Še ena Slovenka, ki je navdušila Hrvate

Matej Arh
03.12.2019, 7:50
1
V zadnjih letih je kar nekaj slovenskih glasbenikov uspešno prodrlo na hrvaški glasbeni trg, ki je mamljiv predvsem zaradi tega, ker je veliko večji kot slovenski. Nina Donelli, Ines Erbus in Luka Basi so le eni izmed tistih najuspešnejših, a pri sosedih čez mejo se te dni govori predvsem o Nuši Rojs, ki je Hrvate navdušila, preden je sploh izdala pesem v hrvaščini.

Nuša Rojs je v prejšnjih letih izdala kar nekaj pesmi v slovenskem jeziku, nekatere izmed njih imajo na platformi YouTube več kot pol milijona ogledov, lani pa se je v šovu Slovenija ima talent uvrstila celo v polfinale, kjer je predstavila svojo mirnejšo plat. Letos je Nuša ponovno presenetila, ko se je na sosednjem Hrvaškem pojavila v šovu Gospodin Savršeni, hrvaški različici resničnostnega šova Sanjski moški. Tam se je borila za srce Mija Matića, osvojila pa je tudi srca številnih Hrvatov, ki jo od predvajanja šova naprej zasuvajo z zasebnimi sporočili in všečki ter pozivi, naj naredi kaj za svoje hrvaške oboževalce, krepko pa ji je zrastlo tudi število sledilcev na Instagramu. Nuša je pred dnevi res presenetila svoje hrvaške oboževalce in izdala čutno balado v hrvaščini s pomenljivim naslovom Sudbinu samo nebo piše. Kot nam je zaupala v pogovoru za spletno stran Zadovoljna.si, je pesem napisala prav v času bivanja v vili resničnostnega šova Gospodin Savršeni.

PREBERI ŠE
Kdo je seksi Hrvat, ki je ukradel srce Nuši Rojs?

Nuša Rojs se vse bolj spogleduje s hrvaškim občinstvom.
Nuša Rojs se vse bolj spogleduje s hrvaškim občinstvom.FOTO: Aljoša Kravanja

"Čeprav je bil urnik snemanj naporen, sem se vseeno trudila, da sem ohranjala svojo vsakdanjo rutino, ki med drugim zajema tudi meditacijo in telovadbo. Spraševala sem se, zakaj sem, kjer sem, ali si resnično želim partnerja, ali sem pripravljena na resno zvezo, česa se bojim, zakaj se bojim in kako to premagati. Včasih sem se zalotila, da tudi razmišljam več v hrvaščini kot v slovenščini in ko sem začela pisati, sem avtomatsko začela v hrvaščini," je o pesmi in sodelovanju v šovu spregovorila Nuša, ki sicer poudarja, da slovenskemu jeziku še zdaleč ni obrnila hrbta. "Vem, da so slovenske pevke, ki pojejo v hrvaškem jeziku, pogosto soočene s komentarji, da so zatajile svoj jezik in da bi morale peti v slovenskem jeziku, ker so pač Slovenke. Bala sem se, da bodo tudi o meni govorili to, sploh zato, ker sem do zdaj delala slovensko glasbo. Nisem želela, da bi kdo mislil, da sem Sloveniji obrnila hrbet," nam je zaupala, ki je prav zato pred začetkom predvajanja šova izdala pesem Slovensko dekle, s katero daje vedeti, da svojih korenin ne namerava zanikati.

PREBERI ŠE
Slovenka, o kateri te dni govori vsa Hrvaška

Nuša je v šovu iskala ljubezen, a našla veliko več.
Nuša je v šovu iskala ljubezen, a našla veliko več.FOTO: Osebni arhiv

Pod pesmijo Sudbinu samo nebo piše so se že vsuli pozitivni komentarji, Nuša pa je že imela nekaj nastopov na Hrvaškem, več jih še prihaja. "Zelo sem presenečena nad tem, kako so me sprejeli! Bilo je nekaj povabil, pred kratkim sem nastopila na Reki, ljudje, kot da me že dolgo poznajo, kot da so bili z mano v šovu, navijajo zame, spremljajo me. Neverjetno, kako so se povezali z mano. Številni mi zdaj pišejo, da sem jim vzor, da jim je bilo všeč, da se nisem pustila izzvati, razjeziti. Še me želijo videti, ustavljajo me vsepovsod, ustavili so me celo na bencinski črpalki,"nam pove Nuša, ki je prepričana, da so Hrvati začutili njeno pristnost in iskrene besede.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke