Zadovoljna.si
Luka Pangos

Intervju

Zmagovalec MasterChefa razkriva svoje skrivnosti za zmago

M.S
28. 06. 2024 08.30
0

V ekskluzivnem intervjuju smo se pogovarjali z zmagovalcem 10. sezone slovenskega MasterChefa Luko Pangosom, ki nas je to pomlad navdušil s svojimi kuharskimi spretnostmi. Luka je v intervjuju delil tudi svoje skrivnosti, ki so mu pomagale osvojiti naziv MasterChef Slovenija 2024.

Luka Pangos se je v zgodovino slovenskega MasterChefa zapisal kot zmagovalec jubilejne 10. sezone, ki smo jo to pomlad spremljali na POP TV. Nedavno smo se z Luko pogovarjali po njegovi zmagi na tekmovanju, kjer je priznal, da je vstopil v tekmovanje precej zmeden, ker ni vedel, kaj vse zmore v MasterChef kuhinji. Predvsem ga je skrbelo, kako se bo odzval pod pritiskom, še posebej pa ga je skrbela časovna omejitev. Po treh tednih tekmovanja je prejel nekaj pohval od sodnikov, kar mu je pomagalo, da se je popolnoma sprostil.

To je zmagovalec 10. sezone MasterChef Slovenija
Preberi še
To je zmagovalec 10. sezone MasterChef Slovenija

Čeprav je na tekmovanje vstopil z željo po zmagi, je z vsakim novim tednom ugotavljal, da željo po zmagi postavlja na stran. Luka je namreč spoznal, da je ključen dejavnik za zmago ravno sproščenost, zato se je raje posvetil uživanju v kuhanju. "Štartal sem precej visoko z željo po zmagi, potem pa sem postal skromen do konca, ker sem vedel, da me čaka še veliko krožnikov. Prav tako je bila letos tudi velika konkurenca," je priznal Luka. V spodnjem videoposnetku je Luka delil skrivnost, ki mu je pomagala doseči zmago.

Luka je bil vsa leta zvest oboževalec slovenskega MasterChefa, prav tako pa je veliko časa posvetil gledanju in učenju iz avstralskega MasterChefa. Pojasnil je, da se mu avstralska različica zdi težja kot slovenska, ker je tam večja masa ljudi in so posledično tekmovalci na višjem nivoju. "Tisti, ki pridejo tja na MasterChef tekmovanje, so res nabriti in hkrati imajo res širino. Prav avstralski MasterChef mi je dal širino, ki sem jo pokazal v naši MasterChef kuhinji," je dejal.

Ne boste verjeli, kaj je delal, preden je prišel v MasterChefa
Preberi še
Ne boste verjeli, kaj je delal, preden je prišel v MasterChefa

V pogovoru je priznal, da veliko idej za kuhanje najde na uveljavljenih kuharskih spletnih straneh, kjer namesto receptov za domače kuharje raje gleda recepte za profesionalne kuharje. "So precej bolj na nivoju, natančno napisani in te učijo uporabe prave terminologije. Prav zaradi tega mi je v MasterChefu uspelo pripraviti veliko jedi že prvič, ker sem razumel, kako se jih moram lotiti," je priznal Luka. V spodnjem videoposnetku pa si oglejte, kaj bi Luka svetoval vsem mladim kuharjem, ki si prav tako želijo uspeti v tem poklicu.

Ste tudi vi kralj svoje kuhinje? Izkoristite svoje kuharsko znanje in spremenite svoje življenje. Prijavite se v novo sezono MasterChef Slovenija 

Mailing

Oddaje

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vsi oboževalci lahko na VOYO spremljate 14. sezono šova MasterChef Avstralija, kjer vsak dan prihaja nova oddaja. Tokrat se bo prvič 12 najboljših avstralskih domačih kuharjev pomerilo z nekdanjimi tekmovalci. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493