Zadovoljna.si
Ženska-1

Horoskop znamenja

Spomladansko enakonočje prinaša močne energije

J.V.
20. 03. 2021 06.00
0

Marčevsko enakonočje se bo zgodilo 20. marca ob 10.39 in označuje trenutek, ko imata noč in dan enako število ur. Obenem pa je to tudi trenutek, ko se sonce premakne v tropsko nebesno znamenje ovna in se pri nas prične pomlad.

Nove energije

Oven velja za prvo znamenje zodiaka, zato je enakonočje tudi začetek novega astrološkega leta in začetek novega zodiakalnega cikla. Zaradi vsega tega je marčevsko enakonočje zelo močan dan za obnovo, za nove začetke, svežo energijo in premik v naši perspektivi. Glede na to, kaj mati narava počne okoli nas, lahko začutimo klic po tem, da zacvetimo, ali pa začutimo potrebo po tem, da spustimo in se pripravimo na novo. Mati narava je lahko naš navdih, ki nam pokaže, v katero smer nas vodijo energije. 

"Energije za nastanek novega življenja in kreativnosti so ta dan na višku. To je čas, da se zavestno povežete z materjo Zemljo in Vesoljem ter praznujte rojstvo novega življenja! Ko sta dan in noč enako dolga, nas to spomni na temo in svetlobo v naših življenjih, življenje in smrt, na dualnost, na jin in jang, na cikle življenja na vse naše vzpone in padce, na bolečino, ki nam je pomagala, da smo zrastli v svetlobo. A sedaj se bo svetloba še povečevala. Naj se povečuje tudi v naših življenjih. To je čas, ko proslavimo svoje popotovanje. Izrazimo hvaležnost za vse, kar imamo, in odpremo vrata novemu," pojasnjuje Antonia Pavlin. 

Dan, ko se prične novo astrološko leto

V starih časih so verjeli, da je enakonočje tudi točka, na kateri je tančica med tem svetom in višjimi kraljestvi najtanjša. V tej točki leta smo lahko slišali modrost svojih prednikov, naravne duhove in svoje vodnike, ki so nas vodili naprej ali pa nam sporočali, kaj je treba storiti. Energije enakonočja naj bi bile čarobne in to naj bi bil čas, ko je planet zajela harmonija in ko smo lahko utelešali enako ravnovesje teme in svetlobe. Tako, kot to velja za simbol jin in jang, tudi mi ne moremo imeti enega brez drugega. Potrebujemo temo, da vidimo svetlobo, svetlobo pa moramo prepoznati. Ekvinokcij govori o spoštovanju obeh lastnosti, ki živita v naši senci in naši božanski svetlobi. 

Ker je to dan, ko se prične tudi novo astrološko leto, ga je priporočljivo izkoristiti za pregled vsega, kar se nam je zgodilo v zadnjem letu. Od lanskega marca smo se morali vsi privaditi na novo normalnost, spremeniti način življenja in se marsičemu odpovedati. Na kolektivni ravni smo se spoprijeli z veliko žalosti, s številnimi spremembami, tesnobo, strahom in negotovostjo. In eno leto kasneje lahko vsa ta energija terja davek.

Zato bodite nežni do sebe in ponosni na to, kako dobro ste se spoprijeli s spremembami in preobrati v svojem življenju. O spremembah, ki jih bo prineslo enakonočje, govori tudi astrologinja Teodora. Kaj je napovedala, si poglejte v spodnjem posnetku. 

 

Vir: foreverconscious.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493