Zadovoljna.si
Nasmejani Katarina in Alenka.

Hujšajmo skupaj

Ko vadba postane užitek

Karin Babič
19. 04. 2010 18.40
1

Do zaključka akcije Hujšajmo skupaj nas loči le še nekaj tednov. Naši novomeški kandidatki Alenka in Katarina uspešno izgubljata kilograme, s svojo novo podobo pa sta vse bolj zadovoljni.

Trener Primož je s svojima vajenkama več kot zadovoljen.
Trener Primož je s svojima vajenkama več kot zadovoljen.FOTO: Aljoša Kravanja

Primož je za naravo!

Simpatični Dolenjki sicer vadita na prostem, saj je njun trener Primož pristaš naravnega okolja. Meni, da treningi na prostem potekajo veliko bolje, saj je narava svojevrstna motivacija. Alenka in Katarina veliko kolesarita, tečeta in izvajata nordijsko hojo, kadar pa vadba poteka v prostoru, se posvečata predvsem aerobnim vajam. Pri tem si pomagata z žogami, ki jim nekateri pravijo žoge za ravnotežje. Vadba na tem pripomočku je eden izmed boljših načinov, kako učvrstiti mišice trupa. Mišice krepita tudi z elastičnim trakom, s katerim so vaje bolj zanimive in intenzivne. Na steperju izvajata aerobne vaje in tudi sicer je to odličen pripomoček, ki nudi skoraj neomejene možnosti treniranja. V slabem vremenu Katarina največ časa preživi na tekaški stezi. Pravi, da za tek včasih sploh slišati ni želela, zdaj pa je prav tek njena najljubša vadba. Alenka je vzljubila kolo in brez težav poganja pedala tudi po dve uri skupaj.

Alenka nam je pokazala za koliko lukenj je shujšala. pasu pokazala, za koliko lukenj je shujšala.
Alenka nam je pokazala za koliko lukenj je shujšala. pasu pokazala, za koliko lukenj je shujšala. FOTO: Aljoša Kravanja

Alenki pri hujšanju pomaga njena ura!

Alenka in Katarina v vadbi končno uživata, a pot do tega ni bila  lahka in brez zapletov. Alenka je imela največjo krizo januarja. Na začetku hujšanja so kilogrami hitro kopneli, januarja pa se je vse skupaj ustavilo. Na treningih so začeli več pozornosti namenjati pravilni prehrani in temu, kako pomembna je vadba pri izgubi kilogramov. Sledili so intenzivnejši treningi, Alenka pa je svoje obroke še dodatno zmanjšala. Tako so kilogrami spet začeli kopneti, nasmejani Dolenjki pa se je motivacija povrnila. V veliko pomoč ji je njen dnevnik, v katerega vsakodnevno vpisuje vse, kar poje, in svojo težo. Vanj zapiše tudi opravljene aktivnosti in porabo kalorij, tako ima svoje telo pod popolnim nadzorom. Povedala nam je, da ji pri izgubi teže pomaga tudi njena ura, ki pa ni povsem navadna. Kaže ji namreč vse potrebne podatke, kot so utrip, porabljene kalorije, koliko vadb je za njo itd.  Zanjo je njena ura motivacija, ki jo nenehno opominja, kako dobro ji gre.

Katarina se zdaj veliko raje lepo uredi

Do konca akcije, ki bo 11. maja, si je Alenka zadala, da skupaj izgubi 20 kilogramov. Shujšala je že za 17, kar pomeni, da ji ne manjka več veliko. Katarina je svoj cilj, shujšati 8 kilogramov, že presegla. Trenutno tehta kar 11 kilogramov manj, z vadbo pa pridno nadaljuje, da bi svoje telo še bolj utrdila. Pravi, da se zdaj, ko je shujšala, veliko raje lep o uredi in pomerja obleke, saj je s svojo podobo veliko bolj zadovoljna.

Naši kandidatki svetujeta...

Alenka je morala svoj način prehrane drastično spremeniti. Najtežje se je odpovedala kakavu, testeninam in večjim količinam kruha. Začela je piti več tekočine, saj pravi, da je na pitje pogosto kar pozabila. Danes po njenem grlu stečeta 2 litra vode na dan, saj se zaveda dejstva, kako pomembna je tekočina pri odpravljanju odvečnih kilogramov. Katarina vsem tistim, ki šele začenjajo hujšati, svetuje, naj se nikar ne podajo v ekstremne diete, ki človeku vzamejo vso energijo. Pravi, da sta najbolj bistveni vadba ter zmernost pri hrani.

Nasmejani Katarina in Alenka.
Nasmejani Katarina in Alenka.FOTO: Aljoša Kravanja

Akcijo Hujšajmo skupaj so omogočili trenerji: Aleš Brumen, Denis Porčič, David Knafelc, Gregor Tuš in Primož Kobe; strokovnjakinja za prehrano Polonca Prohinar; fitnes centri po Sloveniji: wellness FenikS in SQUASHklubBLED, Laguna v Ljubljani, vadbeni center Cubus v Novem mestu, fitnes klub Maribor in fitnes Flex Gym v Trstu.

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478