Zadovoljna.si
Astrologija

Horoskop znamenja

Kaj je žetvena polna luna in zakaj se tako imenuje?

N. Č.
28. 09. 2023 05.00
0

Danes, 29. septembra, nas bo pozdravila tako imenovana 'žetvena polna luna', ki nas tokrat poziva, naj se osredotočimo nase, na svoj namen in na potovanje svoje duše. Več o tem, kaj nam prinaša, si lahko preberete v nadaljevanju.

Kaj je žetvena polna luna in zakaj se tako imenuje?

Žetvena polna luna je zgolj eno od mnogih imen, ki se uporabljajo za opis polne lune, ki se pojavi v septembru ali oktobru. To je ime, ki izhaja iz tradicionalnih kmetijskih praks, saj je bila ta faza lune včasih še posebej pomembna za kmetovanje in žetev.

Gre za polno luno, ki je najbližja jesenskemu enakonočju, ki smo mu bili letos priča 23. septembra.  

Medtem ko je septembrska polna luna običajno znana kot 'luna žetve', pa se včasih zgodi, da je oktobrska polna luna bližje enakonočju kot septembrska. V tem primeru oktobrska polna luna prevzame ime 'luna žetve', septembrska polna luna pa v tem primeru dobi ime 'koruzna luna'.

Kaj nam prinaša jesensko enakonočje?
Preberi še
Kaj nam prinaša jesensko enakonočje?

Pomen za kmetovalce

Luna ima že stoletja poseben pomen za kmetovalce in kmetijske dejavnosti. Žetvena polna luna je dobila svoje ime, ker je padla ob času, ko so kmetje običajno zaključevali žetev svojih polj. Ta faza lune je pomenila, da je prišel čas za žetev, pobiranje pridelkov in za pripravo na prihajajočo zimo.

Več o tem, kaj žetvena luna pomeni za kmetovalce, si lahko preberete na spletni strani Dominvrt.si.

Kaj prinaša žetvena luna?
Preberi še
Kaj prinaša žetvena luna?

V nasprotju z drugimi polnimi lunami ta polna luna vzhaja skoraj vsak večer ob istem času – okoli sončnega zahoda. Vidimo jo lahko več noči zapored, kar daje kmetom več dodatnih večerov mesečine in jim omogoča, da končajo žetev, preden pride jesenska zmrzal.

Žetvena polna luna bo letos nastopila 29. septembra.
Žetvena polna luna bo letos nastopila 29. septembra.FOTO: Adobe Stock

Kaj pomeni žetvena polna luna v astrologiji?

Polna luna nas upočasnjuje, tako s svojo lepoto kot s svojo vibracijo. Spodbuja nas, da se ustavimo, razmislimo in sprostimo tisto, česar ne želimo več nositi. Na prazno luno 15. septembra smo zasadili namere in si zamislili naš razvoj, zdaj pa nas polna luna sprašuje, kako se odvijajo zastavljene vizije.

V tem obdobju razmisleka polna luna razkrije, kje morda nezavedno blokiramo svoje namene. Pokaže nam delo, ki ga moramo opraviti v sebi, da resnično ustvarimo življenje naših najvišjih vizij. Osvetljuje naše sence in nam daje napotke, kako jih premakniti v svetlobo.

Kaj nam prinaša današnji mlaj v devici?
Preberi še
Kaj nam prinaša današnji mlaj v devici?

Kaj pomeni polna luna v ovnu?

Ovnova energija nas spodbuja, da ukrepamo in da se borimo za tisto, v kar verjamemo. Ovnova energija nam bo pomagala premagati vse ovire na poti do naših sanj.

Oven, ki mu vladata ogenj in planet Mars, nas uči, da smo tukaj na misiji. Sporoča nam, da si naša duša želi nekaj doseči v tem življenju. Vsak od nas ima torej svoj namen, ki nas bo klical, vse dokler mu ne bomo posvetili dovolj pozornosti. 

Pri nekaterih sicer traja leta in leta, da najdejo svoj namen, saj poznavanje svojega življenjskega poslanstva ni lahek podvig. Nekateri ljudje ga bodo poznali vse življenje, drugi pa bodo potovali po svetu in ga iskali.

Polna luna vam sporoča, da ni nič narobe s tem, če v tem trenutku še ne veste, kaj je vaše življenjsko poslanstvo. Pomembno je le, da mu sledite, ko ga najdete. 

Polna luna v ovnu nas spodbuja, da najdemo svoje življenjsko poslanstvo in mu sledimo.
Polna luna v ovnu nas spodbuja, da najdemo svoje življenjsko poslanstvo in mu sledimo.FOTO: Adobe Stock

Negativna plat ovna

Vsako astrološko znamenje ima svoje pluse in minuse. Ovne na njihovi poti pogosto ovirata jeza in frustracija, saj so, ko ne sledijo namenu svoje duše, ponavadi razočarani nad življenjem in jezni sami nase. Lahko se jezijo tudi na ljudi okoli sebe in nanje projicirajo svoje frustracije.

Ta polna luna je čas, da občutite jezo, ki jo morda imate, in ugotovite njen izvor. Vprašajte se, ali ste razočarani, ker ne živite življenja svoje duše? Ste namesto tega sklepali kompromise glede stvari, za katere se je bilo potrebno boriti? 

Tako luna vpliva na vaša čustva in razpoloženje
Preberi še
Tako luna vpliva na vaša čustva in razpoloženje

Polna luna v ovnu in sonce v tehtnici

Oven in tehtnica si sedita nasproti. To pomeni, da ko je luna v znamenju ovna, sonce sedi v znamenju tehtnice. Napetost, ki jo ta čas ustvarjata Sonce in Luna v opoziciji, lahko povzroči preboje v naši zavesti in nam omogoči rast, razvoj in transformacijo.

Mailing

Horoskop

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Napetost, ki jo ta čas ustvarjata Sonce in Luna v opoziciji, lahko povzroči preboje v naši zavesti in nam omogoči rast, razvoj in transformacijo.
Napetost, ki jo ta čas ustvarjata Sonce in Luna v opoziciji, lahko povzroči preboje v naši zavesti in nam omogoči rast, razvoj in transformacijo.FOTO: Adobe Stock
Ta znamenja bodo najbolj čutila retrogradni Jupiter
Preberi še
Ta znamenja bodo najbolj čutila retrogradni Jupiter

Vir: yogajournal.com, almanac.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493