Mamo s svojimi preobrazbami pogosto šokira

Matej Arh
04.12.2019, 8:50
0
Ana Dežman je v devetih tednih šova Znan obraz ima svoj glas že večkrat pošteno presenetila, kar trikrat pa so jo gledalci nagradili tudi z zmago. Ano smo ujeli po eni izmed vaj in pri njej preverili, kako se je na imitacijo lastne mame doma odzvala njena mama, glasbena legenda Elda Viler, in katera preobrazba je bila njena najljubša.

Ana, za tabo so že številne edinstvene preizkušnje. Verjamem, da je posebna vsaka, kako si jih doživela ti?

Celoten šov doživljam tako, kot da sem vse življenje čakala na to, da pokažem, kaj znam. Všeč mi je ta svoboda, da si, kdor koli si tisti teden, nekdo drug. V užitek mi je skakati v različne stile, nekateri so ti bolj pisani na koži, nekateri pa pač manj, kaj hočemo.

Zmago si do zdaj odnesla kar trikrat, kaj ti pomeni, da so te tako občinstvo kot žirija tako nagradili?

Lepo mi je, da so ljudje vse to sprejeli, predstavlja mi potrditev. Ljudje s tem kažejo željo, da to delam naprej, in to tudi nameravam.

PREBERI ŠE
Znan je prvi tekmovalec šova Zvezde plešejo!

Katero preobrazbo bi do zdaj ocenila za najtežjo in katera ti je bila najljubša?

Zaradi maske in fokusa med nastopom zagotovo tista, ko sem postala Diva Plavalaguna. V šovbiznisu je težko prepričati s takšno umetniško točko, svoje je dodal tudi kostum, zaradi katerega se ves dan nisem mogla niti spočiti, vsi okrog tebe so v ustvarjanju, hitijo sem in tja, za povrh vsega pa še tisti polž na glavi ... Res je bil težek, komaj sem ga držala, začela me je boleti glava in obšla me je slabost. Ampak zbrala sem vse svoje moči in tako spoznala, da tudi pod temi oteževalnimi okoliščinami dam od sebe stoodstotno. Je bila pa hkrati ta preobrazba tudi moja najljubša. Pa tudi Lea Sirk, zdaj ko je mimo, ja (smeh) … Pa Aretha Franklin … To odkrivanje mi je všeč, res uživam.

Ana Dežman je kot Diva Plavalaguna zbrala vse svoje moči in na koncu postala zmagovalka večera.
Ana Dežman je kot Diva Plavalaguna zbrala vse svoje moči in na koncu postala zmagovalka večera.FOTO: Miro Majcen

Zagotovo se morava posebej dotakniti preobrazbe v lastno mamo, legendo Eldo Viler. Sicer smo tudi mamo že slišali, kaj pa ti je rekla potem, po oddaji? Sta imeli čas poklepetati?

Vem, da je morala pred javnostjo povedati lepo in diplomatsko, doma je bilo pa tako:"Je bilo luštno, ne? Ja ja, dobro je bilo. Gremo naprej."Mama je šokirana predvsem pri nastopih, ki jih od mene ne pričakuje, kot je bila npr. Lea Sirk, v takšni vlogi me pa dejansko že pozna. Sicer me je pohvalila, me objela, ampak nisva pa razčlenjevali nastopa (smeh).

Ana je navdušila z imitacijo svoje mame, slovenske glasbene legende Elde Viler.
Ana je navdušila z imitacijo svoje mame, slovenske glasbene legende Elde Viler.FOTO: Miro Majcen

Ano Dežman pa po nedeljski eksotični preobrazbi v Kaomo spet čaka povsem druga vloga: tokrat se bo morala vživeti v božični duh in se preobraziti v divo Mariah Carey, ki s svojo pesmijo All I Want For Christmas Is You tudi 25 let po izidu pesmi še vedno podira rekorde, z njo pa vsakoletno še vedno služi tudi milijone. Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

PREBERI ŠE
Takšna je bila pred 25 leti, zdaj pa … enaka!

Ana Dežman bo to nedeljo postala Mariah Carey.
Ana Dežman bo to nedeljo postala Mariah Carey.FOTO: Miro Majcen

To nedeljo pa lahko v šovu Znan obraz ima svoj glas pričakujemo še več zanimivih izzivov; za duet bosta tokrat poskrbela Maja Oderlap in Matic Supovec, ki bosta postala 6pack ČukurinŠank RockSrđan Milovanović bo iz prve roke izkusil, kako je biti član skupine Plavi orkestarPetra Zore pa bo postala animirana MoanaAlex Volasko se bo moral preobraziti kar v svojega prijatelja, Omarja NaberjaDavid Amaro bo postal Justin TimberlakeEva Boto pa bo zaplula v nove vode in se prelevila v članico Ansambla bratov Avsenik.

To nedeljo se bodo nastopajoči v šovu Znan obraz ima svoj glas borili za vstopnico v finale.
To nedeljo se bodo nastopajoči v šovu Znan obraz ima svoj glas borili za vstopnico v finale.FOTO: Miro Majcen