Bodoča kraljica se vse pogosteje pojavlja v javnosti

Bodoča kraljica se vse pogosteje pojavlja v javnosti

M. A.
20.01.2023, 7:05
0
Če je vse od tvojega rojstva jasno, da boš nekoč prevzel kraljevi prestol, je otroštvo le stežka normalno, a španski kralj Felipe VI. in njegova žena, bivša novinarka Letizia Ortiz, sta se kljub vsemu ves čas trudila prav to. A bodoča španska kraljica Leonor bo letos dopolnila 18 let, vse pogosteje pa se pojavlja tudi v javnosti.

Rodila se je 31. oktobra 2005, svoj prvi javni uradni obisk izven palače pa je opravila šele pred štirimi leti in tudi v času, ki je sledil, se mlada princesa Leonor še ni pogosto pojavljala v javnosti. K temu je seveda pripomogla tudi pandemija covida-19, a zdi se, da se zdaj, ko bo postala polnoletna, Leonor vendarle vse bolj pripravlja na svojo prihodnost, ko bo nekoč prevzela španski kraljevi prestol. Minuli mesec je tako obiskala prostovoljce španskega Rdečega križa in se poučila o njihovem delovanju, opravila pa je tudi pogovor s koordinatorji omenjenega programa.

Princesa Leonor bo letos praznovala svoj 18. rojstni dan.
Princesa Leonor bo letos praznovala svoj 18. rojstni dan.FOTO: Profimedia

Leonor se pred tem obiskom več mesecev ni pojavila v javnosti, asturijsko princeso pa španski mediji le redko uspejo ujeti v svoje objektive, saj študira na prestižni univerzi v angleškem Walesu, kjer ji med sošolci družbo delata tudi nizozemska princesa Alexia, ki je trenutno druga v vrsti za nizozemski kraljevi prestol, in princesa Elisabeth, ki bo nasledila belgijski kraljevi prestol. 

Minuli mesec pa sta Leonorina starša ob božiču v svet poslala tudi čestitko, na kateri pozirata obe njuni hčeri; 17-letna Leonor in 15-letna Sofia.

Španski princesi Leonor in Sofia
Španski princesi Leonor in SofiaFOTO: Profimedia

PREBERI ŠE
Od ločenke do najlepše kraljice na svetu

Princesa Leonor v Madridu
Princesa Leonor v MadriduFOTO: Profimedia