Zadovoljna.si
Ema 2020

Intervju

Ana Soklič o 'sporni' izjavi: 'Dobro je, da ima človek vero'

Matej Arh
23. 02. 2020 00.37
25

Lahko bi rekli, da se je zgodovina ponovila, saj sta se v finalu izbora slovenske pesmi, ki nas bo 12. maja zastopala na letošnji Evroviziji v Rotterdamu, pomerili dve pesmi: ena, za katero so navijali številni evropski privrženci prireditve, in druga, ki sprva ni poskrbela za toliko pompa. Kot lani je ponovno slavila slednja.

Slovenijo bo s pesmijo Voda zastopala Ana Soklič, odlična vokalistka, ki se je širni Sloveniji predstavila že pred sedmimi leti, ko je nastopila na šovu X Factor na POP TV. Poleg tega pa je podobno kot izjava Lee Sirk tokrat veliko zanimanja požela tudi zmagovalkina izjava o Jezusu Kristusu, ob katero so se obregnili številni uporabniki družbenih omrežij. Z Ano smo klepetali le nekaj minut po zmagi, tudi o tej izjavi.

V Rotterdam potujete s pesmijo Voda. Kje je njen izvir, kje je nastala?

Uf, kakšno vprašanje (smeh)! Nastala je v temnih kleteh in sobanah, ki pa so se malo razsvetlile, ko sva s soavtorjem delala naprej in nisva odnehala. Vodila naju je ideja, da je treba govoriti o lepih stvareh, sploh v teh časih, kakršni so zdaj.

Kaj točno želite z njo sporočiti Sloveniji in zdaj tudi Evropi ter svetu?

Vedno rečem, da mi je najbolj všeč, če si vsak posameznik ustvari lastno sliko, ko sliši pesem. Če pa povzamem v nekaj besedah, zagotovo želim povedati, da se vsakemu izmed nas zgodi ogromno stvari, tako dobrih kot slabih, na koncu dne pa je pomembno le to, da imaš nekoga pravega ob sebi in to je dovolj za lepo življenje.

Zala in Gašper: Največ glasbe prodata v tujino
Preberi še
Zala in Gašper: Največ glasbe prodata v tujino

Veljate za resno glasbenico, pogosto sodelujete s simfoničnimi orkestri, nastopate v tujini … Kako to, da ste se odločili, da odidete na Evrovizijo, festival, ki v ospredje postavlja spektakel? Kakšno mnenje imate o njej?

Zagotovo je to največja glasbena prireditev v Evropi in širše, na kateri je pomembno, da stojiš za svojo skladbo in predstaviš svoje delo. Pomembno je, da ohranjaš svoj notranji jaz, sebe polagaš v glasbo in nadaljuješ svojo pot. Evrovizija bo nova izkušnja na tej poti, ki bo zagotovo stresna, boleča, a tudi lepa in polna ljubezni.

Ana Soklič bo 12. maja v Rotterdamu Slovenijo zastopala s pesmijo Voda.
Ana Soklič bo 12. maja v Rotterdamu Slovenijo zastopala s pesmijo Voda.FOTO: Miro Majcen

Kak nastop sicer lahko pričakujemo v Rotterdamu, ste o tem že razmišljali?

Ne, res še ne vem (smeh)! Z ekipo se bomo skupaj usedli, se pogovorili, dorekli, kaj je naslednja postaja, kot bi rekla Zala in Gašper (smeh) … Niti ne vem še, ali bom pesem ohranila v slovenščini ali jo bom prevedla v angleščino.

Veliko zanimanja je požela tudi vaša izjava ob zmagi, ko ste omenili Jezusa Kristusa. Bi radi razložili, kaj ste s tem mislili?

Ne bi govorila nič posebnega. Verjamem, da je dobro, da ima človek neko vero, kakršnakoli je, le da imaš nekaj, kar te znotraj tvojega sistema drži pokonci. Lahko smo veseli, da smo zdravi in živi in tako nadaljujemo svojo pot.

Ob zmagi je poskrbela za presenečenje, ko je dejala: 'Na koncu se ne oziram na to, kaj bodo rekli ljudje, le Jezus Kristus je ta, ki nas vodi skozi življenjske poti in nikoli se ne smemo bati, da ni luči na koncu predora. Je, čeprav je težko.' Ob izjavo so se nemudoma obregnili številni uporabniki družbenih omrežij.
Ob zmagi je poskrbela za presenečenje, ko je dejala: 'Na koncu se ne oziram na to, kaj bodo rekli ljudje, le Jezus Kristus je ta, ki nas vodi skozi življenjske poti in nikoli se ne smemo bati, da ni luči na koncu predora. Je, čeprav je težko.' Ob izjavo so se nemudoma obregnili številni uporabniki družbenih omrežij.FOTO: Miro Majcen

Česa pa se – poleg nastopa seveda – najbolj veselite v Rotterdamu?

Novih spoznanj, prijateljstev, izkušenj. Vsega lepega in slabega, kar bo prišlo, ker je oboje lepo (smeh).

Širna Slovenija vas je spoznala že pred leti, ko ste na POP TV nastopili na šovu X Factor. Kako se tega obdobja spominjate zdaj?

Lepi občutki so to. Lepi, ker sem stkala toliko novih prijateljstev, ki še zdaj trajajo, še zdaj se srečujemo, izmenjujemo izkušnje … Res so lepi spomini, ker smo bili kot neka družina.

Lina Kuduzović objavila čustveno sporočilo
Preberi še
Lina Kuduzović objavila čustveno sporočilo
Ana Soklič je v superfinalu premagala Lino Kuduzović.
Ana Soklič je v superfinalu premagala Lino Kuduzović.FOTO: Miro Majcen

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493