Zadovoljna.si
Marjetka - naslovna

Intervju

Marjetka Vovk izklesala svoje telo. To je njen preprost nasvet!

Su.S.
24. 11. 2018 15.59
20

Marjetka Vovk se je zadnja leta posvečala skrbi za svoja otroka in službenim obveznostim. Po novem sta na njenem seznamu prioritet tudi redna rekreacija in skrb zase, k njenemu odličnemu počutju in mladostnemu videzu pa pripomore še nekaj.

Ko se mu posvetiš, se začne telo hitro odzivati s pozitivnimi spremembami.
Ko se mu posvetiš, se začne telo hitro odzivati s pozitivnimi spremembami. FOTO: POP TV

Gledalci preteklih sezon šova Slovenija ima talent ste morda dobili vtis, da je v vlogi žirantke hladna in neusmiljena, tekmovalci so se je morda bali in trepetali v strahu pred njenimi strogimi kritikami. A nas je kmalu dohitelo spoznanje, da so te iskrene, utemeljene in konstruktivne, s tem pa največja popotnica mladim talentom na poti do njihovih ciljev. Nekaterim je skupaj s soprogom Raayem pomagala, da so zablesteli in sedli v srca slovenskega občinstva. Kako veliko srce ima sama, se je razkrilo v vrtincu čustvenega dogajanja v šovu, ki tako gledalce kot žirante posrka vase in razbija tudi najbolj močne oklepe in trdne zidove.

Da je nadvse ljubeča in požrtvovalna ženska in mamica, je mogoče razbrati tudi iz našega pogovora o preobrazbi, ki jo pravkar doživlja. Na uho nam je namreč prišlo, da se je začela ukvarjati s športom in je povsem preoblikovala svoje telo. Seveda smo najprej pomislili na to, da se je vse skupaj začelo z nosečnostjo, kajti takrat se po navadi začnejo nabirati kilogrami, ki potem kar nočejo izginiti. A Marjetka nas je presenetila z odgovorom, da se z njimi ni obremenjevala oziroma to niti ni bilo potrebno. Marjetka: "Ne, sploh ne. Jaz sem bila zelo zadovoljna, ko mi je rasel trebušček. Takrat ti ni pomembna postava, ampak to, da boš dobila otročička. Res sem vsakič pridobila 20 kilogramov, pa ne zato, ker bi pretiravala s hrano, enostavno je tako odreagiralo moje telo. Zato nisem bila med tistimi srečnicami, ki rodijo in imajo takoj isto postavo kot pred nosečnostjo. Kar nekaj časa sem imela kar precej odvečnih kilogramov, ki sem jih potem s hojo, sprehodi počasi izgubila. Pravijo devet mesecev gor, devet mesecev dol. Nekaj takega je bilo tudi pri meni." Da, nismo vse Ana Klašnja.

Njuna ljubezen je ganila Slovenijo, dve leti kasneje je je konec
Preberi še
Njuna ljubezen je ganila Slovenijo, dve leti kasneje je je konec
Nocoj znova v vlogi žirantke šova Slovenija ima talent
Nocoj znova v vlogi žirantke šova Slovenija ima talentFOTO: POP TV

Preoblikovala je svoje telo

A je pozneje kot predana mlada mamica in samostojna podjetnica prednost dajala otrokoma in službenim obveznostim, ki so bile nujne za preživetje. Marjetka: "Sebe nisem dajala na prvo mesto, ker ko sem dobila otroka, mi res ni bilo pomembno, da bi šla na fitnes, medtem pa bi nekdo drug z njima preživljal čas. Ljudje mislijo, da če si samostojni podjetnik, je to lažje, ampak ravno ob takšnih prelomnicah v življenju moraš delati, zraven pa še skrbeti za družino, in enostavno ni bilo dovolj časa, da bi se posvečala sebi. Če sem pa že imela čas, sem ga vedno posvetila otrokom. Šele zdaj, ko je starejši sin v šoli, mlajši pa v vrtcu, sem malo popustila, ker me ne potrebujeta več tako tako zelo, kot sta me prej. Zdaj imata že prijatelje, se gresta z njimi igrat, prej sta pa ves čas visela na meni."

