Zadovoljna.si
Teja - naslovna

Intervju

Teja Jugovic: 'Bila sem prepričana, da sem najslabša mama, kar jih je.'

J.V.
11. 10. 2021 07.57
5

Še ena priljubljena slovenska vplivnica, ki so jo mnogi v preteklosti že večkrat opisali kot brutalno iskreno, je Teja Jugovic. Na družbenem omrežju ji sledi že skoraj 97 tisoč sledilcev, večina med njimi pa bi jo opisala kot iskreno in pristno. "Upam, da me imajo zaradi tega radi, sicer pa, kot sem rekla, najprej, da se imam sama, potem pa pridejo ostali," pravi in dodaja, da se ji zdi zelo pomembno, da odpira tudi tabu teme in objavlja fotografije, ki niso popolne ter prikazujejo realnost. "To, da se na Instagramu prikazuje popolnost, je zmotilo tudi mene, ko sem rodila Sio. Bila sem prepričana, da sem najslabša mama, kar jih je, da sem edina, ki ne doji, da moji otroci edini ne spijo in da sem edina, ki se ne znam urediti za to, da gre ven 'vozičkat'."

Teja in Jani Jugovic aka Cool fotr v svojih objavah na družbenih omrežjih odpirata različne teme in, kar je najpomembnejše, podpirata druge starše. Teja je tiste vrste ženska, ki ji uspeh nekoga drugega ne predstavlja grožnje, temveč spodbudo in motivacijo, zato jo sledilci spoštujejo in njen glas postaja vse bolj močan. 

Zvezda meseca: to so nominiranke za naj mamo influencerko
Preberi še
Zvezda meseca: to so nominiranke za naj mamo influencerko

Kako ti uspeva balansirati med delom in zasebnim življenjem? To dvoje se namreč močno prepleta, ko gre za delo influencerja. Obenem pa to ni delavnik od osmih do štirih.

Uspeva mi zato, ker res res uživam v svojem delu. To, kar počnem, me izpopolnjuje, in težko je ločiti zasebno od posla. Ampak moram reči, da sem izkusila delovnik od osmih do štirih in sem že takrat nosila delo domov. Sem zelo hiperaktiven človek, ki zelo rad dela in si zase ne predstavljam, da bi se vrnila v neko okolico, kjer sem "od do" in to je to. Jaz sem v pogonu 24/7 in všeč mi je, da imam možnost izbirati svoje kampanje, kampanje, ki me osrečujejo in mi dajo nekaj več, zaradi katerih sem boljši človek. In zaradi tega na koncu ni težko najti ravnovesja. 

Beseda 'influencer' ima pogosto negativen prizvok in nekateri se zelo otepajo tega naziva. Kako ti gledaš nanj? Ga sprejemaš z odprtimi rokami?

Jaz mislim, da je imela beseda influencer negativen prizvok od začetka, ko so se je ljudje bali. Vemo, da ko pride kakšna novost, se je ljudje ustrašimo in se sprašujemo, kaj je zdaj to. Zdaj pa se mi zdi, da je to vedno bolj zaželen poklic in da vedno več ljudi to sprejema. Jaz gledam na to že od samega začetka isto in sebe ne dojemam kot influencerko. Pri meni se je vse skupaj začelo zelo spontano in kar se tiče izdelkov, ki jih predstavljam, so v ozadju marketinške kampanje, ki jih jaz sama postavim, zaradi česar se imam bolj za neko oglaševalsko agencijo. Kar se tiče pa samega influencerstva, pa vidim to predvsem v tem, da imam jaz vpliv. Kar pomeni, da skušam vplivati in delati dobro, biti pristna in naravna ter med ljudmi širiti dobro voljo in dati nekaj več. Zato na mojem profilu odpiramo tabu teme, smo dobrodelni in je to neka skupnost, ki ni samo izdelek/storitev, ampak je tudi povezovanje med sabo, da ostanemo ljudje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kako pa otroci gledajo na to, da sta oba z Janijem influencerja? Kdaj vprašajo, zakaj tolikokrat snemata s telefonom?

