Zadovoljna.si
Štartaj, Slovenija!

Intervju

Grega in Tina Teršek našla rešitev za vse alergike

M. A.
05. 11. 2018 07.51
0

Grega in Tina Teršek se zavedata, da sta skupaj najmočnejša. Sledita svojim sanjam in ciljem, in ko sta na poslovni poti doživela neuspeh, nista obupala. Pobrala sta se in poskusila še enkrat, zdaj pa v tretji sezoni oddaje Štartaj, Slovenija! predstavljata izdelek, ki je kot nalašč za vse, ki vedo, kako pomembno je, kako se prehranjujemo, pa tudi za tiste, ki so alergični na gluten in oreščke. Moja presna granola je namreč primerna za vsakega.

Granolo sta sprva prodajala v svoji butični trgovini. Kakšni so bili prvi odzivi?

V najino granolo sva verjela že od začetka. Ko pa sva začela dobivati odzive, ki so bili še boljši, kot sva pričakovala, sva vedela, da sva na pravi poti. 

Kakšni so odzivi, odkar sta v oddaji?

Odkar sva v oddaji, je najino granolo poskusil še širši krog ljudi in posledično sva dobila še več pozitivnih in navdihujočih mnenj in odzivov, kar naju resnično veseli. Še bolj trdno in z zanosom stopava po najini poti, saj opažava, da je všeč tako tistim, ki imajo težave z raznimi vrstami hrane, kot tistim, ki jo uživajo samo zaradi gurmanskega užitka.

Količina, ki vama jo je naročil Spar Slovenija, nikakor ni majhna. Kako sta se lotila dela?

Za izdelavo količine, ki nama jo je naročil Spar Slovenija, je bilo treba pripraviti res dober načrt. Natančno je bilo treba izračunati količine surovin, čas dobave, saj gre za sveže sadje, ki ga je treba uporabiti pravočasno za ohranitev kakovosti. Poleg tega je sam postopek izdelave granole zaradi sušenja v sušilnikih precej dolgotrajen. Ko je enkrat plan proizvodnje narejen, se ga je treba natančno držati, saj vsak dan šteje.

Mojo presno granolo najdete v izbranih trgovinah Interspar.
Mojo presno granolo najdete v izbranih trgovinah Interspar.FOTO: Aljoša Kravanja

Sta med proizvodnjo naletela na kakšne težave? Kako sta jih rešila?

Že iz izkušenj veva, da se težave vedno pojavijo takrat,  ko je najmanj treba (smeh). Že v prvem tednu proizvodnje se je pokvaril stroj za mletje zemeljskih mandljev. Ker je ta starejše izdelave, ni pooblaščenega serviserja, ki bi lahko takoj priskočil na pomoč, nama pa je bil čas zelo dragocen. Nemudoma se je bilo treba zbrati in urediti težavo, da sva lahko ulovila rok dobave. Poiskati sva morala mojstra, ki bi nama lahko pomagal, in sva ga tudi našla. Ker sva bila prej vajena proizvajati manjše količine granol, sva dnevno usklajevala proces, da sva lahko ohranjala kakovost butične izdelave presnih granol. Velikokrat nama je manjkal še kakšen par pridnih rok in sva delala prek svojih zmogljivosti. Zgodila se je tudi zamuda pri dostavah surovin … Morava priznati, da je bila to res ena težjih preizkušenj, vendar takrat nisva smela razmišljati o tem, le kako bova uresničila plan in dokazala, da sva resen poslovni partner.

Kaj na granolo porečeta vajini hčerki?

Včasih jima gleda že skozi ušesa (smeh). Vendar sta vsakodnevno posledično vpleteni v najin posel in gledata na granolo tudi kot na svoj uspeh. Zaradi vseh teh izkušenj jo znata že spretno ponuditi tudi kakšnemu potencialnemu kupcu (smeh). Sicer pa sta jima najbolj všeč okusa Zmešana banana in Hud kakav.

Ali načrtujeta kakšne nove okuse?

V vsakem poslu je treba gledati tudi nekoliko naprej in ne obstati na mestu, zato seveda razvijava novosti, ki jih bova predstavila takoj, ko pride čas za njih.

Številni ljudje imajo zjutraj premalo časa za zajtrk. Koliko časa traja priprava Moje presne granole?

Za uživanje presne granole je potreben le čas, ki ga potrebujemo, da odpremo vrečko, saj jo lahko uživamo direktno iz nje, takšno, kot je, brez vseh dodatkov. Sicer pa le toliko, da jo prelijete z vašim najljubšim napitkom (rastlinskim mlekom, nadomestkom jogurta, mlekom, jogurtom …) Če si vzamete toliko časa, da pripravite v mešalniku vaš najljubši smuti, pa je odlična tudi v kombinaciji z njim. Čas priprave je res hiter in priročen, tudi za hiter način življenja, saj se lahko uživa tudi kot prigrizek na izletih, na poti v službo in celo na letalu.

Kako si sama najraje privoščita granolo?

Midva jo najraje uživava kar iz vrečke, kot prigrizek, saj že nekaj koščkov poteši lakoto in ne daje teže v želodcu. Sicer pa jo najraje užijem v kombinaciji s smutijem, če se počutim ustvarjalno, jo uporabim tudi za podlago presne torte.

Ne le v poslu, skupaj sta tudi zasebno. Je to prednost ali slabost?

Za naju je to prednost, saj sva res dober tim, ki se dopolnjuje tako poslovno kot zasebno. V vsem tem času sva se naučila, komu kaj leži, in to poskušava tudi upoštevati in izkoristiti, kakor se najbolje da. Veva tudi, da se vsak od naju kriznih situacij loteva po svoje, zato si to dopuščava, spoštujeva in si tako lažje pomagava.

Ali lahko v prostem času odmislita posel?

Vsak podjetnik ve, da je to najtežje, sploh če v neki posel verjame in ga opravlja tudi z veliko mero strasti in zanosa. Vendar se oba zavedava, da je prosti čas in odklop nujno potreben, da se, ko je treba, lahko s polno mero osredotočiš na cilj in ga uresničuješ. Zato nama prosti čas pomeni veliko. Čeprav ga je trenutno malo, se potrudiva, da je takrat kakovostno izkoriščen, namenjen našemu družinskemu povezovanju in povezovanju s samim seboj.

Mojo presno granolo si lahko privoščite v petih različnih okusih.
Mojo presno granolo si lahko privoščite v petih različnih okusih.FOTO: Aljoša Rebolj

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375