Zadovoljna.si
Temnolaska pravi, da se je že dodobra navadila na nov način življenja.

Hujšajmo skupaj

Manj kilogramov, manj depresije

Nina Valant
2010-03-15 17:40
0

Akterke in akter akcije Hujšajmo skupaj se lahko pohvalijo z lepimi rezultati. Konfekcijske številke njihovih oblačil so občutno manjše, tudi depresija je izginila.

Ker je v preteklem tednu Uroš, ki hujša v Ljubljani, že drugič postal očka, smo obiskali le Moniko, kar v njenem delovnem okolju. Njene prijateljice so nam zaupale, da se temnolaska včasih s svojimi kilogrami preveč obremenjuje in da se v času akcije skoraj nikoli ne pregreši s sladkimi dobrotami.

Še en nov član

Monika pravi, da ima sedaj v ekipi dva očka: "Ne samo da je moj trener postal polno okupirani atek, pridružil se mu je še moj sotrpin. Kaj pa jaz? No, jaz pa še nisem na tej poti, ravno nasprotno – iz dneva v dan se borim s kilogrami, hodim na raznorazne aktivnosti, se potim ob skakanju s kolebnico, premagovanju stopnic in delanju trebušnjakov. Sedaj mi ljudje že kar odkrito povedo – Izgledaš odlično! Pravzaprav vsakič bolje. Kar poletim, ko vidim, da se moj trud opazi tudi navzven. Kilogrami trenutno stojijo, vendar nisem preveč žalostna, saj se mi telo čudovito oblikuje, pridobivam pa tudi na samozavesti – na koncu akcije bom že pravi sonček, saj kar žarim.

Opažam, da nisem edina, ki dosega same odlične rezultate – moji sotrpini so prav tako pridni, vsi so zgubili že okoli 10 kg (jaz se pač malo švercam z le šestimi). Tudi naši trenerji so nadvse pridni – če niso očki, pa odločno tresejo po slovenski sceni!

Sedaj je vse drugo le rutina – nič posebej novega, zato lahko rečem le – kar tako naprej in skupaj bomo zmagali! Bravo!"

Urošu in ženi Alenki za rojstvo hčerke seveda čestita tudi celotna ekipa zadovoljna.si.

Polonca: "Spet je teden naokoli in se je nekaj dogajalo. Treningi postajajo iz dneva v dan težavnejši, kar seveda pripomore k oblikovanju mišic, ki se lepo počasi oblikujejo. Zadnje čase sem srečala kar nekaj ljudi, s katerimi se že dolgo časa nismo videli, in vsak mi je dejal, da se z mano nekaj dogaja, da sem shujšala in tako sem pojasnila moj nov način življenja. Te pohvale ljudi me ženejo naprej in mi dajejo novih moči, ker hočem doseči cilj, ki sem si ga zastavila."