Otroci sploh ne vedo, kaj pomeni biti vplivnež. So del tega, a jih v nič ne siliva in nikoli jih ne snemava proti njihovi volji, je pa res, da s tem odraščajo, jim je to nekaj povsem naravnega in normalnega. Inaj in Sia tudi sama večkrat prosita, naj ju posnamem in slikam, bomo pa videli, kako bo z leti. Taj se je malo umaknil od tega. Star je 13 let in seveda spoštujeva njegovo odločitev in tudi pri Sii in Inaju jo bova, če bo do tega prišlo. 

Oba sta sicer poznana po tem, da povesta tako kot je, da stvari ne olepšujeta, da sta iskrena in preprosta. Misliš, da vaju imajo sledilci zato tako radi? Kaj misliš, da na primer tebe loči od ostalih vplivnic?

Ja, sva kar oba brez dlake na jeziku. Sicer pa toliko kot je privržencev, je tudi tistih, ki nas ne sprejemajo. Jaz sem že od začetka zvesta sama sebi, verjamem v iskrenost in pristnost ter absolutno ne želim dajati napačnega vtisa ljudem. To meni izredno veliko pomeni in jaz vedno izhajam iz tega, da če je človek zadovoljen sam s sabo, če se ima rad, potem ga bodo sprejemali tudi drugi in bo tudi drugje drugače sprejet. Upam, da me imajo zaradi tega radi, sicer pa, kot sem rekla, najprej, da se imam sama, potem pa pridejo ostali. In pa seveda moja družina je na prvem mestu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na Instagramu večina prikazuje le lepe trenutke, se skriva za filtri ... Kako pomembno se tebi zdi, da se pokažemo takšni, kot smo, in da večkrat delimo tudi manj lepe trenutke?

To, da se na Instagramu prikazuje popolnost, je zmotilo tudi mene, ko sem rodila Sio. Bila sem prepričana, da sem najslabša mama, kar jih je, da sem edina, ki ne doji, da moji otroci edini ne spijo in da sem edina, ki se ne znam urediti za to, da gre ven 'vozičkat'. Gledala sem perfektne mame na kavicah in kako je fino imeti otroka v vozičku. Bila sem živčna razvalina. Takrat je tudi Jani naredil en vlog 'A ti dojiš?' in takrat je eskaliralo. Tudi kasneje sem začela govoriti o različnih temah, kot so menstruacija in spolnost, da v zakonu ni vedno vse tako, kot se zdi. Zdi se mi prav, ker ljudje to potrebujejo, ker se potem lažje poistovetijo z nekom, kot če ves čas prikazuješ samo popolnost. Jaz vedno poudarjam, da Instagram ni 24/7 in sledilci nimajo vpogleda v vse trenutke življenja. Stvari je treba jemati z rezervo.

Čeprav je del vsebine na tvojem profilu namenjen družini, pa je tudi veliko objav, ki so namenjene ženskim temam, kot sta moda in lepota. Bi zase rekla, da si modna navdušenka, ki sledi modnim trendom, ali prisegaš na povsem svoj slog in se ne oziraš na trende?

Jaz sem vedno imela svoj slog in se oblačila tako, da so me vsi gledali in spraševali, od kje to privlečem. (smeh) In potem je čez kakšno leto kakšen kos prišel v modo. Ne vem, vedno delam tako, da je meni všeč in potem naprej drugim. Je pa res, da odkar je Instagram in na voljo toliko različnih sodelovanj tudi na modnem področju, sem postala velika navdušenka, pa prej res nisem bila. Ampak še vedno me boste najpogosteje videli v trenirki, z razmršenimi lasmi in brez mejkapa. Pač, to sem jaz.

