Zadovoljna.si
Maja Malnar - naslovna

Novice

Zaradi koronavirusa so v stiski tudi influencerji z milijoni sledilcev

B.R.
18. 03. 2020 07.39
3

Izbruh novega koronavirusa covid-19 ne vpliva samo na zdravje, ampak tudi na finančno stanje mnogih. Potarnali pa so tudi spletni 'influencerji'. Kar nekaj jih je potožilo, da se jim je dobiček razpolovil.

Priljubljeni vplivneži, ki služijo denar na račun potovanj, so potarnali, da strahovi in širjenje virusa covid-19 po svetu vpliva tudi na njihovo vsakdanje življenje in denarnico. 'Influencerji' s sledilci, ki segajo od nekaj sto tisoč do nekaj milijonov, so povedali, da je njihovo delo za nedoločen čas ustavljeno.

"To močno vpliva na moje prihodke," je tako priznal Callum Snape, potovalni fotograf iz Vancouvra, čigar Instagram račun ima več kot 818.000 sledilcev. "V zadnjih šestih tednih nisem dobil novih povpraševanj, vse odkar se je virus razširil povsod." Snape je, tako kot mnogi drugi, dejal, da je več njegovih velikih projektov in pogodb s podjetji bodisi odloženih bodisi v celoti odpovedanih. "Virus je našo podjetnost močno premaknil," pa je dejal Alen Palander, influencer z več kot 608.000 sledilci: "Šest mojih pomembnih projektov je že preklicanih, trenutno pa jih je pod vprašanjem še kar nekaj."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Zakaj je življenje influencerjev bolj zanimivo kot naše?
Preberi še
Zakaj je življenje influencerjev bolj zanimivo kot naše?

Melissa Hie, ki na svojem blogu dokumentira hrano po vsem svetu, je za BuzzFeed News povedala, da je v zadnjem mesecu naredila polovico tistega, kar običajno naredi in to zaradi omejitve potovanj in opažanja upada plačljivih ponudb za partnerstvo. "Stvari so se vsekakor spremenile, trenutno sploh ne potujem in ne načrtujem nepotrebnih potovanj, dokler se stanje z virusi ne bo izboljšalo," je dejala Hie, ki živi v Singapurju, kjer je vlada sprejela stroge ukrepe proti širjenju covid-19. "V tem trenutku so stvari nekoliko nejasne in zagotovo imam trenutke negotovosti," je še dodala.

Selena Taylor, ki ima potovalni blog, je dejala, da je marec običajno eden najbolj obremenjenih mesecev za potovanja in da je "vsekakor opazila manj rezervacij". Taylor  velik del svojega dohodka dobi s prodajo in rezervacijami partnerskih hotelov in prenočišč.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Denar pa ni edina stvar, ki se zmanjšuje. Za mnoge od njih je potovanje po svetu velika strast. Tako so zdaj nekako prisiljeni ostati doma ali pa vseeno nekako najti rešitev za potovanje, kljub naraščajočim pomislekom in nasvetom za potovanja.

To so najbolj priljubljene destinacije leta 2016 na Instagramu
Preberi še
To so najbolj priljubljene destinacije leta 2016 na Instagramu

Eric Stoen, ki potuje po svetu z ženo in tremi otroki, je dejal, da je imel načrtovan skok v Berlin in Firence, nato do Sicilije ter pot v Istanbul. Toda letalski prevozniki so preklicali lete v ta mesta: "Če bi bil ta virus le na določenem mestu, bi še naprej potoval, a zadeva je eksplodirala, zato sem odpovedal lete in hotele. Bil sem zelo razočaran." Stoen s svojo družino vseeno poskuša ohraniti normalnost natrpanega potovalnega urnika. "Še vedno imam v maju in juniju načrte za Evropo, ne nameravam jih preklicati ... Pred dvema tednoma sem bil z družino v Maroku in Španiji, zdaj pa delam na urejanju fotografij ter spletnega dnevnika s tega potovanja." Dejal je, da tudi zdaj poskuša izkoristiti nizke cene letalskih vozovnic.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nekateri vplivneži tako sprejemajo vestne ukrepe, da omejijo svoja potovanja – ne le, da bi bili bolj varni, ampak da svetu projicirajo sliko odgovornosti: "Razmisliti moramo tudi o tem, da v tem trenutku res ne bi preveč potovali, saj bi bilo mogoče videti negativno," je dejala Lauren Bullen, ki ima na Instagramu več kot 2,1 milijona sledilcev. Trenutno ima sedež na Baliju, kjer je videla tudi stisko ostalih vplivnežev, ki so bili prisiljeni za nedoločen čas odložiti svoja potovanja.

Kljub temu večina vplivnežev poskuša vse to ohraniti v perspektivi in ​ostati pozitivnih: "Težko je biti jezen ali siten, da izgubljam dohodek, ker je na tisoče ljudi, ki so zaradi virusa izgubili življenje. Po drugi strani pa bomo videli, ali bodo turistične destinacije in letalske družbe vlagale ogromne količine denarja v obnovo turizma. Trenutno je pač za nas polčas."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493