Zadovoljna.si
Luka si je že v devetem tednu tekmovanja zagotovil vstop v finalni teden.

Intervju

Luka (Kmetija): Bil sem v šoku, totalnem šoku!

Matej Arh
21. 12. 2019 21.01
0

Po dolgih sedemdesetih dneh na posestvu sredi prekmurskih ravnic se je sklenila zgodba Kmetije 2019, a kljub temu da smo dobili zmagovalca, Jana in Tilna Klobaso, ki sta apetite po zmagi kazala od prvega dne, se hkrati sprašujemo, če tokrat konec res pomeni konec. Brata Klobasa sta namreč po zmagi dobila še eno sporočilo stricev iz ozadja, mi pa se še vedno sprašujemo, kdo na Kmetiji vleče vse niti.

Jan in Tilen, čestitke, postala sta zmagovalca Kmetije 2019! Kakšni so občutki?

Jan: Midva sva ful vesela, najraje bi se zjokal od sreče. To so nepopisni trenutki, ki ti pokažejo, da se je splačalo trpeti 70 dni. Brez besed.

Tilen: Verjamem, da se še ne zavedava točno, kaj se je sploh zgodilo in da bo še bolj noro, ko to dojameva.

Kaj pa je bilo na Kmetiji najtežje?

Jan: Najtežje je bilo živeti s toliko različnimi karakterji. Moral si se ujeti z njimi, iskati prijateljstva in zavezništva, ker sam težko prideš daleč.

Jan, pred dvema letoma si se že preizkusil na Kmetiji, a si zelo hitro izpadel, tokrat si zmagal. Kaj je, poleg brata seveda, glavna razlika med takrat in danes?

Jan: Ko sem bil na Kmetiji pred dvema letoma, nisem imel fokusa. Bil sem pi**a, ves čas sem se jokal, na vsak način sem hotel domov … Zdaj pa sem prišel s fokusom, prišla sva po zmago, po 50.000 evrov in od tega nisva odstopala. Takrat sem rekel: ’Če bo uspelo, hvala bogu, če ne, pa škoda.’

Marjana: ’Na Kmetijo sem šla na krajši dopust, ki se je zavlekel’
Preberi še
Marjana: ’Na Kmetijo sem šla na krajši dopust, ki se je zavlekel’
Jan in Tilen nista skrivala, da sta v Kmetijo prišla po zmago, po sedemdesetih dneh jima je to tudi uspelo.
Jan in Tilen nista skrivala, da sta v Kmetijo prišla po zmago, po sedemdesetih dneh jima je to tudi uspelo.FOTO: Aljoša Kravanja

Kako pa bosta porabila denar, ki sta si ga priborila?

Tilen: O tem še nisva razmišljala. Ko pa se bova odločila, verjamem, da boste vsi izvedeli.

Jan: Najprej bo padel dolg dopust nekje na toplem, da si privoščiva oddih.

Letošnja Kmetija je polna presenečenj; teh ni bilo konec niti po vajini zmagi. Kaj se torej dogaja?

Jan: Ja, ta Kmetija je res polna presenečenj, dejansko se bojim, da bom prišel domov in me bo še tam čakalo kakšno pismo. Ogromno stvari se je zgodilo, ampak meni je to top.

Tilen: Jaz se sprašujem, kam še lahko gre ta Kmetija, ker to, kar smo mi letos doživeli, je res vrh. Top.

Dvojčka je po zmagi čakalo novo pismo stricev iz ozadja. Kdo na Kmetiji vleče vse niti?
Dvojčka je po zmagi čakalo novo pismo stricev iz ozadja. Kdo na Kmetiji vleče vse niti?FOTO: POP TV

Z Janom pa se je levje boril tudi Luka Lampret, ki si je vstopnico v finalni teden zagotovil že v devetem tednu. Tako v igri spretnosti kot v igri moči je moral priznati premoč Janu, a pravi, da je z 2. mestom prav tako zadovoljen.

