele misli, občutke, situacije in navade, ki ne služijo več vašemu najvišjemu dobremu. Očistite vsako celico svojega telesa in se osredotočite zgolj na tisto, kar je v tem trenutku dobro za vas.

Ta energija je darilo, vendar je na nas, da jo uporabimo. Na ta dan pojdite ven in se obdajte z zdravilno močjo narave. Meditirajte, pišite v dnevnik in se napolnite z novo energijo. Vesolje bo na vaši strani.

Mailing

Horoskop

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Kaj storiti?

Preživite čas v naravi.

Postavite si cilje za novo astrološko leto.

Začnite z novo zdravo navado in opustite nezdrave navade.

Reorganizirajte svoj urnik, da bo ta bolj usklajen.

Očistite svoj prostor, da bo ta bolj urejen.

Privoščite si duhovno branje.

Osredotočite se na tisto, kar želite pritegniti.

5 astroloških znamenj, ki se hitro zaljubijo
Preberi še
5 astroloških znamenj, ki se hitro zaljubijo
Rake čaka prijetno presenečenje, biki bodo potrebovali pomoč
Preberi še
Rake čaka prijetno presenečenje, biki bodo potrebovali pomoč

Vir: foreverconscious.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375