Zadovoljna.si
Uživali so tudi v zimski idili na pohodu od Podkorna do Rateč.

Hujšajmo skupaj

Skupni treningi, zdravi obroki in zabava

Nina Valant
2009-12-24 12:00
0

Kandidatke in kandidat so ponovno strnili misli v svoje dnevnike in napisali veliko zanimivega. Vas zanima, ali se bodo v teh prazničnih dneh pregrešili s sladkimi dobrotami?

Polonca, ki se zaradi nove službe ni mogla udeležiti vikenda v Gozd Martuljku je napisala: Božični čas, okraševanje božičnega drevesca, ... lučke v vseh sijočih barvah, miza obložena z dobrotami, vse to nas čaka v prihajajočih dneh. Le kako se nebi v teh dneh vsaj enkrat pregrešili, ko pa je ta praznik le enkrat na leto. Dnevi do tega prelepega praznika potekajo dokaj po urniku. Treningi so, kot sem že v preteklosti omenila postali zahtevnejši kar se tiče obremenitve na fitnes napravah. Trener pravi, da sem kondicijsko močna in da mi gre zaenkrat zelo dobro, zato moram zelo paziti le na prehrano. Kombinacija pravilne hrane in pa treningov pa mi daje tudi rezultate saj sem spet za kilgram lažja. Želim si, da bi šlo tako naprej in da se v teh dneh čim manj krat pregrešim.

Skupni treningi, zdravi obroki in zabava

Primorka Irena pravi, da je preživela noro dober teden: Še posebej vikend, ki sem preživela s sotrpini v hotelu Špik pri Kranjski Gori. Organizacija našega srečanja z vsemi trenerji je bila odlično izpeljana, saj smo poskakovale na koncertu Plestenjaka, uživale v vodni telovadbi, sramežljivo opazovale na pol nage tipčke v savni in veselo kramljale ob prasketajočemu kaminu po večerji, ob skodelici vročega čaja. Največje veselje pa je bilo to, da sem v ponedeljek, ko sem bila že doma ugotovila, da sem uspešno shujšala še za dober kilogram!

Za vse te radosti in ogromno presenečenj bi se tudi javno zahvalila vsej ekipi Zadovoljna.si, še posebej Nini, saj so mi (nam) pričarali nekaj nepozabnega. Upssss, da ne pozabim, vsem skupaj lepe praznike.

Helena je malo razočarana, ker kilogrami ne kopnijo kot bi si želela. Težko pričakovan vikend v Gozdu Martuljku je zelo hitro minil. Kljub temu, da se nisem prav nič pregrešila in da sem zelo aktivno sledila programu telovadbe, shujšala nisem niti grama, tako da nisem ravno vesela, bolj žalostna, ker kilogrami ne gredo dol. Že dva tedna imam isto težo, držim se predpisane diete in telovadim po napotkih, kilogrami pa ne kopnijo, ni mi jasno, kaj delam narobe. Trenutno sem zelo lačna, ker sem danes imela zelo naporen trening. Sklenila sem, da kljub vsemu ne bom popustila in še naprej jedla po dieti, tudi za praznike, ker vem, da če se bom pregrešila, se bom zelo slabo počutila. Ampak nikakor mi ni jasno, da sem se ta vikend res vsega držala in shujšala nisem nič, ponujene jedi so bile zeloooo mamljive, ampak sem vedno izbrala jedi, ki jih lahko jem, nisem pojedla niti ene sladice, tako da sem malo slabe volje, da se ne premikam nikamor, da se je vse skupaj nekako ustavilo. Mož me spodbuja, da se mi telo spreminja, da naj bom potrpežljiva, ampak jaz bi raje videla kakšen kilogram manj na tehnici, upam, da se bo to do naslednjega tedna res spremenilo, če ne, bojim se, da bom obupala ... Lep pozdrav vsem in želim vam srečne in vesele praznike.

