Zadovoljna.si
Kuhano vino

Hujšajmo skupaj

Začel se je mesec pregreh

Nina Valant
2009-12-04 18:00
0

Veseli december je potrkal na vrata in naše kandidatke in kandidat imajo vedno vedno več vabil na zabave, kjer se mize šibijo pod dobrotami. Se jim bo uspelo držati diete? Kdo je v preteklem tednu najbolj grešil in kdo je nabolj pridno treniral?

Izgubljeni centimetri so razlog za veselje

Gorenjka Ines je tokrat napisala: December, december, veseli december. En dan bom prehitela samo sebe. Zabava na zabavo, delo, delavnice v šoli, kjer pričakujejo, da boš zraven, okraševanje vrtca z našimi najmlajšimi. Mislim, da je december najtežji mesec, kar se tiče držanja diet ter usklajevanja urnikov za treninge v fitnesu. Mamljivi prigrizki na zabavah, alkohol teče v potokih. No kljub vsemu imam še vedno v glavi suho, čvrsto podobo sebe in se tako brez problema odpovem skušnjavam. S prehrano nimam nobenih težav in se še vedno držim stroge diete, ki mi jo je predlagal trener Denis.V fitnesu sem pa že prava mojstrica kolesa in orbitreka. Na stezi sem že naredila korak naprej in sem iz hitre hoje že prešla na tek juhuuuuuuuuu. Ko pa vidiš izgubljene centimetre okoli pasu, nog in rok NEPRECENLJIVO.

Claudia je napisala, da se v preteklem tednu ni dogajalo nič pretresljivega: Po treningu v Kranjski Gori sem seveda še vsa premočena hitela domov in posledice - prehlad. Ni me sicer položil v posteljo, ampak grlo je praskalo in suhi kašelj še vedno pride na obisk, ampak treningi so bili izpeljani. Zaradi nedeljskega časovnega nesporazuma, sva z Ines sami naredili trening na tešče, in sicer s hitro hojo okoli jezera.

In nato pride ponedeljek, ko ugotovim, da sovražim Denisa, sovražim Nino, sovražim Zadovoljno in sovražim predvsem samo sebe! In zakaj? Ker po mesecu dni zdrave prehrane, moje brbončice nič več ne 'brundajo' ob okušanju čokoladice. Popolnoma brez okusa je! In tako z veseljem sem si privoščila sladko pregreho.

Bolezen na Primorskem

Virusi pa so napadli tudi Primorko Heleno: Ta teden je bil zame grozen, zato nimam veliko za napisati. Do sobote sem tekla vsak dan ampak, od takrat naprej pa sem se večkrat pregrešila, ker so me napadli virusi in sem bila obsojena na stanovanje ter nedejavnost kar se tiče gibanja. Sladki čaj, sirupi in ostale zelo sladke zadeve so me spravile v slabo voljo in obup... Danes se počutim bolje in že komaj čakam naslednji trening. Upam, da bom res zdrava in se prehlad ne bo ponovil. Dokler nisem tekla, mi tudi virusi niso prišli do živega, ko sem začela teč pa so me dokončno premagali. Namreč moj mlajši otrok je v vrtcu in od septembra naprej je konstantno prehlajen, en teden zdrav, en prehlajen in tako se že tri mesece. Vem, da je vsak začetek težak in vsaka sprememba je šok za organizem, kljub temu bom ponovno tekla takoj, ko se bom boljše počutila. S tekom sem resnično začela hujšati, nisem izgubljala vode ampak res pravo težo, maščobe, kar sem opazila pri obsegu stegen, ko sem se merila sem največ centimetrov izgubila ravno na tem delu telesa in malo manj na trebuhu. Kilogramov nisem izgubila veliko, od začetka akcije dva. Ko sem včasih hujšala je z manjšim vnosom hrane v telo in se nisem gibala, sem centimetre izgubljala prav na trebuhu ter zgornjem delu telesa. Zdaj pa sem zmanjšala obseg stegen in zaradi tega sem zelo zadovoljna, saj vem, da sem na pravi poti. Na začetku teka nikakor nisem marala, v bistvu ga nikoli nisem marala, vedno sem bila preveč zadihana in sem se slabo počutila ter zato sploh nisem tekla. Zdaj pa sem začela tako, da sem najprej hitro hodila in postopoma začela vedno več teči.