Marsikatera mama pogosto potarna, da nima časa zase, da se uredi, se razvaja ... Kako pomembno se tebi zdi, da si vzameš čas zase, se urediš?

Od začetka ga tudi jaz nisem imela in sem po svetu hodila razcapana, ampak ja, čez čas potem vidiš. Jaz imam itak Janija, ki tako lepo poskrbi za otroke, da grem jaz lahko kamorkoli in kadarkoli. Pa še vedno nisem zelo urejena, tako da bom rekla, da je pomembno predvsem to, da se v svoji koži dobro počutiš. Jaz dam zadnje čase več na šport. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kdaj se sama počutiš najbolj lepo in samozavestno?

Ko uporabim filter na Instagramu. (smeh) Ne, hecam se. Ne vem, jaz sem bila sama sebi vedno všeč in mislim, da se najbolje počutim takrat, ko naredim nekaj zase. Ko grem v hrib, naredim trening, se stuširam, sem sveža ... Ali pa ko me Indi (Indira Ekić) namaže, takrat sem sploh, ali ko me pri frizerju uredijo. Takrat sem sama sebi tako lepa, da bi se ves čas gledala.

Številne ženske se obremenjujejo z gubicami, sivimi lasmi ... Kakšen je tvoj pogled na staranje?

Tega ne razumem. Zakaj? Zakaj ne moremo sprejeti procesa staranja? Jaz sem imela tako lep vzor v moji mami, še vedno ga imam. Ona se ni nikoli obremenjevala s tem in jaz nikoli nisem pomislila, da se da nekaj popravit. Da se da botoks, polnilo ... Lepo se stara in to je naravni proces. Vsi gremo v to smer. Sama ne bi posegla po teh zadevah, pa ne, ker ne bi rada izgledala mlajša in brez gub, ampak si ne upam. Imam občutek, da bodo vse te punce, ki zdaj uporabljajo botoks, čez deset let grozne in bo vse dol padlo. Jaz verjamem v naravno lepoto, predvsem pa verjamem v dobro srce in če je človek lep od znotraj, to sije navzven. In to meni več pomeni kot videz. 

Naj lepotna influencerka je Indira Ekić
Preberi še
Naj lepotna influencerka je Indira Ekić

Kaj so te o skrbi zase naučile ženske, ki ti veliko pomenijo? O tem, da moraš sebe postaviti na prvo mesto ... Kakšne ženske so tvoje vzornice?

Kar se tiče skrbi zase, nisem tipična ženska predstavnica. Jaz sem se učila predvsem od mame, ki ni nikoli komplicirala glede ničesar. Vedno je bila lepo urejena in ja, tako kot sem rekla, skrb zase, za svojo notranjost, za svoja čustva in za to, da smo zdravi, to je pomembnejše od tega, kaj boš dal nase. Verjamem v to, da se mora človek v svoji koži dobro počutiti, da počne stvari, ki ga osrečujejo in zaradi katerih je potem življenje lepo in lažje. Jaz sem ves čas živela proti sami sebi. Najprej fanta, pa potem služba za nedoločen čas, pa potem stanovanje, da se bomo zakreditirali za 20 let, pa potem bomo imeli otroke. Pa se otroci niso prijeli in so prišle umetne oploditve in takrat mi je dalo misliti. Vprašala sem se, zakaj to delam? Zakaj sem kupila stanovanje, zakaj sem s tem fantom, zakaj hočem imeti otroka z njim? Kaj je sploh bistvo mene? Ali sem srečna, ali sem se povsem izgubila? In ko sem ugotovila to, sem naredila en tak rez v življenju. Spoznala sem ljubezen svojega življenja. Jaz verjamem, da Jani iz mene izvablja vse to, kar danes sem, in ja, jaz sem srečna. In to se kaže tudi na videzu in v vseh ostalih stvareh. Imejmo se radi in delajmo stvari, ki nas osrečujejo, pa smo zmagali. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471