Claudia bo med prazniki malo grešila. Predbožično jutro polno pričakovanj, kaj bo prinesel praznični večer in naslednje božično jutro. Zunaj še vedno dežuje! Me kar zmrazi, ker se gladina Save nevarno dviga. Takoj preverim podatke o stanju voda na internetu in še e-maile. Takrat me šele zmrazi: Ninin mail z očitki o neporočanju! Ja, ok, priznam. Pozabila. Ja in kaj se je pri meni dogajalo? Moji kilogrami in centimetri kar lepo napredujejo in sicer v smeri izginjanja. Fitnes mi je že postal rutina, čeprav se v kardio del še vedno nisem zaljubila. Prav tako obožujem jutranje pohode okoli jezera na tešče.
Zadovoljna nas je presenetila z vikendom razvajanja! Juhuhu, se že veselim. Edina velika črna pika je stavek: s seboj prinesite kopalke!! Halo!? Mi v kopalkah, pa snemali bodo, pa saj telovadimo šele dober mesec, pa še malo grešimo vmes, torej absolutno nismo za kopalke!! Vikeng v hotelu Špik v Gozd Martuljku je bil božanski, hrana odlično pripravljena (ni bilo treba kuhati hahaha), malce treningov, malce kopanja, vodna aerobika, savnanje, ... Predvsem pa druženje z ostalimi kandidatkami, kandidatom in trenerji ter izmenjava izkušenj. Malce jamranja glede prehrane, treningov, predvsem pa pozitivno gledanje na vso akcijo Zadovoljne.si Hujšajmo skupaj! Hvala Zadovoljni.si za izredno pozitivno sproščujoč vikend.

No, stresni december se bo hvala bogu končal in ritem treningov, zdrave prehrane in zdravega načina življenja se bo vrnil v stare tirnice. Kako pa bom grešila med prazniki pa vam povem drugič!

Ines pravi, da se decembra denarnica prazni nenormalno hitro: Praznični december v moji denarnici pa suša. Božiček in ostali decemberski pajaci so mi že dodobra spraznili prihranke … in seveda, ko začne hudič srati ponavadi ne neha tako hitro.V moji novi 'službi' popolni kaos. Ne vem, kaj ti ljudje mislijo, da bom delala zastonj? Nato sredi noči v stanovanju mraz kot v Sibiriji, pogledam kaj se dogaja in ugotovim, da je 'crknila' centralna. Katastrofa!!!!! Poračun za elektriko. No in kot, da to ni dovolj sem mogla otroka roditi ravno dan po božiču in bomo imeli zopet praznovanje. Trpel bo moj proračun in želodec, ker bom zopet lahko samo gledala, kako se drugi bašejo z narezki in sladkarijami. Še dobro, da mi ostane fitnes, da si spočijem živce. Lepe praznike vsem skupaj.

Alenka pravi, da je za njo teden poln novih dogodivščin, spoznanj, veselja: Veliko lepega se je zgodilo v tem tednu prazničnega decembra. Saj december je vedno lep, poln dobrot, veliko dogajanja, veliko grešenja. Četrtek je, dan pred odhodom na naš vikend presenečenja, v hotel Špik gremo, o komaj že čakam, da gremo, ampak Primož je kot vedno neizprosen, imamo še trening. Hodim po stezi, nabiram kilometre, kolesarim, naslednjo uro se priključim še skupini Senior fit, kjer ženske telovadijo sto na uro in jih komaj dohajam, dve dobri uri in pol vadbe je za mano, super. Saj je prav tako, vesela sem, ker je Primož moj trener, ki mi daje voljo in energijo do treningov, priznam, da bi sama včasih obupala in kakšen trenining izpustila, tudi pri hrani bi verjetno več grešila, če Primož ne bi pogledal mojega dnevnika hranjenja, tam pač napišem vse kar pojem in popijem, seveda kdaj kakšna izbira ni ravno najboljša, se potem pogovorimo in popravim. Ravno tako mi je predlagal izbor hrane v službi, imam srečo in imajo jedilnik že za cel mesec naprej na intranetu in sem ga stiskala. Primož mi je obkrožil predloge, se pravi, zame najboljše jedi nesramno prečrtal, saj vem, da je prav tako, saj hočem shujšati in doseči cilj. Vesela sem, ker se mi uspe držati predlogov in me tudi sodelavci v službi pri tem podpirajo ter mi dajo kakšen dober nasvet, super je.

Vikend v Kranjski Gori, dočakali smo ga in super je bilo! Srečali smo si, delili izkušnje glede hrane, glede treningov, spoznali še ostale trenerje, vsi so super, pripravljeni deliti mnenja, izkušnje, predloge, ampak priznam, če bi imela možnost izbirati trenerja, glede na moje potrebe in moj stil življenja, izbrala bi Primoža, zadovoljna sem z izborom trenerja, Primož zakon si!