Njena sotrpinka Irena prav tako pravi, da je za njo teden poln skušnjav: Ta teden je bil teden skušnjav. Očitno je tudi muhasto vreme prispevalo svoje, saj sem se zunaj manj gibala, ker je bilo povsod blato … ja, ja saj vem, kaj si mislite, to ni nobeden izgovor. Z Davidom sem se v fitnesu srečala bolj poredko, saj je imel nekaj svojih obveznosti, vendar mi je obljubil, da me bo imel od tega tedna naprej pod strogim nadzorom. Včeraj sva se slišala po telefonu in sem mu omenila vse pregrehe, ki sem jih storila v dveh dneh. Bil je razumevajoč, pa vendar trdoživ pri vztrajanju, da naj vedno mislim na končni rezultat in se vizualiziram, kako bom zgledala čez 6 mesecev. Naj me ta slika drži stran od skušnjav.

No, s tem tednom sem se zopet prijela v roke in motivacija je ponovno zrasla, čeprav so se kilogrami zdaj ustavili in ne gredo nikamor več. Vendar me to ne bo ustavilo, grem pogumno naprej!

Dolenjci so zdravi

Katarina je bolezen preživela že v začetku akcije in je zdaj iz dneva v dan boljše volje: Juhej! Ta teden sem s Primožem dosegla to, kar mi ni uspelo sami. Vadba mi počasi leze pod kožo in uživam, ko se mi dvigne srčni utrip. Veselim se vsakega treninga in čas, ki ga preživim v Novem mestu, je moj najljubši del dneva. Počasi pridobivam kondicijo, več delava tudi na mišicah, da bo moje telo sčasoma dobilo bolj izklesano obliko. Doživela sem en manjši padec motivacije, ko se mi je teža spet malo dvignila, zato sem ta teden še malo bolj 'zategnila' pri hrani, zmanjšala količino kave, trudila sem se piti več vode, iz prehrane sem skoraj v celoti odstranila tudi banane, ki jih načeloma zelo obožujem. Zdaj vztrajno grizljam jabolka in dekagrami spet izginjajo. Z Alenko sva spet preizkusili nekaj novega, in sicer Qi Gong. Teorijo raje prepustimo najinemu trenerju, kar se pa tiče mojih vtisov − malo sem se lovila pri vseh doslej neznanih gibih, ampak naslednjič bo že bolje.

Alenki se zdi, da vsak teden mine hitreje in vesela je, ker je za njimi že toliko uspešnih treningov: Tudi ta teden smo hodili, nordijska hoja je res zakon, zdaj že malo bolje obvladam, ta trenig imam res rada, v dobri uri in pol toliko prehodimo, toliko lepega vidimo, vmes se malo nasmejemo, luštno se imamo.

V nedeljo me je sicer malo nosilo. Tako lepo sem popoldne zaspala na sedežni, prav prijetni nedeljski spanec, lepe sanje ... in potem se le zbudim in mi kapne, trening ob pol šestih. Oh, ta smotani trening, sem najprej pomislila, le kaj mi je treba telovaditi, kaj ni lepše na sedežni počivati, bila kar malo jezna nase ter na cel svet in vse okoli, le kaj mi je tega treba ... Najraje kar ne bi šla, ampak Primož vendar čaka, ne morem kar da me ni, hitrostno sem se oblekla in šla. Tudi na treningu sem bila malo čudna, tako nekam brez volje, utrujena. Počasi se mi je energija le malo vrnila, hoja po stezi ni bila ravno najboljša, kolesarjenje mi je šlo že malo bolje od rok, nato je sledila še vadba Qi gonga. Spet nekaj novega zame. Zanimiva vadba, Primož kaže vaje, gibanje, dihanje. Ta kitajska veščina gibanja in dihanja ob prijetni glasbi me je prav prijetno razgibala ter mi vrnila pozitivno energijo in voljo do hujšanja.