Ker je med delom, torej poučevanjem solo petja, večinoma sedela in se ni posebej ukvarjala s športom, je začela opažati spremembe na svoji postavi, nekatere so prišle z leti. Marjetka: "Nisem privrženka lepotnih posegov, zato treniram obrazne mišice z metodo teenlifting, pri katerem ti na obraz namestijo elektrode in si na ta način krepiš mišice na obrazu. Drugače pa imam zelo zelo rada naravo, tako da zdaj hodim na Šmarno goro s prijateljico. Trenutno ne hodim na jogo, ko bo zima, bom spet začela."

Maja Keuc: Takšno je njeno življenje zdaj!
Preberi še
Maja Keuc: Takšno je njeno življenje zdaj!

Odločitev za to, da se bo začela redno rekreirati, pa se ni rodila iz želje, da bi bila videti dobro na televiziji ali da bi se hvalila s fotografijami na družbenih omrežjih. Marjetka: "Športam zato, da se odklopim od sveta, ne zato, da bom lepa, ne zato, da bom imela lepo postavo in da bom zadovoljna sama s seboj in da bom lahko na Instagramu objavila svojo fotografijo. Bistveno mi je, da se, ko grem ven v naravo, odklopim in priklopim v svoj svet. Postava je pa stranski učinek tega, da pri tem uživam." Zdrav način življenja z Raayem podkrepita še z zdravimi obroki, ki jih pripravljata doma. Marjetka obožuje zelenjavo. "Kdaj se tudi prekršiva, ampak načelno nama uspeva."

Seveda nismo mogli mimo njenega sijočega, mladostnega videza. Dobri geni, sreča v ljubezni, zadovoljstvo na službenem področju ali vse skupaj? "Seveda tudi sama opazim kakšne napakice, ki mi niso všeč in mi dajo vedeti, da sem že nad 30, ampak se mi zdi, da je pomembna tista energija, ki jo človek nosi v sebi. Če si srečen, če si zadovoljen, če se samoizpopolnjuješ, se to tudi pozna, na obrazu in telesu. In jaz imam to srečo, da lahko delam to, kar mi je všeč, v tem uživam in se mi to zdi velik doprinos k osebni sreči."

Trenutek, ki se ga 8 let kasneje, spomni vsa Slovenija!
Preberi še
Trenutek, ki se ga 8 let kasneje, spomni vsa Slovenija!
Marjetka: "Mogoče je prišlo obdobje, ko se spet lahko vrnem k sebi."
Marjetka: "Mogoče je prišlo obdobje, ko se spet lahko vrnem k sebi."FOTO: POP TV

Vedno si vzame čas za uživanje

Življenje ni samo delo, ljudje naj bi se tudi razvajali, a sama užitek najde tam, kjer ga večina navadnih smrtnikov ne. "Imam srečo, ker je moje delo tudi užitek. Nima ravno vsak te sreče, jaz jo imam. Moj delovni dan je moj prosti dan. Rada počnem, kar delam, in me to sprošča, zato ne potrebujem nekega dodatnega ventila. Če imam možnost, se zaprem v svojo učilnico in dve uri prepevam, pojem, vadim. Meni je to nekaj najlepšega, najlepši čas, ki si ga lahko vzamem zase."

V užitek ji je bilo spremljati tudi avdicije za novo sezono šova Slovenija ima talent, ki se začne nocoj. Marjetka: "Letos smo se toliko presmejali, se zabavali, vsega je bilo polno. Počutila sem se odlično za žirantsko mizo, saj smo se res ujeli, smo res sinhroni v smislu, da se že začutimo, kaj bo kdo rekel. Bilo je vsega, od smeha do izjemnih talentov, čustvenih zgodb. Mislim, da bo to ena super sezona za gledalce."

Nismo vse Ana Klašnja.
Nismo vse Ana Klašnja.FOTO: Instagram

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375