Naš vikend je bil super, najprej nastanitev, nato večerja, spet srečanje po toliko tednih, ko vidimo, kako smo vsi napredovali, spremenjeni, zadovoljni, spremembe zaradi treningov in načina življenja so vidne. Vsi smo veseli, a ekipa ve, da potrebujemo tudi malo zabave. Potrudili so se in nas peljali na koncert Jana Plestenjaka, v Pub Legende in večer do jutranjih ur zaključili v discu hotela Kompas in veselo kurili kalorije pri plesu, lepo je bilo in zabavali smo se. Seveda se nismo samo zabavali, trening v fitnesu je sledil že naslednje jutro, nato smo imeli kosilo. In ne boste verjeli, predčasno nas je obiskal tudi Božiček, prinesel darila, razveselili so nas, Squash klub Bled, Proteini.si in seveda Pop tv, ki nam je podaril lepe 'povštrčke', kateri je že pristal pri moji starejši hčeri v postelji. Po Božičku je seveda sledil treningi v vodi, plavanje v vodi, vodna aerobika, savna, večerja ... In v nedeljo, zame najlepši del dneva, sprehod v naravi, pohod po snegu, najprej nas je zeblo, nato topel sonček, kepanje, kjer smo si malo privoščili trenerje ali oni nas, lep sprehod v naravi in potem spet še snemanje, uf kamer še vedno ne maram, saj snemalec je čisto prijeten fant, samo ko pa tam s kamero okoli straši, najraje bi ga kar ... raje bi knjigo o hujšanju napisala, kot govorila pred kamero, morda se nekoč tudi kamere navadim ... Potem kosilo in poslavljanje, kar vsi bi še ostali, ampak našega vikenda je konec. V pričakovanju naslednjega srečanja ...

Lepo smo se imeli, ampak dnevi grejo dalje, treningi tudi v polnem zagonu, vesela, ker tehtnica spet kaže manj, kljub vikendu, kjer smo imeli na izbiro same dobrote, ugotovila, da sem že toliko disciplinirana in znam hrano kar lepo izbirat, ta teden, tehtnica spet kaže manj.

Zadovoljna sem, v pričakovanju novih dogodivšin in lepih rezultatov!

Tudi Katarina je uživala na skupnem vikendu. Ta teden je vsekakor zaznamoval predbožčini aktivno-razvajajoč vikend v Gozdu Martuljku, kjer smo se spet srečali s celotno ekipo in dobesedno 'špilali luksuz'. V dveh dneh smo doživeli ogromno stvari. Že takoj prvi večer smo zaeli s treningom. Ekipa nas je presenetila s koncertom Jana Plestenjaka (si predstavljate nepopisno veselje naših trenerjev?), ki se je pri najbolj vztrajnih nadaljeval v 'after party'. Tudi kurjenje kalorij na tak način šteje! Naslednji dan zjutraj si nisem mogla kaj, da ne bi vstala že navsezgodaj zjutraj in šla naredit prve stopinje okrog hotela po novozapadlem snegu. Po zajtrku je sledil skupni trening v fitnesu, ki je bil za naju z Alenko nekaj novega, saj sva edini, ki drugače v fitnesu ne trenirava. Primož nama je predstavil posamezne naprave. Uf, koliko napravic za krepitev mojih rok! Ampak kako naj treniram svoje roke, ob tem pazim na pravilno dihanje, če pa pred mano dva postavna trenerja zbijata šale na moj račun? In kot da to ne bi bilo dovolj, mi snemalec stalno rine kamero v mojo zadihano faco! Popoldan je sledila vodna aerobika. Še pred njo smo vse ženske, kot pač popolnoma običajne 'babnice', naredile načrt, kako čim prej priti v bazen, ne da bi nas kdo uspel videti v kopalkah. Uspelo nam je. Začnemo telovaditi in glej ga, spet ta Miha! A ne privleče od nekje kamere, ki snema pod vodo? Pozorno opazujemo vaje, ki nam jih zunaj bazena kaže gorenjski trener. Pa kako naj v vodi, ki ima (sem se pozanimala na internetu) 1000-krat vejo gostoto kot zrak, delamo vaje z enako hitrostjo kot naš topless trener zunaj bazena? In ko je že vsega konec, se primiga še naš Primož in gremo spet … Kako si želim, da bi bila nekega dne zagreta vsaj za četrtino toliko, kot je on. Ampak se je splačalo, saj nas je po telovadbi čakala savna. In še zadnji dan … Odpravili smo se na sprehod po zasneženem Podkorenu in izvajali različne dramske vložke v, na in pod snegom.

Pa da povem še katero na račun hrane … Bilo je je preveč in predvsem preveč dobre, kar se ob manjši intenzivnosti treningov pozna na tehtnici. Ampak kmalu tečem, spet na nordijsko hojo in verjamem, da bova s Primožem vsaj nekoliko nadoknadila zamujeno in prešla v star tempo. Kakorkoli, lepo je bilo spet srečati vse kandidate, se pogovoriti z njimi, izmenjati izkušnje, tudi malo 'pojamrati' … Svoj dnevnik si bom dovolila zaključiti s slavnostnim govorom: 'Zahvaljujem se trenerju Primožu za ravno pravšnjo mero nepopustljivosti in moji spremljevalki v teh težavnih dneh, Alenki, ki me nenehno spodbuja s svojim optimizmom in ki mi je s svojo modno revijo v kopalkah v najini sobi samozavestno dala vedeti, da morava biti ponosni na svoje (do sedaj dosežene) rezultate. Vedno je za korak dobre volje pred mano in ne morem si kaj, da ji ne bi sledila!'

Uroš je pozitivno presenečen nad rezultati, ki jih je že dosegel.
Preživeli smo vikend presenečenja z Zadovoljna.si v Gozd Martuljku, Kranjski Gori in Podkornu. Bilo je fantastično, saj smo imeli od močnega sneženja do polarnega mraza,
vendar nas ni nič ustavilo, da se ne bi nadihali svežega zraka. Tri dni smo se družili ob vadbi in zabava ter izvedeleli več drug o drugem, dobili obilo dobrih nasvetov od naših trenerjev, ter primerjali rezultate, ki smo jih dosegli do sedaj. Rekreirali smo se v fitnesu, v naravi, da pa smo se pogreli od polarnega mraza pa smo imeli vodno aerobiko. Pri meni so rezultati zelo dobri, če bo trend šel v tej smeri bom cilj dosegelj čez 2 meseca. Je pa res, da je pred nami najlepši čas v letu z veliko zabave za katerega upam, da se mi bo uspelo v dobršni meri
izogniti se skušnjavam, da ne bo začetek prihodnjega leta preveč naporen in da ne bo treba še bolj švicati v fitnesu kot sem do sedaj.

Monika je z obilico zagnanosti stopila v nov teden. Naš športni vikend mi je dal toliko koristnega, da sedaj še lažje razmišljam o hujšanju! Ne le, da sem se pogovarjala in izmenjala izkušnje z ostalimi udeleženkami, tudi trenerji so bili v veliko pomoč. Veliko novega in koristnega sem izvedela, kar mi pomaga pri izbiri jedi in pri zmanjšanju slabe vesti. Na vikendu je bilo čudovito! Trening na fitnesu je bil intenziven, nato kosilce in kmalu za tem presenečenjaaaaa! Božiček nas je obiskal in poskrbel, da smo dobili nekaj, kar smo resnično potrebovali! Hvala Božiček! Po presenečenju pa seveda bazen! Moja najljubša rekreacija, če ne bi imela kompleksov zaradi kopalk ... Imeli smo krasno vodno aerobiko, pri kateri sta nas utrudila Denis in Primož. Vendar se je izplačalo biti priden, saj smo se nato spočili v hotelskih savnah, kjer si lahko izbiral med finsko, turško ali zeliščno savno. Sprostitev kot se šika! Večera sta bila prav tako super - prvi večer smo odšli na koncert Jana Plestenjaka, drugi večer pa smo uživali v kranjskogorskih klubih. V nedeljo mi je bilo kar malo težko iti domov, vendar sem bila zaradi sprehoda na častitljivih -15 stopinjah Celzija kar pošteno utrujena! Počitek doma se je prilegel, še večje veselje pa je naslednji dan pokazala tehtnica, ki me vsakič bolj potolaži! Še malce bližje sem svojemu cilju. Sedaj vem, da prazniki ne bodo muka, saj mi gre prav odlično in komaj čakam, da po novem letu pričnemo z bolj intenzivnimi treningi, saj bomo takrat tudi malce bolj spočiti!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 138