Zadovoljna.si
Voyo_special_268x268_Life_in_a_Year

Intervju

Tega o filmu, ki je navdušil Slovenijo, še niste vedeli

J.V.
03. 04. 2021 06.00
0

Režiser Mitja Okorn je Slovenijo navdušil s svojim prvim studijskim hollywoodskim filmom Leto življenja (Life in a Year). Nanj je seveda upravičeno zelo ponosen, kot tudi na sodelovanje z imeni, kot je Will Smith. To vse prej kot nekaj običajnega za slovenskega režiserja in Mitja ne skriva, da se mu je s tem uresničila velika življenjska želja – ustvarjati v Hollywoodu: "Life in a Year je lepa emocionalna zgodba, v katero sem vložil vse svoje srce, dušo in vse svoje življenje. Ljudje to seveda začutijo."

"Velikokrat so taki ameriški filmi narejeni zelo mehanično, pretenciozno, zelo neosebno in zaradi tega se ljudi ne dotaknejo v takšni meri. Jaz pa tega ne znam. Pri vsakem svojem projektu oziroma filmu skoraj umrem. To se v zgodbi in filmu zelo verjetno tudi čuti. Zame je projekt zmeraj najpomembnejša stvar," pravi Mitja, ki je imel pri filmu možnost sodelovati tudi z enim najbolj znanih igralcev na svetu. Soproducent filma Leto življenja (Life in a Year) je namreč Will Smith, ki že med branjem scenarijev solza ni skrival. 

Mitja Okorn in Jaden Smith
Mitja Okorn in Jaden SmithFOTO: Brooke Palmer

Mitja se še danes zelo dobro spomni dneva, ko je spoznal zvezdnika in – roko na srce – verjetno ga ne bo nikoli pozabil. »Prvo srečanje z Willom Smithom je bilo pri branju scenarija. Tam smo se prvič srečali z vsemi igralci in  producenti. Will Smith je sedel dva stola stran od mene. Pretvarjal sem se, da je to zame še en navaden torek, kljub temu da ni bil in se mi je malo tresel glas. Ker sem izjemno strasten človek, sem po sestanku zelo hitro pozabil, da je to eden največjih zvezdnikov Hollywooda, in sem z njim že začel debatirati, kako sam mislim, da morda njegova ideja ni najboljša skratka, pozabil sem, da govorim z Willom Smithom. Ker prihajam iz vzhodne Evrope in imam še naglas, sem zvenel, kot da bi se na Willa drl kak nemški ali pa še huje kak ruski general," se spominja Mitja in dodaja, da se za svoje ideje vedno bori. "Ta film je tudi dokaz tega, da je bila borba uspešna."

Film Leto življenja (Life in a Year) je zgodba o namenu prave ljubezni z zvezdniško zasedbo 

V zgodbi o najstniški ljubezni in odraščanju imata glavni vlogi Cara Delevingne in Jaden Smith. Cara igra spontano, vihravo najstnico Isabelle, Jaden pa njenega vrstnika Daryna. Čeprav prihajata iz različnih svetov – Isabelle živi v revnem predelu mesta, Daryn pa je bodoči študent Harvarda iz premožne družine –, se globoko zaljubita. Kmalu udari tragedija: Isabelle razkrije, da boleha za rakom in da ji zdravniki napovedujejo samo še leto dni življenja. Daryn sklene, da ji bo v tem letu dni pomagal doživeti "vse življenje": v 12 mesecih bosta skupaj doživela ključne mejnike izpolnjenega življenja. 

Film, ki bo v solze spravil tudi tiste najmočnejše, si boste v soboto, 3.4. ob 20. uri lahko premiero ogledali na POP TV, v nedeljo, 4.4. pa ob 22.00 na POP TV prihaja film 'Collateral beauty', v katerem blesti Will Smith.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493