Challe Salle: To je dekle, ki je osvojilo njegovo srce!

V.H.
07.02.2021, 8:02
6
Challe Sale je eden tistih glasbenikov, ki je uresničil svoje sanje in v svoji več kot desetletni glasbeni karieri ustvaril že toliko hitov, da lahko brez težav rečemo, da njegova glasba navdušuje ogromno ljudi: "Vse svoje pesmi pišem sam in so tudi avtobiografske, torej na podlagi lastnih izkušenj, jih pa poskušam zapakirati tako, da se ljudje najdejo v njih ne glede na tematiko." Ljubezenska tematika je tokrat še posebej aktualna, saj je prvič spregovoril o svojem zasebnem življenju, o katerem je prej nerad govoril in vedno znova poudarjal, da bo več povedal, ko bo pravi trenutek. In ta trenutek je končno prišel.

Glasbenik ne skriva več, da je srečno zaljubljen, priznava, da ima ljubezen pomembno vlogo, ne samo v njegovih pesmih, ampak tudi v njegovem življenju."Mislim, da se okoli 65 % današnje glasbe vrti o ljubezni in tudi v mojih pesmih ni nič drugače." Zaupal nam je, kaj se je pri njem spremenilo in kdo je njegova srčna izbranka, s katero je v razmerju že štiri leta ter si z njo želi ustvariti tudi družino. Več o tem pa v nadaljevanju. 

Challe Salle
Challe SalleFOTO: Domen Jančič

Ljubezen je izjemno priljubljena tema številnih glasbenih ustvarjalcev … Kakšen je tvoj pogled na ljubezen? 

V življenju se mi zdi najpomembnejše to, da živiš po svojih pravilih oziroma kodeksu in znaš ceniti prave vrednote, kot so zdravje, družina, ljubezen, prijateljstvo, spoštovanje in tako naprej. Ljubezen nam daje moč in zame je ena tistih vrednot, ki mi pomenijo največ. Zagotovo jo potrebujemo čisto vsa živa bitja, biti ljubljen in dajati ljubezen enostavno daje smisel našemu obstoju.

Za seboj imaš najrazličnejše izkušnje, kaj so te naučile in s čim te je očarala tvoja sedanja izbranka? 

Moje ljubezenske izkušnje so mi pomagale, da sem še bolj spoznal samega sebe in da sedaj točno vem, kakšno partnerko potrebujem in kaj od nje v zvezi tudi pričakujem. Seveda imam danes čisto drugačen pogled na zvezo, kot na primer 10 let nazaj, ko sem imel 20 let. Takrat sem se želel samo dobro zabavati, sedaj pa poleg tega potrebujem še veliko več. Mislim, da je za začetek pomembno, da je med dvema kemija in se fizično privlačita, da imata podobno razmišljanje, skupne točke in cilje, ki se prepletajo. Potem pa sigurno neka kompatibilnost, prava komunikacija, iskrenost, zaupanje in razumevanje. Moja punca Yvonne me je očarala s svojim stilom, drugačnostjo, pozitivno energijo in tem, da je zelo preprosta kot jaz in ceni pravi vrednote. Poleg tega je zelo pametna, sposobna, komunikativna, razumevajoča in ima dobro srce. Ob tem je še športnica, ki obvlada vsa gospodinjska opravila in vrhunsko kuha, v glavnem ima toliko super adutov, da bi lahko našteval do jutri (smeh).

Torej je zdaj marsikaj drugače … Od samega začetka do življenje v dvoje. Kakšne so prednosti in kdo koga bolj razvaja? 

Spremenilo se je ogromno. Na začetku najinega druženja sploh nisva mogla vedeti, če bo kdaj nastalo kaj bolj resnega, ker prihaja z Reke na Hrvaškem. Sam tudi nisem pričakoval, da se bo zaradi mene preselila v Slovenijo in za sabo dobesedno pustila vse – družino, prijatelje, šolo in službo. Sem pa zelo vesel, da se je to zgodilo, ker se imava super in gradiva lepo skupno zgodbo za prihodnost. Nikoli prej nisem živel z dekletom, zato je bil tudi zame ogromen korak, da se je preselila k meni. Veliko je enih prednosti, Yvonne lahko z mano funkcionira in mi tudi pusti dihati, mi stoji ob strani in me podpira, poleg tega pa me sprejema in ljubi takšnega, kot sem. Iskreno povedano, odkar živiva skupaj, ne kuham ravno pogosto, ker nimam toliko časa, Yvonne pa kuhanje in gospodinjstvo res obvlada. Mogoče je to tudi eden izmed razlogov, zakaj sem se zaljubil v njo (smeh). Zato pa velikokrat naročim hrano na dom in jo presenetim s kakšno romantično večerjo in masažo.

Challe Salle in njegova izbranka Yvonne
Challe Salle in njegova izbranka YvonneFOTO: Domen Jančič

Poroka, otroci … Koliko ti pomenijo tradicionalne vrednote in kakšni bodo vajini naslednji koraki? Kaj lahko pričakujemo?

Maja bom star že 30 let in čutim, da je že čas za resne korake. Kar se tiče ustvarjanja družine in otrok, si definitivno to želiva oba, tako da je samo še vprašanje časa in pravega trenutka. Moja sestra Maja je noseča in v roku enega meseca bom postal stric. Komaj čakam in verjamem, da bo to tudi odlična vaja zame, da se počasi pripravim na vlogo očeta. Glede poroke pa bova mogla z mojo drago še malce predebatirati, saj meni osebno to ne pomeni tako veliko kot njej. Mislim, da zabava in papir ne moreta dokazati ljubezni toliko, kolikor jo lahko dokažejo dejanja. Spet pa sem se zaradi prave ženske, kar Yvonne definitivno je, pripravljen prilagoditi, če ji to toliko pomeni. Od prenove stanovanja ogromno razmišljam tudi o hiši in moj življenjski cilj je, da se do 40. leta preseliva v hišo z družino. K temu spadajo tudi pes, glasbeni studio in domači fitnes, ne bi pa se pritoževal, če bi lahko imeli še bazen (smeh).

Tvoja starša sta se ločila, kaj bi sam naredil drugače? Kakšen oče si želiš, da bi bil nekega dne svojim otrokom? 

Res je, moja starša sta se ločila, ko sem imel 16 let, oče je odšel od doma in si ustvaril novo družino, tako da smo hitro izgubili stike. Z mamo in sestro smo ostali sami, ni nam bilo lahko, a vse skupaj nas je še bolj povezalo in ojačalo. Sedaj znamo še bolj ceniti drug drugega in zaradi tega se trudim biti boljši sin, brat, partner, prijatelj in tudi človek. Sam v preteklosti ne bi naredil nič drugače, ker verjamem v to, da se vse zgodi z razlogom. Z očetom po ločitvi skoraj 10 let nisva imela stikov in v teh letih sva se enostavno preveč odtujila, vsak ima svoje življenje in vsi smo šli naprej. Sedaj se občasno slišiva po telefonu, spoznal sem tudi svojo polsestro in polbrata in vsem skupaj želim le vse najboljše. Definitivno pa želim nekega dne biti boljši oče, kot je bil moj meni. Vem pa, da ni lahko biti starš, zato ne obsojam nikogar. Ko se bo to zgodilo, se bom potrudil po svojih najboljših močeh in predal naprej vso znanje, modrost, ki jo imam.

Challe Salle - Pariz
Challe Salle - ParizFOTO: Domen Jančič

Se nam obeta nova ljubezenska pesem?

Definitivno. Trenutno pripravljam nov album, ki bi moral iziti že prejšnje leto ob moji 10. obletnici kariere, ampak je tudi meni situacija z virusom porušila načrte. Sedaj imam veliko več časa, ki ga preživim v domačem studiu in ni mi treba hiteti kot prej. Enostavno napišem in posnamem to, kar čutim, ne osredotočam se na zvrst in ne razmišljam preveč, samo snemam en komad za drugim in nabiram material. Največji problem za nas glasbenike so seveda odpovedani koncerti, od katerih smo odvisni. To pomeni, da nimamo rednega vira zaslužka in se moramo ukvarjati z drugimi stvarmi. Kljub vsemu pa ustvarjam in vztrajam naprej. Tudi če je kriza, karantena ali pa se bliža konec sveta, je glasba moja ljubezen, moje življenje in ne morem brez nje.

Challe Salle in njegova izbranka Yvonne
Challe Salle in njegova izbranka YvonneFOTO: Domen Jančič