Manjše konfekcijske številke

Helena je ponovno dobila več volje za hujšanje, treninge in zdravo prehrano. "Ni večjega navdušenja, ko si vzameš v garderobo hlače številka 46 in 48, ker ne veš, katere ti bodo prav, potem pa ugotoviš, da so ti oboje prevelike. Prav to se mi je zgodilo prejšnji teden in skoraj sem začela kričati od sreče. Enostavno nisem mogla verjeti, da se mi to dogaja, tako da sem si na koncu kupila hlače številka 44 in prišla iz trgovine z visoko dvignjeno glavo ter velikim navdušenjem v srcu. Tako velikost sem nazadnje nosila pred približno 12 leti in res ne morem verjeti, da sem končno 'normalna' oseba, da lahko brez skrbi pridem v butik in imajo tudi zame številko. Večkrat se mi je namreč zgodilo, da so imeli največjo številko 44, tako da zame ni bilo številke in lahko si samo mislite, kako sem se počutila, ko mi je prodajalka rekla, da je to največja številka. Počutila sem se ogromna kot slon. Vsak dan sem si bolj všeč, tudi moja samopodoba si bo opomogla in ne bom več toliko obrnjena navznoter, kar sem počela zadnjih 12 let, ampak bom spet vesela in energična. Menim, da je za dobro duševno počutje zelo pomembno, da je človek fizično zdrav in v mejah normale kar zadeva kilograme. Pri meni je tudi obratno, bolj delam na sebi v duhovnem in psihičnem smislu, lepša in bolj vesela sem, tudi kilogrami kopnijo in trenutno sem se jih rešila 12. Vesela sem, ker tudi pri telovadbi zmorem veliko več, imam več kondicije in sem bolj poskočna v vseh pogledih. Najraje preskakujem kolebnico in plešem, začela sem tudi z orientalskimi plesi, zaenkrat se učim sama, pobudo mi je dala gospa, ki sem jo videla na predizborih za oddajo Slovenija ima talent in sem si rekla zakaj pa ne! Zelo rada plešem in še hujšam zraven. Še vedno se mi kdaj prikrade depresija in žalost, ampak mislim, da je to čisto normalno, glede na to, da je moj mož spet odpotoval in sem spet sama. No, popoldneve mi popestrijo moji otročki, tako da mi ni ravno dolgčas, vedno nekaj počnemo."

'Praznovanje brez pregreh je super'

Alenka pravi, da že težko čaka pomlad in tople dni, ko bodo imeli treninge zopet zunaj. "Nov teden, nove zgodbe. Hujšanje poteka, treningi tudi, ti so vedno bolj intenzivni. Ne morem verjeti, ampak je res, da zdaj že sama rečem – saj ta trening lahko še malo podaljšam, hočem več, ura kolesarjenja ob sredah mi je premalo, zelo rada ostanem kar dve. Komaj čakam maraton, ki traja tri ure, zdaj že vem, da zmorem tudi to, kako dober občutek. In kot pravi Primož, bova malo tekla, super občutek. Lahko tečem, sicer počasi, ampak tečem. To je velik napredek, saj se mi je novembra hoja zdela težka. Še vedno se trudim držati dieto, še vedno zmanjševati obroke, Polonca se strinja, da lahko še malo zmanjšam obroke, torej malo rezerve še imam, tudi treningi so lahko še bolj intenzivni.

Ta vikend sem sicer malo grešila, a ne toliko pri hrani, bolj pri intenzivnosti treningov. Moja hči Lea je imela rojstni dan, svoj sedemnajsti, torej je čas za zabavo in da mama malo pozabi na aktivnosti ter svojo večno dieto. Kako lepo smo se imeli. V soboto sem preživela lep dan z Leinimi prijateljicami, imela sem se zelo lepo, kako prisrčne so te punce, mladost je res lepa in polna. Veselila sem se v njenih trenutkih praznovanja, vesela sem za vsa presenečenja, ki so ji jih pripravili njeni prijatelji. Hvala vsem, ki ste ji tako polepšali dan, res je bila presenečena in tako lepega rojstnega dne nima vsak. Lea, res si zakon, vse najboljše za tvoj 17. rojstni dan. Tudi v nedeljo smo nadaljevali in uživali, prišla sta dedka, babica, teta, starejši brat, ki je študent in ni veliko doma, seveda sta bila z nami tudi mlajši brat in sestrica. Imeli smo se lepo, jedli, uživali, se zabavali in ugotovila sem, da tudi pri veliki zabavi lahko pametno jem, nisem sicer trenirala, ampak bilo mi je lepo.

Korakam v nov teden, naj me ima tehtnica spet rada in pokaže kakšen kilogram manj."

 

Akcijo Hujšajmo skupaj so omogočili trenerji: Aleš Brumen, Denis Porčič, David Knafelc, Gregor Tuš in Primož Kobe; strokovnjakinja za prehrano Polonca Prohinar; fitnes centri po Sloveniji: wellness FenikS in SQUASHklubBLED, Laguna v Ljubljani, vadbeni center Cubus v Novem mestu, fitnes klub Maribor in fitnes Flex Gym v Trstu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 135