Ina Shai: 'Ko zaupaš samemu sebi, takrat res postaneš to, kar si'

Ina Shai: 'Ko zaupaš samemu sebi, takrat res postaneš to, kar si'

J.V.
12.06.2022, 5:00
0
Ina Shai, ki že leta ustvarja in živi v Londonu, predstavlja novo skladbo 'Queen'. Skladbo je v svet poslala ravno v času jubileja vseh jubilejev - platinastega jubileja vladanja britanske kraljice Elizabete II. R'n'B in soul skladba 'Queen' je himna za vse ženske - boginje in kraljice svojega in tega sveta.

Ina je skladbo z naslovom 'Queen' (Kraljica), napisala v sodelovanju s Stevom Knightom, za aranžma in produkcijo pa je odgovoren Millo, producent in Inin redni sodelavec. Navdih zanjo je našla v sebi: ''Ko sem bila potrta in sem potrebovala le malo spodbude, je k meni prišla ta skladba. Mislim, da je pomembno, da vemo, kdo smo in kaj lahko ponudimo svetu. In da hkrati izžarevamo svojo notranjo lepoto,'' o skladbi pravi Ina in v smehu doda: ''Tako, kot to počne kraljica Elizabeta II.'' 

Pposveča vsem ženskam in dekletom - boginjam in kraljicam - in jim sporoča, da si zaslužijo le najboljše.

Ina Shai
Ina ShaiFOTO: Hana Zebzabi

Pesem 'Queen' si izdala v času, ko Velika Britanija praznuje kraljičin jubilej. Glede na to, da tudi sama živiš tam, kako je bilo doživeti vse to?

Ja bilo je zelo praznično, imeli smo dva dela prostih dni, nato je sledil vikend in v teh štirih dnevih so se dogajale parade, koncerti, veliko lokalnih prireditev vsepovsod. Seveda, bile so velike gužve okoli Buckinghamske palače in v centru, kjer so se dogajale vse te prireditve, tako da nekateri so se temu raje izognili. Jaz sem imela nastop izven Londona, tako da tudi jaz nisem izkusila vsega. A kljub temu je bilo čutiti to praznično vzdušje vsepovsod.

Pesem si posvetila vsem ženskam, boginjam, kraljicam ... Se ti zdi, da se ženske dovolj zavedamo svoje vrednosti? Zdi se mi, da je zavedanje tega, da smo dovolj točno takšne kot smo, še vedno ena največjih težav, s katero se soočamo.

Ja, res je. Mislim, da se vse ženske srečujemo s tem oziroma smo šle skozi obdobja, ko smo se imele bolj rade in čez obdobja, ko smo se imele manj. Kar je zanimivo je to, da se tega včasih sploh ne zavedamo, vsaj jaz. Včasih se lahko znajdemo v vrtincu misli, da nič ne naredimo prav, da nič ne gre tako kot smo si zamislile, da bi lahko bile še boljše, lepše in potem bomo tam, kjer bi morale biti. Ampak v resnici gre predvsem za mentaliteto, ki jo imamo. Treba se je zavedati naše popolnosti v nepopolnosti, tega, da smo v resnici točno tam, kjer moramo biti, se dobro počutiti v svojem telesu, tudi, če ni popolno in se zavedati svoje vrednosti. Predvsem, kot govori moja pesem, se ne zadovoljiti z ničemer kar ni v skladu z našimi vrednotami in tem česar si res želimo. Tako da je potem ta naša notranja intuicija edino vodilo v življenju, in ko zaupaš samemu sebi, takrat res postaneš ti ti in te nič ne more ustaviti.

Kako si šla sama čez proces iskanja sebe? Zagotovo je na to veliko vplivala tudi selitev v tujino, ko si se znašla v neznanem okolju, sama.

Ja, selitev je zagotovo vplivala na mojo rast. Znajti sem se morala v tujem okolju in spomnim se, da sem zelo dolgo mislila, da se moram dokazati, da sem dovolj dobra in vedno sem nekako upala, da me bo nekdo odkril in mi pomagal na moji poti. Vse dokler ne ugotoviš, da si ti edini tisti, ki ima moč stvari spremeniti. Seveda, so ljudje okoli tebe ključni in pripomorejo k tvoji rasti in razvoju, a brez tega, da ti sam res verjameš vase, se ne bo nič zgodilo. Prav tako sem se veliko naučila v zvezah, ljubezni, prijateljstvih ... Vse lekcije so me izoblikovale v osebo, kakršna sem danes. Ne samo samozavestna na vzven ampak tudi navznoter kar je najbolj pomembno.

Ina Shai
Ina ShaiFOTO: Hana Zebzabi

Kaj so te o skrbi zase naučile ženske, ki ti veliko pomenijo? O tem, da moraš sebe postaviti na prvo mesto ... Kakšne ženske so tvoje vzornice?

Ženske, ki so moje vzornice oziroma ko jih vidim in rečem, vau, so ponavadi tiste, ki si upajo povedati kar si mislijo in se na splošno ne obremenjujejo s tem, da bi vsem ugajale in da bi jih imeli vsi radi. Nekaj s čimer se sama še dandanes 'spopadam'. Mislim, da si podzavestno vsi želimo vsem ugajati oziroma iti po poti najmanjšega odpora, a pomembno je, da smo zvesti samemu sebi tudi, če to pomeni, da ne bomo vedno vsem všeč in da bomo v procesu tudi koga razočarali. A bolje to, kot da postanemo nekdo, ki nismo in da smo na koncu dneva razočarani nad samim seboj ali pa nezadovoljni z življenjem, ki ga živimo.

Kdaj se sama počutiš najbolj lepo in samozavestno?

Ko si vzamem čas zase in počnem to kar rada počnem. Biti v naravi, potovati, ustvarjati glasbo, spoznavati nove ljudi, kulturo - vse to. Ko res počnem to kar si želim in se prepustim toku življenja. To se mi velikokrat zgodi na odru, ko nastopam in vidim, kako ljudje uživajo, kako jih glasba popelje drugam. Glasba ima res veliko moč in mi je dala veliko samozavesti in samorealizacije in upam, da bo tako še naprej.