Zadovoljna.si
Vaje ob morju in v sončnem vremenu

Hujšajmo skupaj

Tek ob morju za čvrsto telo

Nina Valant
2009-12-13 19:13
0

Primorki Irena in Helena pod nadzorom Davida Knafelca trenirata v Trstu. Ko je vreme lepo, tečeta tudi ob morju, sicer pa najmanj trikrat na teden trenirata v fitnesu. Bosta v prihajajočih praznikih kaj grešili?

Vsak začetek je težak

Trener fitnesa David Knafelc, ki Ireno in Heleno trenira v Trstu, nam je povedal, da je bilo na začetku kar težko. Kandidatki nista imeli kondicije, zato so prvih 14 dni prakticirali le aerobne vaje, kardio in tek. "Zdaj imata sestavljen že kar težak trening in vidim, da sta vaje na fitnes orodjih že osvojili. Normalno je, da je prvi mesec najteže, saj sta se praktično prvič srečali z vajami v fitnesu."

David pravi, da vsakemu, ki želi izgubiti kilograme in izoblikovati svoje telo, predlaga, da fitnes obiskuje trikrat ali štirikrat na teden. Vsem začetnikom pa vedno najprej pokaže, kako se pravilno uporablja orodja, jih opozori, da naj pazijo na higieno ter orodja za seboj očistijo in kar je najpomembneje: "Klasična napaka začetnikov je, da pretiravajo s težo, saj mislijo, da so že dovolj močni. To ni dobro, saj lahko pride do poškodb, zato je potrebno tudi težo na orodjih dodajati počasi."

Helena se je na trde treninge že navadila, najteže ji je teči v fitnesu. "David je super. Všeč mi je, da smo začeli postopoma, zato niti nisem imela bolečin v mišicah. Spremembe so že vidne, sama morda pričakujem preveč, vendar mi je David povedal, da so moji rezultati dobri, da hujšam počasi in to je edino pravilno."

Irena je po treningih utrujena in zaveda se, da bo le tako prišla do želenih rezultatov. "Treningi potekajo pogosto, David je kar strog in morda se na treninge še malo privajam, ker vedno delamo kaj novega."

Kvalitetno hujšanje

David pravi, da njegovi varovanki včasih tarnata, da jesta premalo, kar je razumljivo, saj se mora telo privaditi na nov, zdrav način prehranjevanja. "Tudi pri dieti so najtežji prvi dnevi, ni enostavno jesti petkrat na dan, treba si je vzeti čas." Irena in Helena kilograme izgubljata po njegovih pričakovanjih, postopoma, ne preveč hitro: "Lahko rečem, da hujšata kvalitetno."

Helena se še vedno kdaj pregreši, vendar pravi, da le v dopoldanskem času in da je najbolj lačna po treningu. Irena pa se pohvali, da je že pridno osvojila zdrav način prehranjevanja, skrbijo jo le prazniki, ki prihajajo. Z Davidom sta se zmenili, da se lahko pregrešita le za novo leto. Irena: "Med prazniki, ki prihajajo, naj ne bi bilo preveč pregreh, edina, ki je lahko, naj bi bila za novo leto. Jedla bom sicer vse, vendar po malo in bom pazila na kombinacijo hrane. Vem, da se bom pregrešila, vendar malo."

Krize bodo prišle

Velika večina ljudi se je že kdaj odločila, da bo izgubila kilograme. In če so na začetku diete rezultati hitro vidni, se zgodi, da vmes pride teden, dva ali trije, ko ne izgubimo niti grama. Takrat je seveda najbolj pomembno, da ne obupamo, ampak vztrajamo in se še bolj pridno gibamo in zdravo prehranjujemo. David se zaveda, da bosta tudi Irena in Helena imeli krizo, takrat jima bo še bolj stal ob strani. Pravi, da je pomembno predvsem to, da se pogovarjajo, lahko ga pokličeta ob kateri koli uri in ponavadi je že nekaj trenerjevih stavkov dovolj, da se upremo skušnjavi in trdo treniramo naprej.

Akcijo Hujšajmo skupaj so omogočili trenerji: Aleš Brumen, Denis Porčič, David Knafelc, Gregor Tuš in Primož Kobe; strokovnjakinja za prehrano Polonca Prohinar; fitnes centri po Sloveniji: wellness FenikS in SQUASHklubBLED, Laguna v Ljubljani, vadbeni center Cubus v Novem mestu, fitnes klub Maribor in fitnes Flex Gym v Trstu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 152