Luka o Janu: ’Vsi boste videli, kakšen hinavec je’
Preberi še
Luka o Janu: ’Vsi boste videli, kakšen hinavec je’

Kmetije je konec, čestitam ti za osvojeno 2. mesto. Zdaj lahko poveš: si imel med tekmovanjem kakšno taktiko?

Luka: Hvala, tudi jaz sem vesel, da sem prišel tako daleč (smeh). Ne, moja taktika je bila predvsem ta, da sem, kakršen sem, da ostanem prijazen, nasmejan, delaven in da se družim z vsemi, da se nikomur ne zamerim. Sem se pa že pred prihodom odločil, da se bom povezal z najmočnejšim členom in to sem res tudi naredil. S tem sem imel možnost priti dlje. Dodatna sreča pa je bila vstopnica v finalni teden. Danes pa sem rekel, da se bom potrudil do konca in sem tudi se.

Vstopnico za finale so si želeli najti mnogi, uspelo je tebi. Kdo je najbolj zaslužen za ta uspeh?

Luka: Smešna zgodba je prišla iz tega, ker sem bil jaz edina črna ovca, ki je ostala brez svojega namiga (smeh). Tisti teden sem se povezal z Denisom, ki je imel vse namige in preden sva šla v dvoboje, sva govorila o tem, da bi mi jih podaril, če izpade. To je tudi naredil, ostalo pa je bilo na meni. Razmišljal sem, raziskoval in tako našel vstopnico.

Luka si je že v devetem tednu tekmovanja zagotovil vstop v finalni teden.
Luka si je že v devetem tednu tekmovanja zagotovil vstop v finalni teden.FOTO: POP TV

Si bil presenečen, ko si izvedel, da bo superfinalni boj potekal isti dan?

Luka: Ja, ful sem bil v šoku. Že tako mi gre zadnji teden tu vse narobe, zvil sem si gleženj, prehladil sem se, poleg tega pa sem se danes že boril z Renejem. Šok, totalen šok.

Kaj je torej šlo v superfinalu narobe, zakaj ti ni uspelo?

Luka: Zdi se mi, da je imel Jan desetkrat večji fokus od mene, veliko bolj si je želel te zmage, jaz sem bil zadovoljen že z uvrstitvijo v superfinale, morda je bila to moja napaka. Seveda sem šel na zmago, a pri spretnosti se mi je zataknilo, stal sem pred tisto tablo in nisem več vedel, kaj naj naredim, potem pa mi je kar vse ’padlo dol’. Igra moči je bila pa res težka. Izgubil sem voljo oz. pač ni mi šlo po načrtih.

Takšni so v resnici tekmovalci Kmetije: Tom razkrinkal prave obraze
Preberi še
Takšni so v resnici tekmovalci Kmetije: Tom razkrinkal prave obraze

S kom od sotekmovalcev boš ostal v dobrih odnosih? Oz. je kdo, ki ga ne želiš videti več?

Luka: Vsi člani na posestvu so pustili nek delček sebe v meni, Tilen je pa tista oseba, ki je nikoli ne bom pozabil. Ves čas sva preživela skupaj, delala sva neumnosti, imela sva se fino, zabavala sva se, kregala sva se, jokala sva, imava zelo podobno življenjsko zgodbo in res sva se povezala, zato upam, da bova to prijateljstvo ohranila.

Torej jima zmago privoščiš?

Luka: Ja, obema! Občudujem ju, da sta prišla s takšnim fokusom, da sta naredila vse za svoj cilj, kako sta uspela obračati ljudi. Jaz sem bil zraven, na lastne oči sem videl, kaj delata z ljudmi in vsa čast jima za to.

Po sedemdesetih dneh se vračaš v resničnost. Kakšni so načti za prihodnost?

Luka: Najprej grem v restavracijo hitre prehrane, to je prva stvar (smeh). Sicer pa se bom potrudil, da izkoristim priložnost zdaj, ko me vsi poznajo in da nekaj naredim iz sebe. Rad bi prišel na televizijo, ampak moj prvi plan je zagotovo obrok hitre hrane (smeh).

Kdo na Kmetiji vleče vse niti?
Kdo na Kmetiji vleče vse niti?FOTO: Aljoša Kravanja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493