Vidim, da precej rada pišem o treningih, glede hrane pa malo manj, ker je to še vedno moja šibka točka. Saj sem prav vesela sicer, moje nezdrave navade že malo spreminjam. Že tri tedne vstajam malo prej in zajtrkujem, uf, kakšen napredek ne. Še pred mesecem dni sem vsakemu, ki me je hotel kaj sekirati glede tega glasno povedala, da deset minut spanca nikoli ne menjam za kakršenkoli zajtrk! Glede izbire malice v službi, o kako razmišljam, kaj bi vzela, da bi bilo čim manj kalorično, toliko dobrega imamo na izbiro, vedno se najde kaj zame, a sem in tja me še premaga kakšna dobra hrana, ki tako diši in se kar ponuja, da jo pojem. Potem mi je sicer malo žal, ampak teh trenutkov grešenja je vedno manj. Že teden dni nisem pila niti kakava, ki je bil moj redni spremljevalec v nočnih urah.

Saj kar gre, vsak dan se lažje uprem kruhu in sladkarijam, več se gibam, gremo dalje, novim ciljem naproti.

Smeh na obrazu, ko stopita na tehtnico

Uroš je bil že, ko smo ljubljansko ekipo obiskali v torek, zelo dobre volje, saj je izgubil že 4 kilograme: Vsak teden je lažje, saj se rezultati že kažejo, izgubil sem 4 kilograme. Tudi s treningi je lažje, pa ne da ne bi bili tako naporni kot so bili do zdaj, ampak jaz imam iz treninga v trening več kondicije. Aleš naju z Moniko maksimalno izčrpa na vsakem treningu, vse to za dosego zastavljenega cilja.

Monika je v tem tednu po dolgem času večerjala malo nezdrave hrane: Končno sem se malce vdala skušnjavam okolice in včeraj zvečer malce povečerjala. Imeli smo namreč zakusko, zato sem se prekršila, saj že dolgo nisem videla toliko obilne hrane. Vendar mi je bilo kaj kmalu žal! Ugotovila sem, da se je moj želodec privadil na male količine in tudi na zelo zdravo hrano! Izgleda, da se tudi prekršiti kaj kmalu ne bom več zmogla, saj potem čutim posledice - težek občutek v želodcu, slaba vest in nejevolja!

Treningi potekajo super, vsakič sem boljše volje! Uroš in Aleš poskrbita za obilico smeha, zato je včasih vadba še toliko bolj učinkovita. Komaj čakam naslednji trening in seveda nove dni, prežete z izzivi in polne vitaminov!

Viroza tudi na Štajerskem

Tudi Štajerko Polonco je obiskala viroza: Gospa viroza me je v tem tednu položila v posteljo in me pošteno izmučila. V tem tednu sem torej migala le en dan in upam, da se do konca naše sezone hujšanja ne bo ponovilo. Moram se pohvaliti le s tem, da me po prejšnjih treningih še hrbtenica ni bolela, kot se je to dogajalo v preteklih mesecih, ko moje telo ni vedelo, kaj je to telovadba. Upam, da si moje telo hitro premisli - ozdravi in da hitiva naprej, novim ciljem naproti.

Akcijo Hujšajmo skupaj so omogočili trenerji: Aleš Brumen, Denis Porčič, David Knafelc, Gregor Tuš in Primož Kobe; strokovnjakinja za prehrano Polonca Prohinar; fitnes centri po Sloveniji: wellness FenikS in SQUASHklubBLED, Laguna v Ljubljani, vadbeni center Cubus v Novem mestu, fitnes klub Maribor in fitnes Flex Gym v Trstu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 140