Zadovoljna.si
Maja Keuc

Intervju

Maja Keuc - Amaya: 'Ko misliš, da ti nekaj pripada, je konec'

Natalija Čepon
20. 12. 2022 05.00
0

Priljubljena pevka Maja Keuc - Amaya je svojo zvezdo prižgala v prvi sezoni oddaje Slovenija ima talent, letos pa se je odločila, da na poti do uspeha pomaga novi generaciji talentov, ki na svojo priložnost še čakajo. Svoje znanje in izkušnje je delila na brezplačni pevski Pripravnici, ki jo je organiziral POP TV. Zaupala nam je, kako se svojih nastopov iz oddaje Slovenija ima talent spominja danes, kaj svetuje mladim talentom in kaj pričakuje od nove sezone, ki je že za ovinkom.

Maja, kmalu bo minilo že 13 let, odkar si prvič sama stopila na oder šova Slovenija ima talent. Že od našega obujanja spominov v #TBT na Zadovoljni je več kot tri leta! Kako dojemaš to hitro minevanje časa in kako se zdaj spominjaš obdobja, ko si bila sama na Talentih?

Po eni strani se mi zdi, da je bilo to včeraj, po drugi strani pa v prejšnjem življenju. Jaz sem zdaj v tujini že osem let ... Res gre hitro. 

Kako si doživela Talente takrat? V tistem obdobju si bila še zelo mlada, štela si namreč komaj 18 let.

Takrat je bilo vse tako ... Iskreno, malo me je presenetilo, ker nekako nisem načrtovala kariere. Vsaj ne takoj. Res sem se prijavila na šov zato, ker sem se želela vpisati na študij in zaslužiti denar zanj. Potem se je zgodilo to, kar se je in sem izkoristila to priložnost, ker sem imela možnost nastopati, da si ta denar zaslužim in začnem na nek način svojo kariero ... No, saj bi jo v vsakem primeru. Potem sem pa to dejansko uresničila. Sem šla študirat, sem šla ven. In mi je dalo ... V bistvu mi je zelo pomagalo. Odprlo mi je marsikatera vrata. 

Maja Keuc: Takšno je njeno življenje zdaj!
Preberi še
Maja Keuc: Takšno je njeno življenje zdaj!

Danes si spoznala in učila novo generacijo talentov. Kako so drugačni od tiste, katere del si bila ti?

Zdi se mi, da oni že malo vedo, kaj pričakovati, saj so videli že neke utečene zadeve. Malo bolj se mi zdijo zavestni, iskreno.

Kaj se ti zdi najpomembnejše, da nekdo, ki želi kariero v glasbi ali šov biznisu, ve? Na kaj mora biti pripravljen?

Predvsem to, da nihče ne bo delal bolj trdno kot ti in da takoj, ko misliš, da ti nekaj pripada, je konec. Da je to zgodba, ki se nikoli ne konča in način življenja. To ni služba, to je način življenja, ki ga moraš vzeti takega, kot je. In to življenje ima notri vse. Lepo in slabo, vse. Tako kot vsaka stvar, ampak da to res lahko pelješ na dolgi rok, se mi zdi, da se moraš kar precej utrditi.

Kakšne so bile nekoč Lina Kuduzović, Maja Keuc in Nika Zorjan?
Preberi še
Kakšne so bile nekoč Lina Kuduzović, Maja Keuc in Nika Zorjan?

Te je morda na Pripravnici kaj oz. kdo še posebej presenetil ali navdušil?

Zelo me je navdušila ta mala Lina, mislim, da je Lina. Ona nima prav nobenega strahu, ona je tak zabavljač, rojena je za to, res taka zabavljačka. Drugače pa je bilo danes slišati ogromno dobrih glasov. Moram priznati, da sem bila zelo pozitivno presenečena in tudi zelo so si blizu, tako da sploh ne bi mogla oceniti ... No, če se bodo vsi prijavili na ta šov, se nam obeta zelo dobra sezona.

Maja Keuc: ’Odkar sem samska, mi še nikoli ni tako cvetelo’
Preberi še
Maja Keuc: ’Odkar sem samska, mi še nikoli ni tako cvetelo’

Pred nami je najlepši del leta, prazniki, božič, obdarovanje ... Kako nameravaš te praznike preživeti ti?

Zdaj imam vsak dan nek nastop, tako da sem zdaj v bistvu najbolj vpeta v to. Nastopam, nastopam in pojem, dneve in noči.

Tudi za božič in novo leto? Kaj pa praznovanje z družino?

Ja, vsaj božič bom praznovala z družino, novo leto bom spet na odru, tako da ... December je zame vsako leto najbolj dejaven mesec. 

Si dekle, ki gre za obdarovanje 'all in' ali raje kupuješ preudarno? Kaj meniš o tej potrošniški noriji, ki vlada zadnja leta?

Mi smo si letos s prijatelji in z družino obljubili, da se ne bomo obdarovali, ampak bomo naredili neko doživetje za vse skupaj in bomo v bistvu preživeli en dan skupaj in si bomo podarili neko doživetje. Ta darilo se mi zdijo ... Tako, ne vem. Ves čas si pod stresom, kaj kupiti, kaj si pozabil ... Pa smo rekli, dajmo raje čas preživeti skupaj, to je lahko najlepše darilo. 

Maja Keuc - Amaya
Maja Keuc - AmayaFOTO: Žiga Kalan

Pred dnevi smo izvedeli, da nas bo na Evroviziji zastopala trenutno zelo vroča skupina Joker Out, ki ne skriva, da gre na zmago. Ti si se tam odrezala zelo dobro, kaj bi jim svetovala?

Oni so neverjetno pridni, talentirani in zavestni že zdaj pri vseh teh letih, ker drugače jim ne bi uspelo vse to, kar jim je. Nič jim ne bi svetovala. Samo naj uživajo, kar pa vem, da bodo. Dobro se imejte, da bodo naredili super, pa itak vem!

TBT: Maja Keuc – celotni pogovor
Preberi še
TBT: Maja Keuc – celotni pogovor

Prižgi svojo zvezdo tudi ti, upaj si in se prijavi na novo sezono šova Slovenija ima talent! Prijavnico najdeš TUKAJ!

Mailing

Oddaje

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Maja Keuc je Slovenijo leta 2011 zastopala na Evroviziji. Zasedla je odlično 13. mesto, v polfinalnem večeru je bila tretja.
Maja Keuc je Slovenijo leta 2011 zastopala na Evroviziji. Zasedla je odlično 13. mesto, v polfinalnem večeru je bila tretja.FOTO: Alesh Maatko

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375