Zadovoljna.si
Katarina Benček

Intervju

Katarina Benček o lepotnem posegu: Odzivi so bili različni

V.H.
03. 07. 2020 07.46
8

Umetno povečanje prsi danes ni več tabu in za tovrstni poseg se je odločila tudi znana influencerka Katarina Benček, ki si je z operacijo želela povrniti »stari sijaj«. »Doma sem bila v oskrbi fanta, ki me je prva dva dneva dvigoval iz postelje, potem sem se že lahko sama dvignila.« Z nami je spregovorila o svojem posegu, pomislekih, posledicah in tudi o tem, kako so se odzvali njeni bližnji.

Katarina Benček: »Sama sem bila v precepu, ali to deliti z javnostjo, predvsem zaradi mladih punc, ki so vedno bolj pod vplivi socialnih omrežij in "popolnih teles ter obrazov". Iskanje popolnosti je lahko "igra brez meja" in preide v skrajnost. Zato se je dobro vprašati, zakaj gremo na poseg in kaj resnično pričakujemo.«  Več o tem pa v nadaljevanju. 

Odločila si se za umetno povečanje prsi … Zakaj?

Želela sem jim povrniti “stari sijaj” ker so izgubile na polnosti v zadnjih letih. Sama kar niham s kilogrami in z leti se maščoba seli v “napačne konce”, tako sem ostala s prazno C-košarico.

Prej in po posegu ...

Košarica je ostala ista. Samo napolnila sem jo. Moja želja je bila, da ko pridem v prostor, nihče ne opazi, da je oprsje umetno. Dejansko ni bilo potrebe po nakupu novih modrčkov. Imam okrogle vsadke pod mišico.

Si imela tudi kakšne pomisleke in kako so se odzvali tvoji bližnji?

Nisem človek, ki bi se pretirano ubadal z nekimi “posledicami” oziroma na kliniki ti vse pojasnijo, čisto dovolj, da greš sproščeno na operacijo. Ne belim si glave z branjem nekih forumov, kjer je sama negativa.

'Stara sem 32 let, nimam fanta, nimam otrok, nimam redne službe ...'
Preberi še
'Stara sem 32 let, nimam fanta, nimam otrok, nimam redne službe ...'
Partner ji je bil v oporo.
Partner ji je bil v oporo. FOTO: osebni arhiv

Strah me ni bilo, mogoče me je bilo bolj ”strah”, kako povedati staršem, kako se soočiti s tem v javnosti kot pa samega posega in okrevanja. O tem nisem preveč premišljevala. Če na nekaj nimam vpliva, zakaj bi se s tem ubadala. Odzivi so bili različni. Odvračali me niso, bolj spraševali, zakaj in kako. Partner je bil v oporo. Pomembno je, da si sam pri sebi odločen, potem ti nič ne pride “do živega”.

Za kateri poseg si se odločila in kako si se nanj morala pripraviti?

Odločila sem se torej za povečavo prsi z okroglimi vsadki pod mišico. Pomembno je, da je kri dobra pred operacijo, to je pa to. Sicer pa kot pred vsako operacijo.

Kako je potekalo okrevanje?

Imam očitno to “srečo”, da imam visok prag bolečine. Dejansko po dveh dneh nisem jemala nobenih protibolečinskih tablet več. Doma sem bila v oskrbi fanta, ki me je prva dva dni dvigoval iz postelje (na kliniki Božikov so ga naučili, kako), potem sem se že lahko sama. Super je bilo, ker te prvih nekaj dni strežejo (smeh). Jaz si rada situacije obrnem na šalo. Res pa moraš paziti, da se ne opreš na roke, ker bi to lahko povzročilo komplikacije. Prvih 14 dni je ključnih. Po prvem pregledu dobiš kompresijski modrček, ki ga nosiš kar osem tednov. Ves čas! V tem času tudi ni priporočljivo telovaditi, hoditi v savne ... po šestih tednih je okrevanje zaključeno.

Prednosti umetno povečanega oprsja?

Najbolj vesela sem nošenja bodijev z odprtim hrbtom in kopalk, ko vse stoji tam, kot “mora”. Prsi res poudarijo in naredijo žensko figuro. Jaz se počutim super.

 Jaz se počutim super.
Jaz se počutim super.FOTO: osebni arhiv

Kako se počutiš po posegu in kaj se je spremenilo?

Pomembno je, s kakšnim vzgibom gremo na poseg. Jaz osebno nisem šla iz nekega kompleksa ali upanja po višji samozavesti. Vedela sem, da zato ne bom drug človek ali bolj srečna. Sem še vedno ista Katarina. Kar smo v sebi "zares", ne bo spremenila nobena operacija. To je moje videnje.

Razmišljaš še o kakšnem lepotnem posegu?

O drugih posegih trenutno ne razmišljam, bom videla, kaj prinese čas. Verjetno bom v borbi z gubicami ali kaj podobnega, ampak na tem področju obstaja kup nekih neinvazivnih metod.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493